Mi Abonyunk - Boldogan avattak
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7669, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2011.10.15. 09:41

Jászkarajenőn megújult a település főtere. Október 14-én ünnepélyes keretek között avatták fel Kara új közösségi terét, ahol rengeteg mosolygó arcot láttam. Nem csupán a politikusok és a projektben részt vevők örültek a megújulásnak, hanem velük együtt a lakosok is, akik szép számban jöttek el a rendezvényre. Palya István polgármester köszöntőjében elmondta, hogy már ötven éve nem történt Jászkarajenőn olyan beruházás, mely a településképet markánsan megváltoztatta volna, így a Főteret sem újították fel azóta. A teret Kósa József egyházi személyiségről nevezték el, akinek a boldoggá avatása jelenleg van folyamatban. A polgármester elmondta, hogy a kismamák, gyermekek is használhatják az új játszóteret, mely az egyéb elemeivel együtt a közösségi élet fő színterévé válhat.

 

Palya István megköszönte mindazok munkáját, akik aktívan segítették a beruházás létrejöttét. A polgármester a lakosságnak is hálás, akik türelemmel viselték át az átalakítás nehézségeit. „ Vegyék birtokba az új Főteret! Töltsük meg közösen élettel! „ – mondta a település vezetője. A Váci Egyházmegye képviseletében Dr. Varga Lajos segédpüspök avatta fel a teret. Tusnádfürdő, a testvértelepülés polgármestere sajnos ugyan egyéb elfoglaltságai miatt nem tudott részt venni a ceremónián, de levelében elmondta jókívánságait és másnap megérkezett Karára.

 

Dr. Ángyán József államtitkár köszöntőjében elmondta, hogy a tér nevében is méltó a megújulásra, hiszen egy mártírhalált halt plébánosról, Kósa Józsefről nevezték el azt. Erőt, kitartást, hitet kívánt a résztvevőknek, mert csak ezzel lehet kilábalni a bajokból. „ A helyi közösségek megerősítésével lehetséges a bajainkon túl lenni. A legnagyobb megtiszteltetés, ha egy közösség az ünnepére meghív valakit. Erősödjünk lélekben, hogy ez a haza talpra tudjon állni. A kormány és magam nevében ehhez mindensegítséget megadunk! „- mondta Ángyán József. Dr. Czira Szabolcs parlamenti képviselő Ángyán Józseffel közösen vágta át a szalagot, segítve Palya István polgármesternek.

 

Czira Szabolcs elmondta, hogy a karaiak az unokáik jövőjét építik ezzel a térrel. Felsorolta az újonnan készült létesítményeket: játszótér, utcaburkolat, díszkivilágítás, kamerarendszer. „ A Korszerű megoldásokkal a település a jövőjére gondol…. Gyönyörködjenek benne, vegyék birtokba és vigyázzanak rá! A fejlődés pályája az egyetlen út. „

 

A rendezvényen kulturális csoportok léptek fel és misét is celebráltak a jászkarajenői katolikus templomban.

Galéria: ITT (fotó: LŐVE)

LŐVE

Külvilág:
Főtér   
 7 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

 Online egyszerűbb elintézni a karácsonyi bevásárlást

CSILLAGDA!

Nem cáfolják a tartalékos katonák mozgósítását

Ma nézz az ég felé! Jönnek a Perseidák! Hullócsillagok várhatók!

Szeretne spórolni vásárlásnál? Látogasson el a Kuplio.hu oldalra, ahol nagyszerű kedvezmények és kedvezmény kuponok százait találja kedvenc webáruházaiba, egy helyen!

DFP részecskeszűrő tisztítás - Vajon minek köszönhető?

Románia lezárta határait, kijárási tilalom lépett életbe

Harminc napra mindenkit kizárnak a véradásból, aki február 5-e után külföldön járt

Tudta, hogy a gluténmentes pizza sima kenyértésztából is elkészülhet?

Szörnyű villám csapott le Cegléden, mi egyelőre megúsztuk

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
Még a tehénét is értékesítették!

ketila -

2011.10.18. 09:32:00

A föld padlózatú helységben jól metette "padlóburkolónak". Szépen be kellett vele mázolni a földet és nem porladt. Az Én nagyapáméknál volt még ilyen.

Talán sokan emlékeznek még arra, ...

tyb -

2011.10.18. 00:32:06

hogy emberek szinte kincsként szedegették a lócitromot az úton. Ugyanis a vert, vagy vályogfalak javításához használt agyag elengedhetetlen kelléke volt! Nagyszüleimmel még én is tapostam és tapasztottam e különös "anyagot". Ha nem sajátítják ki és bontják le tanyájukat, még ma is láthatnám munkám eredményét. {#emotions_dlg.facebeard}  

Nem jó a villa

ellike51 -

2011.10.17. 22:22:24

a lócitromnak Veronika! Legfeljebb lapát és seprő.

 

Egyébként nagy kincs városi ember számára a lócitrom!!! Ez úgy van majdnem mint a régi bélyeg; minél kevesebb van belőle annál értékesebb!!!

Oly korban, amikor már lóból - és a jóból - is egyre kevesebb van.

 

Ha ottmarad még hétvégéig érte megyek és az enyém lesz... (szmájli)

grrrrrrrrrrr

veroniq -

2011.10.17. 21:57:55

Na, jót derültem!!! {#emotions_dlg.farmer} Ehun jövök e a vasvillámmal.....

Boldogan avattak....

Tárgyilagos -

2011.10.17. 21:27:49

Most meg boldogan le van sz@rva!Az illetékesek helyében elsüllyednék szégyenemben hogy a pénteken nagy csinnadrattával átadott díszterünket már a következő napon letrágyázták a lovasnapok paripái,és már három napja ott díszeleg öt kupac lószar a plébánia bejárata előtt!Azt hiszem ehhez a stílushoz nem kell hozzáfűzni semmit.Talán megint jöhetne valami államtitkár,de lapáttal...

így szoktam...

veroniq -

2011.10.15. 21:12:34

Bármilyen hihetetlen, szó szerint tudok jegyzetelni {#emotions_dlg.sm} Van, aki ezt nem hiszi el, de amikor meglátja a szavait írásban, legközelebb meggondolja, hogy mit mond el a nyilvánosság előtt.... Nagyon köszönöm Ellike

Hiteles

ellike51 -

2011.10.15. 21:01:53

tudósítás egy olyan eseményről, melyen párommal mi is ott voltunk.

 

A galéria fotóihoz külön gratulálok!


Szavazás
Önnek milyen tapasztalatai vannak az abonyi orvosi ügyelet működésével kapcsolatban?
   
 Nagyon jó 
 Is- is 
 Nagyon rossz 
 Nincsenek tapasztalataim 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok