Mi Abonyunk - Mire nyert a Mészáros?
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8078, belépett felhasználók: 0.

e-dictum - 2012.01.31. 15:34

Mint lapunk arról már beszámolt Önöknek,több abonyi vállalkozás is sikeresen pályázott a közelmúltban. Most nézzük meg azt, hogy konkrétan a Mészáros Vendéglő mire is nyert el forrást. Az országos hírű Mészáros vendéglő tehát maradt ebben a körben pénz nélkül, hiszen napelem rendszer telepítésére kaptak 12,9 milliót, az önerő a fele.

A 25 éve családi vállalkozásként működő éttermet folyamatosan önerőből korszerűsítették eddig, de úgy, hogy a családias jellege megmaradjon. Az energiaköltségek hatalmas összegeket emésztenek fel, ezért szükségessé vált egy napelem rendszer telepítése. A telekméret a lehetőségeknek gátat szab, így a tetőszerkezetre telepítenek egy 8 kW-os rendszert. Összesen 36 napelemtábla kerül elhelyezésre, az előzetes számítások szerint éves szinten ez 8600 kWh energiát lesz képes megtermelni. Jelenleg az épületben egy gázkazán biztosítja a fűtést, melynek hatásfoka nem felel meg a modern kor követelményeinek. Elképzeléseik szerint a mennyezetre infrafűtőtesteket szerelnek fel.

A sikeres pályázatot az E Dictum Alfa Kft készítette, honlapjuk ITT található

Korábbi cikkünk a témáról itt:

Az irányító hatóság pár napja döntött több térségi vállalkozás támogatásáról. Van, aki telephelyet fejleszt, épít, gépeket szerez be, gyártásba kezd és vannak, akik alternatív energiaforrásokkal kívánják ellátni létesítményeiket. Nagy sikert könyvelhetnek el ezen a téren az abonyiak, hiszen négyen is szerencsések között vannak a legutóbb meghirdetett eredmények alapján, de egy nagykőrösi győztes is van, a maga csaknem 50 milliójával. Az Innoven Kft, mely Abonyban és több más településen is biztosítja a közétkeztetést, főzőtechnológiai eszközfejlesztésre csaknem 15 milliót nyert az önerő 75%-os.

Boldog lehet a helyi TÜZÉP-es is, hiszen a Lipák és Lipák Bt. csak nem 25 millió forintot költhet, igaz nekik 60%-os önerőt kell mellérendelniük a telephelyfejlesztéshez. Utánajártam, hogy egy új betonelem gyártó csarnokot létesítenek a piaci igényeknek megfelelő módon. Kettő új munkahelyet is sikerül így teremteniük, ráadásul a gyártáshoz rásegítenek majd napelem rendszerrel is. Az áram egy részét maguk termelik meg a fenntartható fejlődés követelményeinek megfelelő módon. Abonyban jelenleg folyik az úgynevezett inkubátorház beruházás, ezt az M.T. Hardy Kft még megfejelte egy újabb nyertes pályázattal, mellyel napelemeket is bevetnek az energiatermeléshez. Ők 22,7 milliót nyertek, 50 %-os önerőt kell mellépakolniuk. Az országos hírű Mészáros vendéglő sem marad ebben a körben pénz nélkül, hiszen szintén napelem rendszer telepítésére kaptak 12,9 milliót, az önerő itt is a fele.
Jó hír a Ceglédi Kórháznak, hogy megújuló energiaforrás felhasználásának növelésére kaptak egy zsák pénzt. A Toldy Ferenc Kórház és Rendelőintézet ugyanis több, mint 61 millió forintot költhet arra, hogy napelemekkel segítse az energiatermelést és így spórolni tudjon. Az önerő esetükben csekély, csak 15 %.
Szerkesztőségünk nevében gratulálunk a nyerteseknek és sikeres fejlesztéseket kívánunk!

 

Gazdaság:
Abony   
Blogok   
E-Dictum   
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Megduplázódik az alkalmi munkások után fizetendő adó

Így alakult az ingatlanpiac az elmúlt fél évben

Megéri Abonyban családi házat venni?

A kötelező biztosítás váltás menete lépésről lépésre

Fiatalos lendülettel fejlődik a Niki- Bau Trans

Ha ilyet vettél a Pennyben, ne edd meg!

Vádemelés az abonyi nevelőszülő ellen

Vezetéstechnikai tréningek Budapest környékén: mik a lehetőségek?

Kedvezően alakul az abonyi lakáspiac

Elindult, de szerdán megint leáll a kecskeméti Mercedes gyár

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Önnek van már védettségi igazolványa?
   
 Van, mert beoltattam magam 
 Van, mert átestem a COVID-on 
 Beoltattam magam, de még nem kaptam meg 
 Nincs, mert még nem oltattam be magam 
 Nincs, és nem is akarom, hogy legyen!  
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok