Mi Abonyunk - Nem kapós a támogatás
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7669, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2011.11.04. 12:28

Abonyban nincs a vállalkozások számra elkülönített pályázati pénzkeret. Nagykőrösön ugyan van, de alig- alig élnek ezzel a lehetőséggel. Az okokat nem igazán tudja senki....... A nagykőrösi képviselő testület előző ülésén két helyi vállalkozás támogatásáról döntött. Munkahelyteremésre a Serivin- Gold Kft 300 ezer forintot, a Maxi- Lex Kft 900 ezer forintot kap. Munkahelyenként 300 ezer forint a támogatási összeg, így Nagykőrös összesen négy fő munkába állását tudja segíteni. A statisztikai átlaglétszámot két éven keresztül fenn kell tartania a vállalkozásoknak, ha ez nem sikerül, vissza kell adni a kapott támogatást. A keretet egyáltalán nem használták ki még a helyi vállalkozások, összesen idén ez az 1,2 millió forint, amit ilyen jogcímen ki fognak fizetni. Összesen 2011-ben a költségvetés szerint 10,4 millió forint áll rendelkezésre, tehát nem volt kapós az ilyen jellegű pénzeszköz. Maradt még 9,2 millió forint és az is elhangzott, hogy még meg is emelnék a keretet, ha lenne rá igény, a költségvetés átcsoportosításával.

G. Kovács Sándor javasolta, hogy a két évet csökkentsék le rövidebb időre, szerinte vonzóbb lenne, ha a testület hat hónapban határozná meg a kötelező foglalkoztatás időtartamát. „ Az elmúlt években ezt senki sem vette igénybe. „- tette hozzá szomorúan a politikus. Dénes Dénes egyetértett az előtte szólókkal és ő is sajnálja, hogy ennyire kevesen jelentkeznek. Szerinte nagyon sokan nem is tudják, hogy van ilyen lehetőség, ezért kérte, hogy a dolognak csapjanak nagyobb hírverést. A másik oknak a JOBBIK politikusa azt jelölte meg, hogy túl szigorúak a feltételek. Kustár Tamás alpolgármester elmondta, hogy külön fórumot is szenteltek a témának és közzé is tették a felhívást. A FIDESZ-es politikus ígérte, hogy igyekszenek javítani az ezzel kapcsolatos eddigi munkán. Zágráb Nándor szerint ez egy koherens dolog és összetettebb a problémakör. „ Ha valaki komolyan munkahelyet akar teremteni, akkor több dolog is fontos lehet. „ Így említette a megyehatár problémáját és azt, hogy a helyi önkormányzatnak olyan támogatási rendszert kellene bemutatnia, amely sokkal nagyobb pénzösszeget mozgat meg.
 

 

Részletek: http://www.hetihirek.hu/?q=node/1450

Külvilág:
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

 Online egyszerűbb elintézni a karácsonyi bevásárlást

CSILLAGDA!

Nem cáfolják a tartalékos katonák mozgósítását

Ma nézz az ég felé! Jönnek a Perseidák! Hullócsillagok várhatók!

Szeretne spórolni vásárlásnál? Látogasson el a Kuplio.hu oldalra, ahol nagyszerű kedvezmények és kedvezmény kuponok százait találja kedvenc webáruházaiba, egy helyen!

DFP részecskeszűrő tisztítás - Vajon minek köszönhető?

Románia lezárta határait, kijárási tilalom lépett életbe

Harminc napra mindenkit kizárnak a véradásból, aki február 5-e után külföldön járt

Tudta, hogy a gluténmentes pizza sima kenyértésztából is elkészülhet?

Szörnyű villám csapott le Cegléden, mi egyelőre megúsztuk

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Önnek milyen tapasztalatai vannak az abonyi orvosi ügyelet működésével kapcsolatban?
   
 Nagyon jó 
 Is- is 
 Nagyon rossz 
 Nincsenek tapasztalataim 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok