Mi Abonyunk - Trükkös csalók várhatók a népszámlálás idejére!
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8083, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2011.09.26. 20:56

Az alábbiakban az ORFK közleményét olvashatják, kérem vegyék nagyon komolyan! Ebből kiderült, hogy a számlálóbiztosoknak nincs joguk elkérni az Önök személyes iratait, viszont Önök kérhetik, hogy a népszámláló személy igazolja magát. Sajnos újabb lehetőség adódik a csalásra, amitől vélhetően Abony sem lesz majd kivétel! Vigyázzanak magukra és értékeikre!

 2011. október 1-je és október 31-e közötti időben nép- és lakásszámlálásra, továbbá az ebből kimaradtak 2011. november 8-ig történő pótösszeírásra kerül sor. Sajnos az utóbbi időben elszaporodtak a trükkös módszerrel végrehajtott lopások, ezért felhívjuk a lakosság figyelmét arra, hogy a népszámlálás időszakában is feltűnhetnek olyan rossz szándékú emberek, akik magukat számlálóbiztosnak kiadva próbálnak bejutni a lakásokba és az ott lakók figyelmét elterelve eltulajdonítani különböző értékeket. Az elkövetőkre jellemző, hogy sosem „dolgoznak” egyedül. Küllemük többnyire ápolt, rendezett, modoruk megnyerő, ezért könnyebben beférkőzhetnek az emberek bizalmába. Hihető, életszerű történeteket mondanak el, melyek célja minden esetben a figyelemelterelés.

 
Amennyiben a tolvaj cselekménye végrehajtása közben lelepleződik, kizárólag az adott helyzet mérlegelését után szabad ellenállást tanúsítani az elkövetővel szemben, mert az addig „csak” megtévesztésre, figyelemelterelésre koncentráló elkövető a zsákmány megszerzése érdekében, akár a testi épséget veszélyeztető magatartást is tanúsíthat, erőszakot alkalmazhat. Veszélyhelyzetben célszerűbb a rendőrség vagy a szomszédok, járókelők segítségét kérni. 
 
Javasoljuk, hogy több ismeretlen látogató fogadása esetén ismerősök, rokonok is tartózkodjanak a lakásban. Idegen személyt soha ne hagyjunk felügyelet nélkül!
 
Az áldozattá válás elkerülése érdekében az értékeket (ékszerek, készpénz, takarékbetétkönyv, bankkártya, stb.) a személyes okmányoktól (személyi igazolvány, lakcímkártya, útlevél, jogosítvány, TAJ kártya, adó kártya, stb.) elkülönítve célszerű tárolni.     
 
Magyarország területén 2011. szeptember 27. és 30. közötti időben, mintegy 40 000 számlálóbiztos minden egyes lakott épületbe eljuttat egy-egy úgynevezett adatfelvételi csomagot. Ezen szerepel az összeíró személy neve, azonosítója és telefonszáma. Ezt a számot tárcsázva megtudhatjuk a számlálóbiztos látogatásának pontos dátumát, időpontját.
 
A becsöngető népszámlálást végző minden esetben felmutat majd egy kék színű, számlálóbiztosi igazolványt, amelyen szerepel a biztos neve és aláírása, az azonosítószáma, valamint a kártya hátoldalán a település jegyzőjének az aláírása. Ezen igazolvány kizárólag a biztos személyazonosságát igazoló fényképes hatósági igazolvánnyal (személyi igazolvány, jogosítvány, útlevél) együtt érvényes! Az alábbi, ingyenesen hívható zöld számokon lehetőség van az adatok valódiságágának ellenőrzésére is.
 
06-80-200-014, 06-80-200-224
 
A népszámlálás során a személyes okirataikat a számlálóbiztosok nem kérhetik el, ők viszont hitelt érdemlően, a fent felsorolt okmányaikkal igazolják magukat.
 
Amennyiben veszélyben érzi magát, hívja bizalommal a rendőrséget az ingyenes 107-es, vagy a 112-es segélyhívók valamelyikén. Ha korábbi bűncselekményre vonatkozóan rendelkezik adatokkal, névtelenül tárcsázhatja a rendőrség által működtetett Telefontanú 06-80/ 555-111-es ingyenes számát is.
 
ORFK Szóvivői Iroda
Közbiztonság:
Abony   
Csaló   
 9 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Kilencedik perét is elvesztette Antal- Láng Edina

Égett a szemét Cegléden

Vad csapódott az utastérbe a 44-es úton

Csaló nő: Vakcinafejlesztő kutatóorvosnak adta ki magát

Szörnyű tragédia történt ma a temetőben

Nyolcadik perét nyolc ember ellen veszítette el első fokon Antal- Láng Edina

Csúnya baleset történt Cegléden

Jogerős ítélet: Antal- Láng Edina bűnös rágalmazás vétségében

Baleset a Szelei úton: gyermekeket ütöttek el

Szabadidős rendőr fogta el az abonyi vasútállomáson a szatírt

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
Novembertől

ketila -

2011.09.27. 19:25:21

400 Ft felett lehet a gázolaj!

Ez

FIGURA7878 -

2011.09.27. 19:14:48

nem népszámlálás hanem azt mérik fel hogy még mire vethetnek ki adót.

Szerintem a spejzadóval esetleg befőttadóval kéne kezdeni Januárban.

Ma volt valami betéve a postaládába...

Truckman -

2011.09.27. 17:25:57

...mikor hazamentünk. NÉPSZÁMLÁLÁS!

 

Ez volt ráírva! Ment a kukába, ha szabálysértés, ha nem.

Szerintem

FIGURA7878 -

2011.09.27. 13:34:22

ezt úgy lehetne kiküszöbölni ha az utcabizalmi esetleg a kerület képviselői csinálnák az összeírást.

be.....

veroniq -

2011.09.27. 13:34:04

Akármilyen papírral be tudnád csapni szegényt. Igazad van! De nem állhat minden nénike meg bácsika mellett egy zsaru sajnos! Ă–ÜÜÜ

Szerintetek

FIGURA7878 -

2011.09.27. 13:30:30

minden nyugdíjas netezik?Szerintem egy sima álltalam készített (ehhez nem hasonlító) fényképes igazolvánnyal a 70 fölötti nyugdíjasok 99%betudnám csapni.

Hát igen !!!!!

TATU -

2011.09.27. 12:42:13

Néha a hatóságok és hivatalos szervek sem tudják,igazán mit is tesznek közzé.Az emberek közönye meg hanyagsága meg sem nézik az adott okmányt,ha hasonlít akkor mehet,és kész a baj.

igazolvány forrása

veroniq -

2011.09.27. 12:33:15

Nem én tettem fel, itt van: www.nepszamlalas.hu  és www.police.hu 

Szerintem már bekészültek vele a csalók....

Most aztán retteghetnek az idősek!

LŐVE

Azzal,hogy!!!!!!!!!!

TATU -

2011.09.27. 05:56:07

Feltettétek az igazolvány formátumát,kitűnő lehetőséget kaptak a csalók.Hisz csak le kell másolni kinyomtatni és kitölteni,már is kész a jogosúltság.Senki nem vonhatja kétségbe eredetét.Remek hozzájárulás a csalóknak.


Szavazás
Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?
   
 Pető Zsolt 
 Dr. Egedy Zsolt 
 Valaki más 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső





Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok