Mi Abonyunk - Abonyban még az új Alkotmány is titkos!
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8081, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2011.09.21. 10:34

Az eszem megállt, amikor kedves Ismerősöm szerette volna lefényképezni az abonyi polgármesteri hivatalban található „ Alaptörvény Asztalát „. A portán, kérdésére azt a választ kapta határozottan, hogy: NEM. A fényképezéssel egyetlen egy célja lett volna a MiAbonyunk oldalnak, és pedig az, hogy közzétegyük azt, amit véleményem szerint a helyi önkormányzat polgármesteri hivatalának már réges- régen meg kellett volna tennie. Nyilvánosságra kellett volna hoznia, hogy az Új Alkotmány, azaz az Alaptörvény minden polgármesteri hivatalban – így az abonyiban is – megtekinthető, egy erre kijelölt díszes asztalon.

 

Ezért kértem meg Olvasónkat, hogy – ha már úgyis arra jár - fényképezze le nekünk azt a helyet, ahol az Alkotmány elhelyezésre került. Nem járt sikerrel.. Viszont megrendelt a nevemre egy példányt, Kövér László Házelnök aláírásával. Ugyanis, ezt bárki kérheti! Tudták? Nem? Erről szólt volna ez az írás, ha úgy tetszik, felhívás. Most azonban egy picit más is a témája mindennek. Telefonon utánajárt Ismerősöm és párom Tyb is annak, hogy vajon szabadon fényképezhető-e az Alaptörvény asztala. Természetesen megtudtuk, hogy igen….

Olvasónknak a Kormányhivatal illetékese, szóvivője írásban azt a tájékoztatást adta, hogy „Álláspontunk szerint nem lehet megtiltani az Alaptörvény Asztalának lefényképezését abban az esetben, ha az önkormányzat személyi állománya nem látszik a fényképen – ez esetben ugyanis nem merülhet fel a személyhez fűződő jogok sérelme. Maga az Alaptörvény Asztala egyébként is közérdeklődésre tart számot, így a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény 20. §-a is vonatkoztatható a tényállásra. „ Olvasónk elmondása alapján megtudtuk azt is, hogy az ügyben a Kormányhivatal megkereste az abonyi önkormányzatot és megkérdezte tőlük, hogy mi történt. Ott viszont mást mondtak, mint nekünk, állítólag a portás megkérdezte a jegyzői titkárságvezetőt arról, hogy ezt le lehet-e fotózni, de mire választ kapott volna, a kérdező már elment. Én nem tudom, hogy hogyan lehet egy határozott NEM-et összekeverni, egy „ Bocsánat, nem tudom, mindjárt megkérdezem! „ tartalmú mondattal. Szerintem sehogy sem.

A cikkben az abonyi polgármesteri hivatalban közszemlére bocsátott Alaptörvény Asztalát szerettük volna illusztrációként megjelentetni, de ezek után sajnos már elment a kedvünk a fényképezéstől. Ha megkapom a Kövér László Házelnök aláírásával ellátott dokumentumot, akkor otthonomban állítok fel egy Alkotmány Asztalát és azt fogom Önöknek megfényképezni. Nos, ne felejtsék, ha szeretnének rendelni maguknak egy példányt az új alkotmányból, akár Kövér László aláírásával is, azt megtehetik az abonyi polgármesteri hivatalban!

Részletek az alaptörvény asztalával kapcsolatban itt:

http://www.bfkh.hu/PEST/doku/Pest_Alaptorveny_Asztala.pdf

 

Lőrinczy Veronika

A cikk megjelenése után ezt kaptam:

 Kedves Olvasónk, Svoboda küldte el nekem az abonyi hivatalban felállított Asztal fényképét, melyet most közzéteszek! Köszönet érte! LŐVE

Íme a levél is, mellyel kaptam:

Kedves Veronika! Mellékelten megküldöm az abonyi Hivatalban felállított " Alaptörvény asztala" fotóját....látod a dátumot, ugye? .......

Citrom-díj:
Abony   
Hivatal   
 3 Hozzászólás   

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Ajánlott cikkek:

Finn módszerrel ellenőriztek Abonyban

Botrányos állapotok a társasházban, a Rossmann felett

Abonyban maradnak a szigorú szabályok

Sírgyalázó módon lopják a temetőben a virágokat!

Tovább vergődhetünk az útépítés miatt: Fél évet csúszik a 4-es Abony- Cegléd szakaszának megépítése

Ez egy dzsungel! Elhanyagolt ingatlan Abonyban!

Keressük, hogy ki volt az, aki a saját szemetét más elé tette le

Idős olvasóink és a Posta.....

Valós probléma Abonyban: Küzdenek védőnőink a tetvek ellen

Elvágták a lakókat Abonytól! Ez tűrhetetlen! Csorbulnak az útépítés miatt alkotmányos jogaik?

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
tanulságos...

veroniq -

2011.09.21. 21:24:51

Tanulságos történet, mely jól példázza az abonyi polgármesteri hivatalban uralkodó kaotikus állapotokat... már bocsánat! SzomorĂş

Alaptörvény Asztala

S.pataki -

2011.09.21. 20:49:16

Amikor a címbe foglalt fogalmat a médián keresztül fél füllel meghallottam, szept.3.-án szombat napján, az érdeklődésem átment turbóba. Utánanéztem, tisztáztam a tényállást, hogy miről is van szó.

Miért ne lenne nekem is egy dedikált alaptörvényem a már meglévő 1948-as 20. törvény - azóta többször módosított, a mai képünkre átirt- alkotmány mellett, a lesújtó kritikák, külföldi, belföldi vélemények ellenére is, hiszen ez lesz a hivatalos úgy is.

Amúgy is az adóval volt tisztázni való kérdésem, hogy ne maradjak le a lehetőségről kapcsoltam a két dolgot és 5.-én hétfőn reggel 08.00- ra nyitásra megjelentem a p.hivatalban. Az ajtó nyitva volt, nagy rössel beindultam feltárni az ismeretlent, amikor hova?, hova?, hivatalos érdeklődés zöngéje megütötte a hallócsontjaimat. Majd a porta felöl, kettő közül az egyik, nincs ügyfél fogadás csak 13.00 órától. Nem volt mit tennem, mentem délután.

Pontosan nyitásra megjelentem, hogy az elsők között legyek.

Az adókérdéseket tisztázva, indultam az asztal felderítésére. Irány a jegyző, vagyis az aljegyző. Először is jegyzői titkárság eset utamba. Előkapva a kurucos arcképpel díszített szórólapot mondtam : ezt szeretném végre hajtani.

A titkárnő kedves és segítségemre volt, elmentünk az asztal megkeresésére. Megtaláltuk a bejárattól balra, a porta be ajtótól jobbra a sarokban az előtérben. Meglepödtem, hogy ezt nem vettem észre, sötét a sarokban bemenet alkalmával.

A titkár hölgyet kérdezvén:

Én: a kitöltött lapot, hol gyűjtik? ,hová kell leadni?

T.:Nem tudom, bizonytalanság.. megkérdezem a portást-hölgyet-

T.:Várjon itt! elmegy

T.: Visszaérkezik Majd adjam le a portán.

T.: elbúcsúzik

Én:kitöltöm a kérelmet

Én: kérdezem a portáshölgyet hová kell tennem a kitöltött lapot?

P.: feleli Nem tudom!

P.: keresgél az asztalfiókokban

Én: átadom a lapot

P.: beteszi az egyik fiókba

Én.: elégedetlen vagyok az eljárással és megkérdezem Ezt csak így kezelik? A személyes adatok védelme hol van ebben eljárásba elrejtve?

P.: a tudatlanság tudatába Nekem nem mondtak semmit.

Én: konzekvenciát levonva, mivel tudatták velem az adónál, hogy az aljegyző a PM.-l együtt kiruccant az épületből Több is veszet vidéken azaz az..... többször is. Majd visszatérek érdeklődni a papír sorsa iránt.mondtam

Én.: elhúztam a csíkot

Ebben a történetbe az tudom javára írni a hivatalunknak , hogy az asztalt pillanatok alatt beállították,azzal szemben hogy, előfordult a települések között, ahol még egy kecskeláb összetákolására sem volt fedezet a megszólaltatott polgármesterek szerint.

Rossz az, ami a cikkből kiviláglik a nagyfokú szervezetlenség,komolytalanság ami a PM-re igen jellemző még most is.

Ü.:l.m.f.

Az abonyi

Dórika -

2011.09.21. 10:52:53

lényegesen máshogy néz ki, mint a képen, amit belinkeltél:)


Szavazás
Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?
   
 Pető Zsolt 
 Dr. Egedy Zsolt 
 Valaki más 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső





Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok