Mi Abonyunk - Esélyegyenlőség, akadálymentesítés Abony 2013.
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8083, belépett felhasználók: 0.

tyb - 2013.02.08. 17:26

 

 

 

Fontos ma az esélyenyenlőség biztosítása Magyarországon? Másodrangú polgárok a rokkantak és a kismamák? Költőiek ezek a kérdések... Európában, 2013-ban. Minap egy közösségi oldal, helyi vonatkozású bejegyzése késztetett arra, hogy  nyilvánosan is feltegyem ezeket a naívnak tűnő kérdéseket.

 

 

Íme a post:

 

 

"Na csajok! Felhívtam a (abonyi postát-szerk.) postát! Hogy! Kisgyermekes, "babakocsis anyuka" vagyok s szeretnék Önökhöz menni csekket fizetni! De sajnos csak babakocsival tudunk közlekedni! Milyen módon lehet bejutni a hivatalba, mert h nincs kialakítva akadálymentes bejárat! Nagyon kedves volt a Hölgy és elmondta, hogy nyomjam meg a csengőt és egy munkatárs ki fog menni segíteni! Mondom, elveszi a bank kártyámat a pin kóddal és befizeti helyettem? Nem, nem így történik! Segítünk felhozni a babakocsit, de bármelyik ügyfél is segít! Tyű ha! Ez ám az akadálymentes megoldás!"

 

 

 

 

Nos, én "remegést érzek az erőben"...  Miért is nincs még akadálymentesítve az egyetlen "csekkbefizető" helyünk? Ki kárpótolja az egyenlő bánásmódról szóló törvény idevonatkozó passzusai szerint segítségre szorulókat, ügyeik intézéséhez szükséges segítséggel kapcsolatban felmerülő plusz költségeik, terheik kapcsán?   

 

Más oldalról... A kisvárosi mozgássérültek és fogyatékkal élők, netán babakocsis kismamák miért vannak hátrányban a nagyvárosi postákat látogatókkal szemben? 

 

Cikk... 

 

 

" A Magyar Posta a 2013-ban megvalósuló piacnyitásra készül. Ennek jegyében a társaság folyamatosan fejleszti szolgáltatásait, korszerűsíti eszközparkját, amely eredményeként például az elmúlt években jelentősen megfiatalodott a gépjárműpark is. Mindezek mellett nagyon fontos, hogy a társaság felújítsa azokat a postahelyeket, amelyek közül számos igen rossz állapotban van – tájékoztatott a Magyar Posta illetékese. 

 

 

 

Mosonmagyaróváron kellemes környezet fogadja a nagypostára betérőket. Korszerűsítették a felvételi és az ügyfélteret, új főpénztárt alakítottak ki diszkrét előtérrel, újakra cserélték az elavult bejárati nyílászárókat, a teljes villamossági hálózatot, a gépészeti és szellőzési rendszereket is.

 

– Nagy győzelem ez, erre még a Mozgáskorlátozottak Országos Szövetsége is odafigyelt – magyarázza dr. Thiesz József (Mozgáskorlátozottak Mosonmagyaróvári Egyesülete elnöke szerk.), aki elmondta: az akadálymentesítésben a város segítségét is kérte. Boldogan teszi hozzá: most már maga tudja intézni postai ügyeit, mert eddig a hivatal számára szinte megközelíthetetlen volt. Ottjártunkkor láthattuk: nem csak a kerekes székesek örülhetnek a rámpának, valamennyi babakocsival érkező anyuka így jut már be az épületbe. Emellett a lépcsőkhöz egy korlátot is tettek kapaszkodóként, hiszen sok idős is erre a postára jár."

 

Szóval, úgy érzem az a téma Abonyban (is) megér egy "misét"...

 

S, ha már itt tartunk, pontosabban ott a postán... Rendszerint fizetjük be csekkjeinket kis postánkon, ahol az ügyintéző, postás-kisasszonyok kedvesen és nem tolakodóan, de mindig felteszik, a sokak számára húsbavágó kérdést: Szeretne-e sorsoláson részt venni? Természetesen plussz díjért... Sorsjegyet kér-e? S, részleteiben ecsetelik, hogy milyen nyereményekkel kecsegtet a Magyar Posta e meglehetősen rendhagyó szerencsejátéka, melynek alapvető célja, nyilván a bevételek növelése.

 

 

Sokszor már sajnálom az alkalmazottakat, amiért a munkáltató ilyen megalázó szerepkörbe taszítja Őket, azaz, hogy a csekkjeik értékét is alig-alig befizetni tudó embereket kell késztetniük, újabb költségek felvállalására. Kitalálhatom? Több mint valószínűleg normatív alapon. Az ilyen munkáltatói ösztönzésről, az egyik abonyi biztonsági őr minapi esete jut eszembe, akit azért küldtek el Abonyban az egyik áruházból, mert nem volt elég "tettenérése" a vizsgált időszakban.

Ez normális?

 

EURÓPÁBAN ezt a "páratlan" nyerési lehetőséget, maximum egy diszkrét felirat tudatná a sorbanállókkal.

 

A fentiekkel együtt azonban le kell szögeznem a saját és ismerőseim tapasztalatai alapján azt, hogy az abonyi postán dolgoznak a környék legkedvesebb és legsegítőkészebb postás-kisasszonyai! A részletezett problémákról Ők nem tehetnek. Csupán szeretnék megtartani a munkahelyüket és a hozzáállásukkal kompenzálni a szakmai vezetés nyereségorientált és megjelenését tekintve nekem kissé arrogánsnak tűnő elvárásainak lakossági megítélését. Mert Ők itt élnek és van lelkiismeretük. Nem csak "ügyfélszolgálati robotok", akik érzelemmentesen közlik, hogy nincs akadálymentesítés és pont.  Próbálnak segíteni, abonyiként, az abonyiakon... Már, ha hagyja Őket a munkáltatójuk...      

 

TYB     

Citrom-díj:
Abony   
Rokkant   
Kismama   
posta   
 1 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Finn módszerrel ellenőriztek Abonyban

Botrányos állapotok a társasházban, a Rossmann felett

Abonyban maradnak a szigorú szabályok

Sírgyalázó módon lopják a temetőben a virágokat!

Tovább vergődhetünk az útépítés miatt: Fél évet csúszik a 4-es Abony- Cegléd szakaszának megépítése

Ez egy dzsungel! Elhanyagolt ingatlan Abonyban!

Keressük, hogy ki volt az, aki a saját szemetét más elé tette le

Idős olvasóink és a Posta.....

Valós probléma Abonyban: Küzdenek védőnőink a tetvek ellen

Elvágták a lakókat Abonytól! Ez tűrhetetlen! Csorbulnak az útépítés miatt alkotmányos jogaik?

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
Akadálymentes

Nagyfehér -

2013.02.09. 04:51:33

Abonyban feltalálták az élőerős akadálymentesítést!{#emotions_dlg.facebeard}


Szavazás
Ön melyik képviselőjelöltre szavazna az 7-es választókerületben?
   
 Czagány Zsolt VFE 
 Retkes Jánosné Fidesz- KDNP 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok