Mi Abonyunk - Szórólapos ajándék-avagy utazzunk termékbemutatóra...?
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8081, belépett felhasználók: 0.

tyb - 2011.11.18. 14:47

Trükkös lopás. Ez jut eszembe hétről hétre, amikor a postaládámba dobott prospektusok, buszos kirándulással és ebéddel egybekötött termékbemutatóra invitálnak, egy ezresért. Ráadásul, még nemre szabott ajándékot is kapok, ha az utazás mellett döntök. Ez túl szép és helyből deficites ajánlatnak tűnik a szervező cég részéről - gondolom magamban -, de hajt a kíváncsiság, ezért utána járok a dolgoknak. 

 

Szóval, a célpont általában egy remek étterem, vagy valamilyen fürdőhely. A célközönség, a hétközben is ráérő, valamilyen szintű megtakarítással rendelkező és emberek társaságára vágyó, nyugdíjas korosztály. Ja és a célról majd' elfeledkeztem. Olyan, a belkereskedelmi forgalomban nem lévő termék értékesítése, melynek árát, minőségét,  így összehasonlítani sem lehet egy másik forgalmazó termékével.  

 

A metódus.

 

Előre meghirdetett időpont, helyszín - egy településen több megálló -, majd felszállás, a többnyire alvállalkozó által üzemeltetett buszra. A buszon beszélgetés , ismerkedés a többiekkel, mely talán az egész szervezésnek a legértékesebb része. Érkezés a bemutató helyszínére, ahol meleg fogadtatás, a behízelgő modorú képviselő által, majd kezdetét veszi a "műsor". A nyilván kifejezetten erre trenírozott profi előadó(k), lépésről-lépésre, percről-percre nyeri(k) el a korszerű kommunikációs módszereket többnyire nem ismerő, jóhiszemű nyugdíjas hallgatók bizalmát. Szintről-szintre építik fel a hallgatóság vágyát a termék megvásárlására, hogy amikor az előadás utolsó momentumaként az ára hosszas köntörfalazás után elhangzik, már ne tűnjön irreálisnak. Persze, nagyon nincs is mihez hasonlítani. Hiszen, olyan terméket egyetlen szaküzletben sem árusítanak. Ráadásul a prospektuson sem szerepel, hogy a buszos kirándulás és ebéd mellett, mintegy mellékesen meghallgatandó termékbemutató, milyen termékekről fog szólni. Tehát, kísérletet sem tudunk tenni valamiféle hasonló termékkel, különösen annak árával való összehasonlításra. S, a buszos kirándulás leglényegesebb pontjához értünk, vagyis, hogy mennyiért és mit akarnak ránk sózni.

 

 

 

Nos, többnyire több százezer forint értékű (?) műszaki, vagy kényelmi berendezést, esetleg csodatévő, mágneses, vagy más, a hétköznapi ember által érthetetlen hatásmechanizmusú gyógyászati eszközt. De találkozhatunk edénykészlettel, csodaporszívóval, mindent gyógyító ágyneművel, kozmetikumokkal és tisztítószerekkel is. A közös tulajdonságuk, hogy nagyjából tízszer annyiba kerülnek, mint a bemutatón ismertetett "különleges" tulajdonságokkal nem rendelkező hétköznapi társaik. A körítés fontos eleme, a beígért hihetetlen tartósságból fakadó, nagyon hosszú jótállás, valamint az egyösszegű fizetés helyett, a kecsegtető formában - valamely bankon keresztül - biztosított részletfizetés lehetősége.

 

A tapasztalatok szerint szinte minden buszos csoportban akad néhány vásárló, akik egy szerződés aláírásával, gyakorlatilag megvásárolják a termékeket és hosszú időre lekötelezik magukat a céggel kapcsolatban álló bank felé. Mit kapnak a pénzükért? Egy, vagy több olyan kifejezetten a forgalmazó cég számára legyártott és ennek következtében csak egyetlen helyen szervízeltethető terméket, melyek minősége jóindulattal is csupán középszerű. A jótállási igény érvényesítése nehézkes és költséges, már csak a "központba" történő eljuttatás miatt is. Az ajándék, persze mindenkinek jár, mely kivétel nélkül a bóvli kategóriába sorolható filléres használati eszköz. A busz és az egytálétel költségét pedig már a felszálláskor megfizettették... 

 

Talán nem kell rajta csodákoznunk, hogy a fejlett nyugati társadalmakban - pl:: Németországban - már régen betiltották az ilyen típusú kereskedést, hisz nem másról szól, mint tisztességtelen üzleti magatartásról, a vásárlók, igen kidolgozott metódus alapján történő megtévesztéséről.

 

Beszéltem néhány olyan "kirándulóval" is, akik csak a társaságért és az "ingyen" ebédért, vagy az "ajándékért" utaznak havonta akár többször is a termékbemutatókra. Ők általában egyedülélő és a banki feltételeknek nem megfelelő "alanyok", így alkalmatlanok a beetetésre. Az Ő szerencséjük, a fizetésképtelenségük. A lebonyolításban részt vevőkön túl, talán Ők haszonélvezői még a többiek kárvallásának...

 

A fentiekkel eszem ágában sincs bárkit is lebeszélni az ilyen típusú kirándulásokon való részvételről, csupán jótanácsként fogalmazható meg, hogy kerüljük a kötelezettségvállalást a termékbemutatók alkalmával, hisz semmiféle tárgyilagos információ sem áll rendelkezésre a a helyszínen, a megvásárlásra kínált termékek valódi értékét illetően.

 

Mi, a fiatalabb korosztály talán meg tudjuk győzni szüleinket, nagyszüleinket arról, hogy ne hagyják magukat félrevezetni, becsapni és bármely ilyen típusú vásárlást megelőzően tájékozódjanak, vagy kérjék ki véleményünket.  Ha mégis megtörtént a baj, vagyis valamiféle a vásárlásra irányuló szerződés aláírására került sor, jó ha tudjuk ,hogy nyolc napon belül elállhatunk a szerződéstől.

 

Ritkán fogalmazok meg ilyen tanácsot, de az ilyen típusú vásárlás helyett, még a multikat is érdemesebb felkeresni, egy-egy hasonló funkciójú és nyilván nem prémium minőségű termékért, ahol a hihetetlen alacsony árak mellett, még a jótállási jogok is könnyebben érvényesíthetőek.

 

TYB

 

        

Különvélemény:
Csalás   
 7 Hozzászólás   

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Ajánlott cikkek:

Elbukott az abonyi notórius feljelentgető

Antal- Láng Edina megmondta a bírónak, hogy nem vonul vissza

Vádlóból vádlott lett Antal- Láng Edina

Tartson velünk facebook oldalunkon is!

Kedves a MÁV: Az abonyiak féláron utazhatnak?

Hamis vád?

Segítek Antal- Láng Edinának!

Mi most tényleg a semmi nem jó országa lettünk?

Szeret Ön Abonyban élni?

Megszabadultunk, felszabadultunk! Győzött Magyarország, győztek a MAGYAROK!

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
Ajándékok

pancsa -

2011.11.20. 06:59:36

Hiába a figyelmeztetés, van akit egyáltalán nem lehet meggyőzni, hogy ez az egész csalás, beetetés. Közvetlen rokonom rendszeres résztvevője az ilyen kirándulásoknak. Lakásában tömegével vannak felhalmozva a gagyibbnál gagyibb "ajándékok". Mind e mellett csodafazék, csodamatrac, csodapaplan stb. beszerzése is megtörtént. Természetesen több százezer forintért, és természetesen hitelre. Meggyőzhetetlen! Nem hiszi el, hogy ua. sőt jobb minőségű edényt, paplant olcsóbban is be lehet szerezni. A termékek számomra csak annyiban minősülnek "csoda" terméknek, hogy az áruk szinte "csoda" magas. Be is igazoltam a paplannal. A "Kashmir" paplan ára az interneten harmada volt, mint amennyiért rásózták. Hiába! Ténylegesen, a kirándulás és az ingyen ebéd csábítása, és persze a "baráti társaság" sokkal meggyőzőbb volt, mint az észérvek.

Kinézett vendég

ellike51 -

2011.11.18. 21:06:25

voltam egy ilyen bemutatón, mikor annak résztvevője voltam.

Ahogy kell, jelentkeztem postán, jött a busz vitt, de buszon a legfiatalabb utas voltam...

Előadás közben kétszer jelentkeztem és olyan beszólásom volt, ami nem volt szimpatikus...

megkértek, hogy mellőzzem a további hozzászólást!!!

A végén annyira elhúzódott a termékbemutató, hogy a "kirándulásra" már alig több, mint két óra maradt. A nagyon egyszerű ebéd és a buszozás költsége talán fedezi a költséget, de a kapott ajándékot az a 3 vásárló fizette meg, akik csak most, csak Önnek és csak ennyiért juthattak hozzá a részletre, hitelben megvásárolt termékekhez - tetemes áron!

 

Valóban rendbe kellene tenni ezt a vásárlási lehetőséget, oda kellene már tényleg figyelni a fogyasztóvédő hatóságoknak!

Nagyon Jó!

Egy kis figyelem -

2011.11.18. 18:13:55

Az hogy itt szó esik erről,de sajnos olyan réteget korosztályt cáloznak meg ezek az emberek akik vagy nem ismerik az internetet,vagy nem udják használni!De azért mint családtagoknak nagyon jó figyelem felkeltés hogy igen figyeljünk oda családtagjainkra ismerőseinre!Ne hagyják magukat becsapni,rászedni ilyen és efféle humbukságokra!

Egy eset amit magam is megtapasztaltam!Kb:3-4 éve voltunk nyaralni és egy kellemes kis panzióban szálltunk meg több napig!Pici lányunk akkor még igényelte a délutáni alvást,ezért ebéd után mindég próbáltunk csenben elvonulni,had aludjon!Már majdnem sikerült is neki,mikor elég népes sereglet zaja hallatszott az egyébként csendes panzióban.Nem tudtam mire vélni,kinéztem, és rengeteg idős embert láttam tolakodni veszekedni!Melyet akkor nem értettem,kerestem a vezetőt Zoli bácsit akivel nagyon jóban lettünk!Mondta elnézést kér csak termékbemutató lesz,és azért tolakodnak!Csitította az embereket,de az egy tál étel és az ajándék bizony már akkor  felkeltette szegény kisnyugdíjasok  érdeklődését!Zoli bácsi invitált,nézzem már meg Én is mert állítólag valami gyógykezelési lehetőséget mutatnak be,és Őt is érdelné,de nem hiszi,majd Én mint eü.szakember mondjak véleményt!

Beültem hát végig hallgattam az előadást,ami tényleg nagyon érdekes jól felépített volt annak aki hiszékeny főleg!Néztem a csillogó szemű időseket,és gondoltam ugye nem ugranak be ennek a marhaságnak!Mi is volt ez,külsőleg mint egy láb maszírozó ami ekkor oly felkapott volt,de most jött a csoda tettek bele egy kis port és olyan trutyis ronda színűvé vált hogy undorító volt!

Máris kész volt a diagnózis a kedves önkéntes részére,akit előtte már alaposan kifagattak milyen betegségben szenved,de úgy hogy észre sem vette!Aláírtak néhányan vásárlási szándéknyilatkozatot,de akkor senki nem vett!

Az Én drága panziós vezetőm viszont teljesen csőbe húzták,mert azt mondták Neki,hogy ez a vércukor szintet is leviszi!Hát Ő megvette!De hogy megmutassam Neki mekkora átverés részesévé vált,mert Én próbáltam meggyőzni!Magam is alávetettem a szűrővizsgálatnak,kaptam ezt bónuszként,mert felveretek a puihenésemből,illetve ott hagytam kicsi lányom és Őket választottam!Az eredmény elképesztő volt,gond van a májammal és a gyomrommal!Rá kérdeztem esetleg nem vagyok valamire allergiás,vagy a tüdőm beteg-e a válasz egyértelműen NEM volt!

Aztán közöltem,egy kicsit kuncogva,hogy minden virágzó növényre allergiás vagyok nem kicsit nagyon,sőt még néha be is fulladok!Azt mondják ez nem létezik,ez a műszer soha nem hazudik!

Hát mondom csak a férjem kérdezzék meg,hogy a gyomrommal és a májammal szerencsére soha nem volt gond,ha csak nem most hogy ilyen rossz májú vagyok és meghazudtolom a a vizsgálat eredetiségét,és a gyomrom is felfordult ettől a sok a hazugságtól!

Zoli bácsi teljesen lesápadt mikor elárultam Nekem mit hoztak ki eredményt,és mi a valóság!Még egy jó tanácsot adtam Neki,mondtam ha már ki fizette a gépet akkor kérje azt ami nálluk van,miért várna oly sokat rá!Mondták azt nem lehet mert az minta darab!

Szóval röviden vagy hosszan,Én sem hiszek ezekben,mert saját magam buktattam meg ott őket a vizsgán!De jót szórakoztam,csak szegény kisnyugdíjas nem fog mikor fizetheti azt a sok pénzt a hiteltelen lábáztatóért!

Figyelmeztessünk együtt mindenkit ezekre a finoman szólva turpisságokra!

Improvizálás...

Svoboda -

2011.11.18. 17:32:54

.....szerintem vagy Apeh ellenőr lehetttél, vagy szlávosan tört magyarsággal utalhattál arra, hogy van egy jó barátod a parkolóban a kocsiban....mondjuk tovaris kalasnyikov.....de ha nem talált, ötletelek tovább....

Aki viszont...

Truckman -

2011.11.18. 17:14:20

...kitalálja, minek improvizálhattam magam ott a LILA AKÁCban, annak adok 1 barackot!Király

Szomszéd nénink

Truckman -

2011.11.18. 17:10:26

Szomszéd nénik úgy 1 éve elment 1 termékbemutatóra. Annak reményében, hogy kaphat majd ő is, egy 1 kilós ajándék mosóport! Imád ilyenekre eljárni, mert ingyen van szerinte! Kilométereket képes 70 éves kora ellenére is flangálni a Kossuth-ba, vagy a színházba, mikor jönnek az árúbemutatósok! Így volt ez anno, akkor is! Annyi külömbséggel, hogy mikor végzett, bejött anyámhoz, hogy elpanaszolja magát, hogy mire is vették rá a bemutatón! Mutatott nekem 1 szerződést! Rajta 450 ezer Forintos, BIOPTRON lámpa megrendeléséről! Szörnyülködve mesélte el, hogy hogyan is erőszakolták ki "aláírását", hogy vegye meg a terméket! Mást nem is tudott tenni, aláírta, és máris lecsengetett 10 ezer foglalót az előadónak, majd megkapva mosóporját, félve távozott, ahogy nekem előadta a dolgokat! Kérdeztem tőle, hogy ki volt az a pasi, mi volt a neve, hiszen a szerződésen, csak kriszkrasz aláírást, és 1 cégbélyegzőt lehetett látni! Hát Őnem tudja, de legyek neki szíves, és csináljam vissza az egészet! Addig addgig faggattam, hogy 1 kiindulópontot sikerült kiszednem memóriájából!

-AZ ILLETŐT ÚGY HALLOTTAM HÁTUL BESZÉLNI A MÁSIK ÜZLETKÖTŐJÜKKEL, HOGY ABONYBAN, A LILA AKÁCBAN SZÁLNAK MEG ESTÉRE, ÉS CSAK HOLNAŐ INDULNAK VISSZA MISKOLCRA!   ...mondta ezt nekem, nagy nehezezn kinyögve!

Több se kellett, és esze 23:20kor kocsibavágtam az öreglányt, és irány Abony LilaAkác!

Megérkeztünk. Mondtam neki, hogy menjen be, én utána megyek csak be 1 perc múlva! Ha arcról felismeri a bent a minibárnál ülők közül a személyt, intsen nekem majd! Úgy is lett!  Épp ott volt, mikor beléptem, már beszélt vele a néni, de az a szerencsétlen barom, mámint azüzletkötő csak azthitte, hogy Ő ment át csak! És máris tiltakozott, hogy visszamondani már nem lehet! A termék rendelését már Ő leadta! Ekkor léptem oda hozzá, bemutatkoztam, és improvizáltam. Azt hogy mit, nem árulom el, de bejött! Nem 1x bejön, még keményebb macsók esetében is! A tag, egyből viszakozott, de elismertette, hogy a 10 ezret nem adja vissza a sértettnek, mert tény és való, mint foglaló a szerződés aláírása pillanatában, az az övék, még ha le is mondja aterméket a kedves vevőjük esetleg! Ez a szerződés hátuljára is fel volt írva az Üzletszabályzatba! Amit persze nem olvastattsak el a termékbemutatón senkivel sem!

Szóval a néni megúszta mondjuk rá-fogjuk rá! MEGMENTETTEM.

...és képzeljétek el, a szerződésen rajta volt a nyugdíjfolyósító adatai is a néninek. Magyarán, ha nem fizecc, arról húzták volna le annak a mitsemérő vacaknak az árát!

 

Ő szerencsés volt!

 

Még ugyancsak 1 másik utcabelink nem sajnos! Nwem hallgatott rám!

Vett egy masszázságyat 700 ezerért a nyáron! Aztán mikor megkapta, és mutogatta nekem, meg a fél utcánsak, hogy neki milye is van, szöget ütöttem a fejébe a következővel:

-UGYAN EZ AZ ÁGY A HOME MAXBAN, ITT CEGLÉDEN, 130 EZER!

Nem akarta elhinni! Elment, megnézte! Haza nem jött egyhamar, mert onnan az esetkocsi vitte el!

 

Sztorim igazolja a Cegglédi Panoráma 6-vagy 7, száma! Ott a története!

ÉS SEMMIT NEM TUD JOGILAG LÉPNI, MERT OLYAN ÁRON ADNAK EL TERMÉKET, AMILYEN ÁRBAN CSAK AKARJÁK!

 

Senkinek nem ajánlok efféle utazásokat, termékbemutatókat, stb.

 

FOGADJÁTOK MEG!Ártatlan

Trükkös lopás...

Svoboda -

2011.11.18. 16:59:29

...vagy inkább a csalás bűncselekménye....szerintem inkább az utóbbi. Itt ugyanis tévedesbe ejtenek és tartanak embereket ( jó üzleti érzékkel elsősorban idősebb korosztályúakat ) jogtalan haszonszerzés végett.....a vásárlól megkárosítása már csak tetézi a bajt....ezt a fajta kereskedelmi formát törvényileg tiltani kellene!


Szavazás
Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?
   
 Pető Zsolt 
 Dr. Egedy Zsolt 
 Valaki más 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső





Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok