Mi Abonyunk - Falugyűlés Karán
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8083, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2011.03.22. 12:24:54

Március 21.-én Jászkarajenőn falugyűlést tartottak, melyen Palya István polgármester mellett részt vettek a település képviselői is valamint a jegyző.

 

A polgármester őszintén beszélt a kis alföldi falu égető problémáiról. Elmondta, hogy nehéz éveket éltek át és vélhetően még nehezebbek jönnek. Kiemelte, hogy az oktatás finanszírozása a legdrámaibb, mely hatalmas terheket ró a településre. Megközelítőleg a kapott normatívát még egyszer annyival kell kipótolni. Az iskola fenntartása tehát fedezethiányos.

 

A másik nagy probléma az, hogy évről évre csökken a lakosságszám és ezzel együtt a gyermeklétszám is. Pedig kiváló pedagógusaik vannak, és az intézmény felszereltsége az országos átlag felett van. A költség ugyanannyi, nem számít, hogy 15 vagy 25 gyerek jár-e egy osztályba. „A cél a túlélés keresése, a problémákat megoldani kell, valahogy előre menni, új irányba.” - mondta  a témával kapcsolatban Palya István polgármester.

 

A lakossági fórumon elhangzott az is, hogy azért is csökken a normatíva, mert fogy a lakosság. Jelenleg Jászkarajenőn 2811 fő él és ráadásul elöregedő tendenciát mutat a demográfia. A polgármester szerint tenni kellene annak érdekében, hogy a fiatalokat képesek legyenek helyben tartani.

 

„Az ország gazdasági helyzete megnehezíti az önkormányzatok dolgát is. Az elmúlt 20 év helytelen gazdaságpolitikája mindenre rányomja a bélyegét. Sokan kérdezik, hogy miért nem csinálunk meg látszatra egyszerű alapvető munkákat, de erre az a válaszom, hogy nem tehetségünk nincsen hozzá, hanem pénzünk nincs. Sajnos a nyugdíjba vonuló kollégák helyett nem tudtunk új szakembereket felvenni. Ez egyrészt anyagi kérdés, másészt nincs megfelelő szakember.

 

Nagy gondban vagyunk a közhasznúakkal is, hiszen a törvény jelenleg már nem engedi meg a tartós foglalkoztatást. A mostani a lehető legrosszabb megoldás, mert maximum 4 hónapra naponta 4 -6 órában alkalmazhatunk dolgozókat. A képviselő testületnek a nadrágszíj húzogatása tovább már nem folytatható. Az alulfinanszírozás miatt és az oktatási intézmények mostoha helyzete kapcsán 2010. - ben 60 milliót kellett saját bevételeinkből az állami támogatás mellé tennünk

 

Így a cél a bevételek növelése kell, hogy legyen, melyet főleg önkormányzati cég létrehozásával, minden pályázati forrás igénybevételével, energiatakarékossággal szeretnénk elérni.” – mondta Palya István.

 

 

LŐVE

 

Részletes beszámoló később.

Külvilág:
 19 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

THESHOWK

Hogyan találjon olyan online bukmékereket, akikben megbízhat

 Online egyszerűbb elintézni a karácsonyi bevásárlást

CSILLAGDA!

Nem cáfolják a tartalékos katonák mozgósítását

Fehér fürdőszoba - az örök klasszikus

Megjelent a PayPal fizetési rendszerrel működő legjobb magyar online kaszinók toplista

DFP részecskeszűrő tisztítás - Vajon minek köszönhető?

Románia lezárta határait, kijárási tilalom lépett életbe

Harminc napra mindenkit kizárnak a véradásból, aki február 5-e után külföldön járt

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
Csend

III.István -

2011.03.31. 21:49:59

Rémesen sajnálom hogy azok alszanak akiknek esetleg lenne ötletük vagy javaslatuk a felemelkedéshez.Azokat is hiányolom akik politikai ambíciókat láttak saját magukban és a választások elmúltával szépen kihűltek.Ez a magyarázat szerintem a semmittevés politikájára.
Csabijoe

Tárgyilagos -

2011.03.27. 08:08:09

Tényleg nem neked való a politika mert az elöljáróság az ötletszegénységhez van szokva és ott te nem élnél meg.A munkahelyteremtésen sem kell aggódnod mert a vezetők szinte mindegyikének fő választási igérete volt.Tehát majd lesz.Gyula bácsiról annyit hogy nem kellett neki telepítenie senkit mert a települők önkéntesek,mint ahogy mostanában is,főleg egy-egy ünnep után maradnak páran wellneszezni/szaporodni.A Gyula bácsi lelépése óta fejlődést felmutatni nem sikerült.Talán még az is jobb lenne ha elmennének testületileg Gyula bácsihoz elnézést kérni és megkérni hogy jöjjön vissza és hozza helyre amit még lehet.Karateedzés?Tudnék javasolni pár embert akit megtaníthatnál.....

Gyula bácsi

Csabijoe -

2011.03.24. 16:38:33

Khmm szóval, nem, nem volt jobb. A falu "benépesítése" az ő időszakában történt... Érdekes adatokat találhatunk a KSH oldalán a falu létszámát illetően. Nem az "őslakosok" száma ugrott meg, csak kellett, hogy a létszám 3000 fő felett legyen. Lett is. 

Jog. azt hiszem, nem kötelező alkalmazni senkit, aki nem végzi el a munkáját. Kapjon olyan munkát, aki el is végzi azt! Ombudsmanokból áll ez az egész ország, talán ez a legnagyobb gond. Kötelességi ombudsman nincs valahol?

Miért kerül többe egy kamerarendszer? Tudom, hogy megoldható sokkal többől is, csak nem tudom, hogy kell-e. Én is tudnék olyan árat kalkulálni, hogy vissza tudjanak osztani belőle. :-)

Ki figyeli? Nem kell azt folyamatosan nézegetni! Elvan az a rendszer magában is, csak mondjuk a KMB-s belekukkanthatna, ha ellopták a templomról a csatornát. Ha meg elromlott, akkor kihívnak egy szerelőt, aki mögött ott áll a közeg, hogy ne nézegesse a filmeket a szerelmesekről a Sétakertben. Akár be is zárhatnánk a rendőrőrs épületébe.

Miből lenne pénzünk? Például egy szemétválogató üzemből, ahol a környező városok szemetét szelektálnánk, esetlegesen sok év múlva egy szemétégető sem lenne rossz. Tudom, hogy ez nem a legszeretetreméltóbb ötlet, de akinek kivan a sejhaja, az ne válogasson! Egy tömörítő kütyü sem lenne rossz, amivel a szalmát (ami most rohad a mezőn, mert állattartás már nincs), meg a papírhulladékot, meg más ilyen eltüzelhető szemetet téglává lehetne préselni, és el lehetne adni, mint a szenet, meg a fát. Most csak ez jutott eszembe, de én csak egy együgyű és egyszerű emberke vagyok...

jobb volt?

veroniq -

2011.03.24. 16:00:47

Szóval, khm. Azt akarod sugalmazni, hogy ennél az előd, Heimann Gyula jobb volt???? :) Ötleteiddel van bajom. 1. JOG! Nem lehet így fizetni, mert beperelnek és van ombudsman is 2. Sokkal többe kerül ténylegesen a kamerarendszer, egy pontra négyet kell felszerelni.... Van szakmabeli a közelemben. Az üzemeltetés meg jogi kérdéseket vet fel. Ki figyeli és hogyan? Hiába no, EU tagok vagyunk. 3. IGEN, ÖSSZE KÉNE FOGNI.... 

 

De az ötleteidtől még nem lesz pénzetek.... Attól félek!

 

Nagy tisztelet azért, amit tettél eddig Karáért! A lendület ne törjön meg! Köszönöm írásodat és, hogy olvasol minket: Veronika

Ötletek

Csabijoe -

2011.03.24. 15:52:19

Sziasztok!

Először írok a Miabonyunkra, mert úgy gondoltam a karaiak gondjait Karán kellene megoldani. A legutóbbi falugyűlésen én is ott voltam, de azt kell mondanom, hogy csak azt sikerült elérnem, hogy az azt következő éjszakán nem aludtam túl sokat, mert annyira "felcseszte" az agyamat a gumimaci show. Sajnos a hozzászólóknak teljesen igaza van az alvó önkormányzattal kapcsolatban. Ezen úgy tűnik nem nagyon lehet változtatni, hacsak nem él a falu a visszahívás jogával, vagy bizalmatlansági indítványt nem ad be. Mindkettő esélytelen, ha belegondolunk, hogy ezt a felállást a falu 53%-a támogatta... 

Én 2000-ben jöttem haza a családommal együtt, hogy Karán építkezzek. Akkor azt mondta nekem egy ismerősöm, hogy elment az eszem. Úgy tűnik igaza volt...

Ötletek kellenek? Nos itt van néhány egyszerű megoldás, néhány egyszerű problémára:

Közmunkamorál javítása

Közmunkás verseny: két közmunkás csapatot indítunk a Fő utca két oldalán, az egyiket nem kisebbségi tagokból verbuválva, és a munkaidő végén az a csapat kapja a fizu 70%-át, amelyik több munkát végzett.

Térfigyelő rendszer kiépítése

Néztem a neten néhány árat, hogy mennyiből jönne ki az első 4 kamera beüzemelése. Nos az eredmény egészen meglepő: egy PC-be dugható 16 csatornás kártya 40e Ft, egy kültéri kamera 20e Ft (4db 80e Ft), kábelek mondjuk 100 méter kameránként métere 300 Ft ( 400m 120e Ft) egyéb rezsianyaagok 80e Ft. Munkadíj mondjuk 160e Ft. Ja és vegyünk egy használt PC-t 40e Ft-ért. 520.000 Ft jött ki. Ez a polgármesterünk egy havi juttatása... Ezért nem lesz nekünk ilyenünk.

Belvíz gondok

Azt mondják régebben mindenkinek tisztítania kellett a saját háza előtt az árkot, akár ma is alkalmazhatnánk ezt az elavult hagyományt. Egy szakember által irányított csapat néhány hét alatt rendbetehetné a környező elvezetőket, és úgy hallottam, jónéhány gazda is támogatná eszközökkel is a munkálatokat. A Gazdakör vezetője meg is beszélhetné ezt a következő gyűlésükön. (csak egy kis mazsola: úgy tudom a helyi TSZ vezetője nem is tag... Nem kapott talán meghívást?)

Ha nagyon a valóságtól elrugaszkodott lennék, kérlek figyelmeztessetek!

Szokták azt is kérdezni, te mit tettél a faluért? Leszámítva, hogy itt adózok, és nem keveset, három gyerekünket itt neveljük, több embernek adtam munkát több éven át az építkezéseink alkalmával, néhány embert betanítottam, hogy munkalehetőséghez jusson, ingyen biztosítottam autót a gyerekek versenyre szállításához, és 500e Ft-adtam az iskolának, hogy felújítsák a régi WC-ket, azt hiszem, semmit. Ja, és eddig heti két alkalommal ingyenes karate edzést is tartottam.

Én szerettem ezt a falut. Tényleg! De azt hiszem politikusnak teljesen alkalmatlan lennék, mert nem tudok sokáig tétlenül a fenekemen ülni...

Vállalkozók segítése, vállalkozás barát önkormányz

karai -

2011.03.23. 15:59:55

A mi önkormányzatunk csak addig vállalkozás barát amíg támogatni kell az egyes rendezvényeket, egy-egy alkalmat. A mezőgazdasági termelőket annyira nem támogatja, hogy most lett egy olyan isteni szikra, hogy talán összekellene fogni és közös erővel megoldani a belvíz gondot. (jelzem a polg, mester a gazdaköri elnök is) kb 40-50 család fő állásban végzi  a mezőgazdasági termelést. Van egy nagy tésztagyárunk, most is bővítik, fejlesztik mondhatjuk a legnagyobb munkaerő felvevő és a legnagyobb iparűzésiadó befizető a faluban, a legnagyobb jótékonysági felajánlásokkal, nemhogy segítenék még inkább keresztbe tesznek neki. Sok embernek szúr szemet. Az egyszerű gyerek belevágott és lám miből lett a cserebogár. Vállalkozás barát önkormányzat nálunk, a műszaki emberünk az égadta egyvilágon semmihez nem ért, csak azért van ,hogy tudjon helyezkedni. Lövése nincs a dolgokról, a pénzen kívül nem is igazán érdekli más semmi.

 

Nem is gondolod Veronika, hogy mennyi jó szándékú ötelettel próbálkozott már nagyon sok ember a polgármesternél, megvalósítható, támogatható, sikerrevihető ötletekkel. Meghallgatta, és ennyi, vagyis semmi. Amiből lett egy kis zsebbevaló az mind megvalósult, csak az a baj, hogy azok a tervek nem a falut segítették.

 

Mi Karaiak nem csodákra várunk, nem tudunk semmit tenni az elöregedő falu ellen, nem jönnek ide "rendes családok" másmilyen meg ne is jöjjön van belőlük épp elég. Azt szerettük volna elérni, hogy azokat az embereket akik nehezebben szocializálódnak, próbálják meg arrra bírni, hogy illeszkedjenek be a falu életébe,  de nem, két kézzel osztják a segélyeket, ők a kiváltságosok, nekik csak joguk van, azt szerettük volna, ha lenne KÖTELEZETTSÉGÜK is. Nem halat kellene nekik adni, hanem megtanítani halászni. (de hát a 4 osztályt végzett emberek nem tudnak megtanulni halászni sem)

Az itt élő magyar  embereknek egy kicsit kedvezni, komfortosabbá tenni a falut, élhetőbbé. De amíg ez a társaság így nézi dolgok folyását, semmivel nem törődve, csak valóban azzal, hogy a zsebük mindig meg legyen tömve addig itt nem lesz rend, nem lesz fiatalodás, nem lesz vállalkozozás nem lesz semmi. Szépen lassan és szerintem tudatosan művelve  jut Jászkarajenő, Tiszabő  sorsára. Kb 10-15 év és itt is az üzleteknek, házaknak csak a csupasz fala látszik. A pusztulat mindenütt. Még most a 24. órában lehetne valamit tenni, DE NEM IS AKARNAK AZ ILLETÉKESEK!!!!!

válasz a prvokációra

figyelmes31 -

2011.03.23. 11:48:15

Veroniq! Hiteles forrásból tudom, hogy kaptál meghívót a problémák kifejtésére de nem mentél el!

Mindenki azt kifogásolja, hogy csak kritkák hangzanak el , megoldási javaslatok pedig nem! Ez finoman szólva is a tények elferdítése, amiben az Önkormányzat testüle nagymester a Jegyzővel az élen! Tudomásom szerint a Jobbik több gazdaság élénkítő (és munkahelyteremtő! ) programot javasolt - konkrétan benzinkút létesítése, Hu-Ba program stb. Ezekből semmi nem került még a testületi ülés elé sem! Helyette agyament ötletelés folyik a háztáji parcellák adásáról, hogy legyen mit aratni a kisebbségnek! Az, hogy az önkormányzat működése sok esetben törvényellenes az senkit sem érdekel? Igenis jellemző a kép, a polgármester alszik, mint ahogy a testület is alszik! Csak akkor ébrednek fel ha a zsebükről van szó!

Más szemlélettel......

gandalf -

2011.03.22. 21:20:44

Vállalkozásoknak adómentesség,(iparűzési)komlóskán, újlengyelen, és az ország több településén működik.Fiatal több gyermekes családoknak ingyen telek,vagy jelképes összegért lakható családi ház, a dunántúlon győr könyékén többhelyen sikerrel alkalmazzák, így több a gyemrek, több az iskolák normatív támogatása.Ezáltal nem kellett iskolákat bezárni, és hosszútávon a falu sem öregszik el.NEM A FALUNAK KELL VÁLLALKOZÁST CSINÁLNI, HANEM VÁLALKOZÓ BARÁT HIVATALT KELL MŰKÖDTETNI, ÉS MEGFELELŐ HELYEN REKLÁMOZNI!!!!!!!A GAZDASÁGI RÉSZE ABONYRA IS VONATKOZIK!!!!!Tisztelettel!    Gandalf

:)

veroniq -

2011.03.22. 20:51:02

Én csak próbálok provokálni! Megoldásokat kérek! Van egy zsák fotóm Rólatok! Holnap egy szép rózsaszín galériában átnyújtom Néktek:) Vera

Vera

Tárgyilagos -

2011.03.22. 20:43:49

Ez egy díjnyertes fotó is lehet,nagyon jól sikerült és az egész községre jellemző:NEM alszik csak úgy tesz.......Mentsük meg karát?De hisz azért izzadnak,sőt fel is esküdtek.Vagy nem?

NEM

veroniq -

2011.03.22. 19:31:22

Palya István polgármester a képen egyáltalán nem alszik! Olvas! A kép a gyűlés elején készült! Végig nagyon éber volt. Úgyhogy csakis a " szakmai " jellegű kommenteket kérem. Nem piszkálni a  fotóst! Ja, igen! Sok gondot írtatok le. De kérem szépen mellé a konkrét megoldási javaslatokat is. Vannak? Ti mit tennétek a segélyből élők, munkát vállalni nem akaró személyekkel? Hogyan lehet gátat szabni a szemetelésnek? Hogyan lehet megmenteni az iskolát? Mit kéne tenni annak érdekében, hogy ne 60 milliót kelljen a központi normatíva mellé tenni? Na, fiúk? Segítsetek! Akkor mentsük meg virtuálisan Karát! Hogyan állítható meg a lakosság fogyása és elöregedése? .... stb. Üdv: LŐVE

Akkor

Tárgyilagos -

2011.03.22. 19:26:00

Javaslom a a gazdakör vezetőié legyen az első két parcella hogy példát mutassanak,utána a klasszikus rőzsegyüjtők következzenek hogy legyen mit ellesni(ellopni) nekik.Mindez a rendszerváltás után húsz évvel....ezt van aki tényleg beveszi?

Bocsánat, bocsánat!

karai -

2011.03.22. 19:18:22

De a gazdaságos termeléshez a tanácsokat ketten adják, a polgármester úr és  hivatal műszaki embere, hiszen ők ketten a gazdakör vezetője és annak helyettese is.

Sajnos én is ott voltam.

III.István -

2011.03.22. 18:41:06

Thomas,képzeld voltak többen is akik támogatták az alvás színlelésben.Igazuk van az előttem íróknak,ez nem falugyűlés volt.Az a mélységes közöny amivel a szőnyeg alá van seperve a legégetőbb gondok és bajok,szinte mérhetetlen.Komolyan megfogadtam magamban hogy nem szólok hozzá mert ettől a frakciótól tényleg nem várhatok/kaphatok sem választ sem megoldást.Mégis felálltam mert annyira próbáltak meggyőzni hogy ők nem azért vannak hogy valamit is tegyenek.Volt ott az elmúlt húsz évre mutogatás,a kormány hibáztatása,csak a saját magunk felelőssége nem merült fel.De gőzerővel tervezünk évek óta,lessük az összes pályázatot,a pályázat szó olyan nálunk mint régen az "Istenem".(ha baj volt ezt emlegették)Az este 62 szer hangzott el a pályázat szó.A legtöbb embert érintő téma amit én MUNKÁT-KENYERET!-cím alatt tárgyalnék szó sem esett.Ellenben képviselő Úr szerint nekünk országzászlót kéne állítani.

Juhhhhé!Vártam hogy  egy másik képviselő Úr hátha javasolja hogy akkor miért ne állítsunk keresztet is???Azt nem tudom hogy ettől olcsóbb lenne-e a kenyér vagy a benzin...De lett ám javaslat a gazdasági helyzetre is!Akinek a kertjét elvitte a víz az egy évre ingyen kap 150 négyzetméter szántót!Ez a gyakorlatban 10x15 méteres terület.Hogy ezen termelje meg magának az éves szükségletét.Azt hiszem ehhez kell a hívatal gazdasági szakembere hogy tanácsot adjon a gazdaságos termesztéshez.Nem tudom vízjogot ki ad mert az is kell ha aszály jön,lesz-e kiépítettcsatornaredszer,villanyáram,be lesz-e kerítve vagy netán őrizve....na nem folytatom.Valaki folytatja?

Akárcsak a parlamentben :D

Thomas -

2011.03.22. 18:14:08

Nem ismerem az urat, gondolom Ő Palya István polgármester Úr, de a róla készült kép tisztára olyan, mintha csak a parlamentben készült volna! Oké no, fárasztó lehet egy hosszúra nyúlt falugyűlés!NevetĹ‘s

Pénz, nem pénz

karai -

2011.03.22. 16:59:32

A legtöbb  kérés megoldásához nem is kellene pénz, vagy  minimális anyagi ráfordítás, csak egy kis hozzáállás, tenni akarás, de nem, csak a rizsa a dolgok megmagyarázása, duma,duma,duma.

Szeressük a falunkat. Nincs benne komfort érzetünk, de nem is tesznek érte semmit, hogy legyen. Sírunk, hogy a falu  elöregszik, igen akinek van még lehetősége elmenekül. Igaza van. Ilyen hozzá állással, mint amit tapasztaltunk nem lehet falakat megrendetni.

Jól hallottad

karai -

2011.03.22. 16:50:03

A karai önkormányzat feladatai: kifizetni a polg. mester úrnak a 4-500 000 Ft fizetését, a segélyeket kiosztani és kiküldeni a csekkeket azoknak akik még tudnak súlyadót és egyéb adót fizetni. Nekünk ezt kötelességünk befizetni és csendben maradni. Meg a bődületes marhaságokat végig hallgatni gutaütés nélkül. Egyéb kötelezettség nem terheli a önkormányzati munkát (a polgi mester szavaiból ez volt kivehető tegnap). Olyan sokat emlegette a FIDESZT, most készül az új alkotmány, ebben szerintem rögzítik az önkormányzatok munkáját, feladatait, kötelezettségeit, jogait. Nem csak az önkormányzatokét, a lakosságét is. Sztem ha megjelenik, meg kell vásárolni és felkérjük valamelyik  olvasni tudó önkormányzati dolgozót (lehet közmunkás is napi 4 órában) hogy olvassa fel neki. Habár nem tudom milyen módon

 

 

Még a csírája sem bukkant fel annak a gondolatnak, sem a polgi mesterben sem a képviselő testület díszes tagjaiban  hogy meg kell oldalni a felmerült kéréseket, csak a nagy-nagy rizsa.  A tegnap este után kijelenthetjük, hogy Jászkarajenő az a település ahová a Jó Isten is csak sz.......-ni jár.

 

Az est fénypontja az volt, amikor a műszakivezető vagy mi a csoda kijelentette, hogy jobb, minőségibb munkát ne várjunk a 4 osztályt végzett közmunkásoktól. Nem tudtam, hogy a szemét szedéshez, ároktisztításhoz, locsoláshoz stb komoly iskola kell. De lehet, hogy azok a 4 osztályt járt  - sokat szidott - szerencsétlenek mégis sokkal jobb és hatékonyabb munkát végeznek, mint ez a sok egyetemet és föiskolást végzett díszmadár. R Ö H E J!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Vagy inkább zokogni támad az embernek kedve a tegnap este után?

tárgyilagosnak

figyelmes31 -

2011.03.22. 16:49:59

Úgy igaz ahogy írod. Volt pár ember akit érdekel a falu sorsa de a hozzászólásokra 90% -ba az volt a válasz, hogy majd! Az önkormányzat az egyik hsz. szerint alkalmatlan a feladatára. De még mennyire alkalmatlan!!!! Sok ködösítő duma, parasztvakítás ehhez értenek semmi máshoz! Na várjuk a részleteket, hogy ott mi lesz?

Aztat

Tárgyilagos -

2011.03.22. 12:34:11

Azt hallottam hogy nem is volt falugyűlés hanem helyette nyugdíjastali volt pár emberrel.Bár a polgármester is ott volt de amiket panaszoltak azok egyike sem tartozott rá.Mert a szemetelőkre meg a közút khtra meg a vízügyre tartozik.(szerinte).Várom a részletes beszámolót.....Szép napot!


Szavazás
Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?
   
 Pető Zsolt 
 Dr. Egedy Zsolt 
 Valaki más 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső





Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok