Mi Abonyunk - Szülinapi siker a helyi TÜZÉP-en
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8078, belépett felhasználók: 0.

e-dictum - 2012.01.25. 19:12

Mit is nyertek Lipákék?- Lapunk már rövidhírben beszámolt arról, hogy az abonyi vállalkozók közül többen is sikeresen pályáztak. Most cikksorozatunk keretében bemutatom Önöknek azt, hogy konkrétan milyen fejlesztéseket végeznek majd Abonyban. A Lipák és Lipák Tüzép éppen ebben az évben ünnepli 20. születésnapját. Eddig csak kereskedelemmel foglalkoztak, ám gondoltak egy merészet és a gondolatot tett is követte.

 

Pályázatot nyújtottak be betonelem gyártó csarnok létesítésére. Így ezek után már nem csupán kereskedni fognak, hanem termelni is. Lipák András, az egyik tulajdonos volt a riportalanyom, aki mosolyogva mesélte el nekem a történetet. Megtudtam, hogy ez volt húsz év alatt az egyetlen sikeres pályázatuk, igaz nem is nagyon próbálkoztak a beruházási források ilyen formában történő kiegészítésével.

 

Most termett babér és összesen 25 millió forintot ítélt meg számukra az irányíró hatóság, mely a teljes projektnek a 40 %-a, tehát ki kell ezt egészíteniük jócskán. Összesen a fejlesztés összköltsége 62,5 millió forint lesz, de az előzetes piaci információk szerint megtérül gyorsan a befektetés. Hiánypótló termelést végeznek majd itt, hiszen a városban nincs olyan vállalkozó, aki Abonyban gyártana minden igényt kielégítő választékban betonelemeket. Konkrétan zsaluköveket, béléstesteket, járdalapokat, kerítésoszlopokat készítenek majd helyben. Ez jó hír lesz az építkezők számára is, hiszen olcsóbban tudják kínálni a termékeket, mint a környező településeken bárhol és nem kell messziről ideszállítani majd a késztermékeket. Nem csak a fedett csarnok épül meg, hanem megfelelő gépeket, öntőformákat is beszereznek.

A beruházás létjogosultságát az is adja, hogy váltani is kellett már, no meg továbbfejlődni egy kicsit, hiszen a Tüzéptelep forgalma az elmúlt évekhez képest mintegy felére esett vissza a gazdasági válság miatt. Nem mellékes az sem, hogy két új munkahelyet is teremtenek. Még az idén megépül a csarnok, melyre csakis helyi vállalkozókkal kötnek szerződést. Elég terjedelmes lesz a könnyűszerkezetes építmény, hiszen 400 m2-esre tervezték azt. Az anyagok közül szinte mindet szintén helyben vásárolják meg. Vannak elképzelések a távolabbi jövőre nézve is. Tervezik azt is, hogy egy betonkeverő üzemet létesítenek, úgynevezett betonsiló is épülhet. Az idén kialakításra kerülő választékot pedig a piac igényeinek megfelelően folyamatosan kibővítik.


A pályázatot az Ediktum Alfa Kft írta a Lipák és Lipák Tüzép számára és a projektmenedzseri teendőket is ők látják majd el. Hamarosan velük is beszélgetünk és megtudhatják, hogy mi is ma a sikeres pályázatok titka.

Lőrinczy Veronika
 

Gazdaság:
E-Dictum   
Blogok   
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Megduplázódik az alkalmi munkások után fizetendő adó

Így alakult az ingatlanpiac az elmúlt fél évben

Megéri Abonyban családi házat venni?

A kötelező biztosítás váltás menete lépésről lépésre

Fiatalos lendülettel fejlődik a Niki- Bau Trans

Ha ilyet vettél a Pennyben, ne edd meg!

Vádemelés az abonyi nevelőszülő ellen

Vezetéstechnikai tréningek Budapest környékén: mik a lehetőségek?

Kedvezően alakul az abonyi lakáspiac

Elindult, de szerdán megint leáll a kecskeméti Mercedes gyár

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Önnek van már védettségi igazolványa?
   
 Van, mert beoltattam magam 
 Van, mert átestem a COVID-on 
 Beoltattam magam, de még nem kaptam meg 
 Nincs, mert még nem oltattam be magam 
 Nincs, és nem is akarom, hogy legyen!  
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok