Mi Abonyunk - Mégsem jöhet a LIDL?
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8083, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2011.06.10. 12:14:06

 A legújabb kormányzati elképzelések miatt, ha idén nem épül meg a nagy port kavart LIDL Abonyban, akkor már jövőre nem jöhet ide! Lehet, hogy így magától megoldódik az a probléma, hogy nem lenne szerencsés Abony egyik legfrekventáltabb területén LIDL-t építeni? Íme a cikk minderről:

 

A jelek szerint még ebben az évben felfüggesztik az újabb bevásárlóközpontok fejlesztését – írta tegnapi számában a Magyar Nemzet.

 

A lapnak Bányai Gábor , az Országgyűlés fenntartható fejlődés bizottságának fideszes tagja elmondta, még az idén megszülethet az a jogszabály, amelynek alapján 2012-ben százezer lakos alatt legfeljebb négyszáz, a fölött legfeljebb nyolcszáz négyzetméteres üzletközpontok építésére adhatnának engedélyt. A politikus elmondta: az új jogszabály megalkotásakor figyelemmel lesznek arra, hogy ne sérüljön a szabad verseny, mégis hatékonyan megjelenítse a helybeliek és a kisebb üzletek érdekeit.

 

Az újabb bevásárlóközpontok létesítési engedélyezésének felfüggesztésére, illetve a kereskedelem újraszabályozására vonatkozó elképzelést eredetileg az LMP jegyzi. Az ellenzéki párt elképzelése szerint a plázastop fellendíthetné a kisebb boltok forgalmát, ennek megfelelően a javaslat nagy nyertese a CBA üzletlánc, valamint a másik magyar csoport, a Coop lehet, amelyek így, versenytárs híján egyeduralkodóvá válhatnak a kiskereskedelemben, ugyanis e láncok üzletei jellemzően a javasolt mérethatárokon belüliek.

 

Forrás és részletek még: www.vg.hu

Gazdaság:
 8 Hozzászólás   

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Ajánlott cikkek:

Megduplázódik az alkalmi munkások után fizetendő adó

Így alakult az ingatlanpiac az elmúlt fél évben

Megéri Abonyban családi házat venni?

A kötelező biztosítás váltás menete lépésről lépésre

Fiatalos lendülettel fejlődik a Niki- Bau Trans

Ha ilyet vettél a Pennyben, ne edd meg!

Vádemelés az abonyi nevelőszülő ellen

Vezetéstechnikai tréningek Budapest környékén: mik a lehetőségek?

Kedvezően alakul az abonyi lakáspiac

Elindult, de szerdán megint leáll a kecskeméti Mercedes gyár

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
Senki nem vitathatja

ellike51 -

2011.06.12. 22:47:11

azt, hogy ez az Európai Unió már nem az, mint amire akkor szavaztak honfitársaink.

Belépésünket követően még sorra értek bennünket, az "újakat" megkülönböztető hátrányos megkülönböztetések a korábbi tagokkal szemben. A legutóbbi időkig  mezőgazdasági támogatásuk messzemenően (a mai napig) különbözik a magyar gazdákétól, ezért is lehet legtöbbük terméke olcsóbb a magyar multi áruházak polcain. Több dologban is kemény érvágást tettek rajtunk, ezek egyike a cukoriparunk feláldozása.

Na az azért ez már tényleg sok - és még is említve sehol (vajon talán tilos?) - hogy mennyit is fizetünk évente az EU-ba? Annyit is kapunk vissza amiért oda is kell írni, hogy "a beruházás az EU támogatásával készült el". 

Megérte csatlakozni?

magyarharcos -

2011.06.12. 22:03:15

Megérte csatlakozni?

Rendszeresen felmerül annak a kérdése, hogy vajon megérte-e Magyarországnak az uniós csatlakozás? Ilyenkor a kevésbé tájékozott, vagy az unió iránti vak szerelme miatt elvarázsolt válaszadó rögtön előadja, hogy természetesen, hiszen rengeteg pénzt „kapunk az uniótól". Engedtessék meg nekünk azonban egy kis szkeptikusság.Nem vagyok gazdasági szakértő, de feltűnik, hogy a csatlakozás után egyre kevesebb magyar árút látni a botokban, helyette rossz minőségű EU-címkés förmedvényeket lehet csak kapni. Mi lett a magyar terméket előállító vállalkozóval és a dolgozókkal? Ha kaptak is máshol munkát, amit termelnek, az vélhetően egy multit gazdagít. Ha nem, akkor vélhetően a magyar állam és a magyar adófizetők segélyeink kénytelenek élni nyomorult körülmények között.

Ugyan nincsenek pontos statisztikáim, de tudom, hogy a termőföldek óriási hányada már ma is külföldiek kezében van, és a földmoratórium lejárta után rengeteg zsebszerződés válik legálissá, a magyar gazdák földjeiért pedig sok milliót kínál majd az osztrák és holland befektető. A mezőhegyesi cukorgyár talán a múlté marad, hiszen bezáratták a külföldiek, az újranyitásra pedig csak akkor lesz lehetőség, ha majd a kvóta miatt az EU megengedi nekünk, hogy cukrot termeljünk.

Annyit megtanultam, hogy az uniós pénzt se csak úgy kapjuk. Azt bizony pályázattal lehet elnyerni, és talán sok polgármester és vállalkozó erősít majd meg abban a véleményemben, hogy a legtöbb pályázati kiírás egyszerűen baromság. Ha nyer is a pályázó, akkor is csak utólag, részletben, mindenféle pénznyelő bürokratikus feltételeknek megfelelve jut el a pénz a maga helyére. Addig is többnyire hitelből kell finanszírozni a beruházást.

Beszélhetünk a piacvesztés és a földkiárusítás mellett a vámok furcsa visszaosztásától, vagy éppen a költségvetésben a „Hozzájárulás az EU költségvetéséhez" címszóról, amely közel 260 milliárd forintot tesz ki. Ez azonban még mindig csak töredéke annak az összegnek, amely a mai hír szerint 1000 milliárdot tesz ki, és amennyit elvesztett a magyar költségvetés a társasági adóról szóló jogszabály-harmonizáció miatt néhány év alatt.

Cserébe mit kaptunk még? Díszes táblákat úton-útfélen, hogy büszkék legyünk az EU-ra. Hatáskör nélküli politikusokat és bürokratákat Brüsszelben, valamint Strasbourgban. Két Európai Parlamentet ugyanezekben a városokban. Szép új alkotmányt, ami a miénk fölött áll. Európai szemesztert, amelyben a magyar költségvetést ellenőrzik a nagyokosok, de az 1000 milliárdos hiányra természetesen nem hívják fel a figyelmet, valamint uniós kotnyeleskedőket, akik megmondják nekünk, hogy az abortuszellenes életvédő kampány rossz. Tényleg megérte csatlakozni?

Igazad vanis,de megértettél?

Truckman -

2011.06.12. 18:41:15

LEGYEN KÓDSZÁMSOR!

A néni pedig "kufár"!Ártatlan

Nem vonalkód volt az

ellike51 -

2011.06.12. 10:29:13

Te! Kódszámsor csak, amit úgytudom a kereskedelmi hálózatban árusított tojásokon kötelező feltüntetni.

Az első szám ha 3-as, akkor a tojás ketreces tenyésztésből való, a mögötte lévő két betű jelzi a tojás eredetét, melyik országból származik. A "HU" jelzéssel ellátott tojásokat magyar tyúkok tojták. A többi számok már egyéb általam nem ismert adatok, gondolom tenyésztő, stb. 

 

Tescóban voltak kaphatók nagyon akciós rövid határidővel fogyasztható apróbb tojások, melyek között PL, LV, ES és LT jelölésűekkel is találkoztam még is tálcán is olvasható volt származásuk. Egyébként a piaci árusnál úgy tudom nem kötelező a kódolás, ha esetleg a kódban nem szerepel a HU, az már biztos nem magyar tojás, azt piacon tényleg ne vegyétek.

Higgyem?!

Truckman -

2011.06.12. 09:32:31

Nekem ne mutasd be a multikat! Ha annyian járnátok oda mint én ( a vásárlótérbe) már 1 sem lenne! Éhenhalnának!

 

Amúgy ha a másik oldalról nézem, voltam már úgy, hogy tyúktojatot keresgéltem "Juliska néniknél", és mikor megtaláltam, kérdeztem tőle:

 

-MENNYI A TOJÁS NÉNNYE?

-28 Forint darabja aranyoskám!

-ÉS FRISSEK?

-Azok aranyom! 1-2 napja szedtem a tyúkólakból!

(Közben láttam, hogy médinteszkós mind, mert szegény néni a szódásüvegszemcsijében nem láthatta a lézeres vonalkódokat a tojásokon!)

-Visz belőle aranyom?!

-NEM, NEM, MÉG KÖRÜLNÉZEK! KÖSZÖNÖM!

 

Megkell hagyni, hogy a +6 Forintért per darab, megdolgozik azért!Ártatlan Hisz a teszkóba megveszi 22ért, a zöldségpiacon meg megpróbálja eladni, mint házit, 28ért!Öööö Képes ezért tolni a drótszamarat, 5 kilométert!KirĂĄly

Elismerem...

soul -

2011.06.11. 22:21:56

...max, hogy nem kell már ide több trágyaszóró! Van nekünk sok-sok kis Juliska nénink kint a piacon... Rajta segítünk a legtöbbet és igazi hazai cuccot eszünk. És neki aztán - Juliska néninek - tényleg nem a hexagramma imádata jelenti a jövőképet, hanem a kiegészítő forint a szívvel lélekkel termesztett árú ellenértékeként. Trucki? Hiszed soraim?

s.

Azt hiszem

Steve968 -

2011.06.11. 13:54:59

itt majd a fogalmakban lehet a kibúvó, mert az üzletközpont, plaza, nem egyenlő a diszkontáruházzal, stb.

 

Csaó-csaó: {#emotions_dlg.steve968}

Ha nemn épül meg...

Truckman -

2011.06.10. 20:52:12

 

 

...a papok kikészülnek! Lóvé vissza meg ilyesmi!Király

 

 

De megépül aaaaz!Szomorú


Szavazás
Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?
   
 Pető Zsolt 
 Dr. Egedy Zsolt 
 Valaki más 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső





Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok