Mi Abonyunk - Árfolyamrögzítést terveznek
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8081, belépett felhasználók: 0.

ingatlanász - 2011.05.19. 08:27:24

Százhatvan forinton rögzített frankhitel-árfolyamról írt Matolcsy

Nyolcheti mélypontra zuhant a forint, miután a Reuters hírügynökség nyilvánosságra hozta Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter korábban írt levelét, amely szerint a frank árfolyamát 160, az euróét 250 forinton rögzítené a kormány a devizahiteleknél. A tervet az [origo]-nak az ügyet ismerő forrás is megerősítette. A kormány tavaly nyár óta ígéri a devizahitelesek terheinek könnyítését, és idén állt elő a rögzített árfolyam ötletével.

Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter azt javasolta a Magyar Bankszövetségnek, hogy a devizahitelesek esetében a frank árfolyamát 160 forinton, az euróét pedig 250 forinton rögzítsék - jelentette szerdán az MTI a Reuters hírügynökségre hivatkozva. A miniszter egy május 12-én kelt levélben tájékoztatta álláspontjáról a Bankszövetséget.

A levélből kiderül, hogy a kormány szigorú feltételekhez kötné a kilakoltatási és árverezési moratórium feloldását. A levél alapján a kormány azt is el kívánja érni, hogy a bankok 2013-ban és 2014-ben is fizessenek különadót, amelynek mértéke a jelenlegi adó 50 százaléka lenne.

Az [origo] bankszövetségi forrásból származó információi szerint az első, 190 forintos verzió után a múlt héten valóban volt a kormánynak a svájci frankot 160 (az eurót pedig 250) forinton rögzítő javaslata, azóta azonban forrásunk szerint már "viszonylag sok szám elhangzott a tárgyalásokon", a 160-as értéket a Bankszövetség ugyanis elfogadhatatlannak tartja. A nemzetgazdasági minisztérium a banki hitelkárosultakkal és más civil szervezetekkel folytatott hétfői egyeztetésén információink szerint szintén ez a szám hangzott el a tárca javaslataként.

 

Egy éve jelentette be Orbán

Orbán Viktor a kormány első gazdasági intézkedéscsomagjának tavaly júniusi bejelentésekor beszélt arról, hogy a kormány segítséget kíván nyújtani a devizahiteleseknek. Orbán és a kormány képviselői eleinte arról beszéltek, hogy egy úgynevezett Nemzeti Eszközkezelőt hoznak létre, amely a bedőlt hitelesek ingatlanjait kezelné. Matolcsy György gazdasági miniszter akkor azt mondta, úgy kell elképzelni az intézményt, mint egy olyan bankot, amely rossz befektetéseket kezel. Az eszközelő elindulását eredetileg az év elejére tervezte a kormány.

Nagy Anna kormányszóvivő februárban már arról beszélt, a probléma akkorára dagadt, hogy a kormány képtelen egyedül megoldani, majd Orbán Viktor is arról írt Facebook-oldalán, hogy a megrendült devizahitelek rendezését az államnak, a hiteleseknek és a bankoknak együtt kell megoldaniuk.

Április elején a miniszterelnök azt mondta a Magyar Nemzetnek, hogy a kormány májusra állhat elő a devizahitelesek terheit könnyítő csomaggal. Gyuris Dániel, az OTP Jelzálogbank elnök-vezérigazgatója, aki a Magyar Bankszövetség képviseletében részt vett a szövetség és a kormány közti tárgyalásokon, akkor azt mondta, hogy a csomag 90 százalékban kész. Gyuris szerint a tárgyalások akkori állása szerint egy árfolyamsávot jelöltek volna ki, így nem kellett volna az árfolyamingadozás terheit viselniük a hiteleseknek.

 

Forrás és részletek: http://www.origo.hu/uzletinegyed/hirek/20110518-matolcsy-gyorgy-160-forinton-rogzitene-a-frank-es-250-forinton.html

 

Beküldő: Steve

 

 

 

 

Gazdaság:
 2 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Megduplázódik az alkalmi munkások után fizetendő adó

Így alakult az ingatlanpiac az elmúlt fél évben

Megéri Abonyban családi házat venni?

A kötelező biztosítás váltás menete lépésről lépésre

Fiatalos lendülettel fejlődik a Niki- Bau Trans

Ha ilyet vettél a Pennyben, ne edd meg!

Vádemelés az abonyi nevelőszülő ellen

Vezetéstechnikai tréningek Budapest környékén: mik a lehetőségek?

Kedvezően alakul az abonyi lakáspiac

Elindult, de szerdán megint leáll a kecskeméti Mercedes gyár

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
király

leho -

2011.05.19. 15:30:31

Még egy kétt ilyen bejelentés,és mindenki mehett az útcára.Ha a hülyeség fájna ezzek kabálnának!!!!Ja igaz azt teszik!!!!!!

Aki elúszott HITELes...

Truckman -

2011.05.19. 11:11:53

....és átváltja, valamint aláfirkantja az állmbá' által jól ki ötlött "megoldást" a szerződésben, annak részvétem majd! Így is már, de akkor meg pláne!

 

Figyuszoljátok csak majd a jövő hónapot, és tól, mik lesznek majd tapasztalhatók!

 

De a barom Magyarja (se) tanult még más kárán! Tegnap kicsit eljátszotam 2 bankkal. Eladó házamat meghirdettem, majd ajánlatot kértem rá, 2 külön banktól! És mitötént? Kaptam! Igaz "csak" 30 év futamidőre, és "csak" 12.5 misit, havi 102 ezres (aktuális THM%) törlesztőrészlettel. Nem érdekelte őket, hogy a havi nettó bérem, 70500Péz! Cserébe kértek volna más ingatlan fedezetet még! A lényeg az hogy 36misit kellett volna nekik visszaperkálnom 30 év múlva (jelenlegi THM%!!!!!!! mi, 1 évig garantált.)

 

KÉRDEM ÉN, I AZ AZ ELMEBETEG, KI FELVESZI A HITELT ÍGY????

 

Elárulom!

 

Cegléd OTP 11-6 ügyintéző asztalig, MINDENKI!

 

Aki hülye, az haljon is meg! Mondjuk 10-7 hiteles már ezt látja mentségére! De az öngyilok sem zavarja a bankot! Sőt!

 

Na mind1!

 

 


Szavazás
Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?
   
 Pető Zsolt 
 Dr. Egedy Zsolt 
 Valaki más 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső





Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok