Mi Abonyunk - Hová tart Orbánisztán?
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8083, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2013.12.25. 10:26

A külföldi sajtóban, de a hazai médiában is Magyarországot már csak Orbánisztánnak hívják, teljhatalmú miniszterelnökére célozva és utalva. Ez az államalakulat egy rendkívül érdekes politikai kísérlet, mely folyamatosan túlterjeszkedik, a korábbi állami kereteken. Teszi ezt a nemzeti jövedelem önkényes újraelosztásával, és az úgynevezett független hatalmi ágak elfoglalásával, továbbá a túlzott államosítással is. Tudatosan igyekszik magához kötni közvetlen híveit a földmutyin, a közbeszerzéseken, az Uniós pályázatokon, a dohányboltok és a színházak igazgatásának leosztásán keresztül.

A magasabb IQ-val rendelkezők, és a tűzhöz közelebb ülők óriási vagyonokat kaptak és kapnak az elmúlt három évben, míg az egyszerűbb, de lojális emberek már nevetséges összegekért, és beosztásokért is megvehetők. Főleg nyugdíjas korukban például egy-egy helyi képviselői mandátummal, illetve az ahhoz járó tiszteletdíjjal. A tömegeknek, a több mint négymillió szegénynek meg ott van a populizmus, melynek hangszerén Orbán brilliánsan játszik. Orbán és a Fidesz szavakban megveti a „hanyatló” Nyugatot, de az Euró milliárdok, és a külföldi tőkebefektetők viszont nagyon is kellenek. A problémát úgy akarják gazdaságilag megoldani, hogy a kis- és középvállalkozók majd mind beszállítói lesznek az integrátorként működő nagy autó-, elektronikai- és hírközlő, valamint gyógyszeripari külföldi multi vállalatoknak. Bár szóban és gesztusokban Kelet felé nyit Orbán, de a hallgatóságával összekacsintva, ugyanakkor gőgösen hirdeti, hogy nem kíván a minket övező „szláv tengerben” alámerülni.

 

Így egy olyan lojális állam jön létre, melynek feltétlen híve a felső tízezer, mely hízik és gazdagodik, ugyanakkor az elszegényedő nép pedig éljen meg abból a populista hablatyból, amely úgy szól, hogy mindenki a magyarok ellen van, ezt az országot akarja tönkretenni, és a mi megélhetésünkre, vagyonunkra tör. Ezt akadályozza meg „szabadságharcával” a néptribun: Orbán Viktor!

Rá tehát mindenképpen szüksége van a magyaroknak úgy a határokon belül, mint azokon túl is. A helyzet sajnos nem új keletű, hiszen a magyar történelem, hasonló ellentmondásokat már produkált. Mert például Ferenc József, az 1848-as szabadságharc leverője, az aradi tizenhárom és Batthyányi Lajos miniszterelnök kivégeztetője a századfordulóra, az 1867-es Kiegyezés után a polgárosodó monarchia ünnepelt császára lett. Vagy például Horthy Miklós, aki közvetve vezényelte le az I. Világháború és Trianon utáni magyarországi fehérterrort, végül is a feudális úri Magyarország makulátlan kormányzója lett a II. Világháború elejére. A többit persze már tudjuk: a Don-kanyart, a Holokausztot és a vesztes háborút, melynek következménye az orosz megszállás lett.

De Kádár Jánost sem Nagy Imre hóhéraként tartja a magyar emlékezet, hanem az 1968-as gazdasági reform, és a szocialista jólét atyjaként, aki még Moszkva szuronyait is el tudta feledtetni ’56 után!

A történelmi tapasztalat tehát az, hogy ha egy rendszer berendezkedik Magyarországon, akkor annak kifutása akár 20-30 év is lehet…
Mert ez a nép igazán alázatos és béketűrő, könnyen tud - akár elvtelenül is - alkalmazkodni.

Mert nem a szabadság a fontos neki, hanem a túlélés.

A rezsicsökkentést valószínűleg gyorsan követni fogja hazánkban egyfajta speciális államosítási hullám, mely elsősorban a közszolgáltatókat érinti. De ugyanígy járhatnak a bankok is, azaz minden jelentősebb hatalmi ág és gazdasági erő a magyar állam kezére kerül!

Ilyen helyzetben viszont mindig kell egy erős, gondoskodó, atyáskodó, paternalista vezér, azaz egy diktátor. Ezt az igényt minden szempontból kielégíti Orbán Viktor, aki a politikát már nem egyfajta tudatos mérlegelés alapján történő elkötelezettségnek tekinti, hanem már-már szakrális hitkérdésnek. Benne tehát hinni kell, és kész! Oszt jónapot!

Erre tart tehát Magyarország, azaz Orbánisztán, és nem valószínű, hogy a 2014-es parlamenti választások ezt a tendenciát meg tudják majd fordítani.

Mert a magyarság XX. századi történelme egyáltalán nem ezt mutatja, és a XXI. század kezdeti történései sem ebbe az irányba mutatnak…
ábrahám
 

Különvélemény:
FIDESZ   
 1 Hozzászólás   

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Ajánlott cikkek:

Elbukott az abonyi notórius feljelentgető

Antal- Láng Edina megmondta a bírónak, hogy nem vonul vissza

Vádlóból vádlott lett Antal- Láng Edina

Tartson velünk facebook oldalunkon is!

Kedves a MÁV: Az abonyiak féláron utazhatnak?

Hamis vád?

Segítek Antal- Láng Edinának!

Mi most tényleg a semmi nem jó országa lettünk?

Szeret Ön Abonyban élni?

Megszabadultunk, felszabadultunk! Győzött Magyarország, győztek a MAGYAROK!

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
Lejáratás!

S.pataki -

2013.12.25. 20:07:10

A külföld azzal foglalkozik amihez nincs semmi köze. Magyarul: mindenki söprögessen csak a saját háza táján, van mit mindegyiknek. A magyar sugallok a téma adok, pedig nem fognak megváltozni , akár így van, akár úgy van.

Mindég érzékennyé válok,és fenn tartással élek, amikor az Országunkat külföldiek támadják, főleg a firkászok részéről, a tv gyermek műsorokban, a labanc korona humorizálok részéről,és a Magyar Himnusz Milla átköltőével szemben.

Kelt :Abony,2013. december 25. István-estéjén a karácson második napja előtt.


Szavazás
Ön melyik képviselőjelöltre szavazna az 5-ös választókerületben?
   
 Molnár Gábor József VFE 
 Mészáros László János Független 
 Vincze Antal Fidesz- KDNP 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok