Mi Abonyunk - Kezdődik a kilakoltatás?
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8081, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2011.03.09. 13:00:39

500-600 jogerős bírósági döntéssel rendelkező kilakoltatás áll a végrehajtás előtt. De nem csak ezekben az esetben kerülhet sor a végső eszközként használt kilakoltatásra a moratórium lejártakor, a bankok további 8-10 ezer esetben szeretnének végrehajtást eszközölni. Egy Győr méretű város lakosságáról van szó - írja a Napi Gazdaság.

 

Nem a devizahitelesek nemfizetése nyomán gyűlt össze a közel 600 kilakoltatás előtt álló ingatlan, a legtöbb esetben egyéb tartozás vagy a válás utáni vagyoni rendezés folyamán kerülhetne sor kilakoltatásra - mondta Krejniker Miklós, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara elnöke. Az átlagos évi 350 megbízás mögött szolgáltatók állnak. A polgári törvénykönyv megengedi a bankoknak, hogy saját maguk értékesítsék a fedezetként bevont ingatlanokat, ezért nincs pontos adat milyen számban kerülhet sor kilakoltatásra a kilakoltatási moratórium lejárta után.

Becslések szerint 100 ezer főt érinthet a kilakoltatási hullám, bár ez a bankok érdekeivel is ellentétes. A 90 napon túli késedelemmel rendelkező banki ügyfeleknek alternatív megoldásokat, könnyítéseket ajánlhatnak fel a bankok, hiszen egy egyébként is túlzsúfolt piacra öntött rengeteg ingatlan alacsony megtérülést biztosíthatna a bankok részére. Ezért feltételezhető, hogy ezeknek az embereknek a töredéke fog eljutni a kilakoltatásig, amely eljárás akár 3 évig is tarthat.

 

Forrás és részletek:

http://penzcentrum.hu/cikk/1027396/1/hideg_nyar_johet_utcara_kerulhet_100_ezer_ember

Gazdaság:
 5 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Megduplázódik az alkalmi munkások után fizetendő adó

Így alakult az ingatlanpiac az elmúlt fél évben

Megéri Abonyban családi házat venni?

A kötelező biztosítás váltás menete lépésről lépésre

Fiatalos lendülettel fejlődik a Niki- Bau Trans

Ha ilyet vettél a Pennyben, ne edd meg!

Vádemelés az abonyi nevelőszülő ellen

Vezetéstechnikai tréningek Budapest környékén: mik a lehetőségek?

Kedvezően alakul az abonyi lakáspiac

Elindult, de szerdán megint leáll a kecskeméti Mercedes gyár

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
???

madárka -

2011.03.09. 20:06:17

nagyban benne van az álam keze meg amit enged meg engednek

 

Húúúúúúúúú Steve!

pjt -

2011.03.09. 19:41:00

Hozzászoktunk már a hosszú elemzéseidhez, de azt hiszem ha még 5 mondtot írtál volna, az már olyan sötét jövőképet festett volna ami nehezen emészhető. Itt nem csak a hitelesekről van szó, hisz ha béka segge alá kerülnek az ingatlanárak, az mindenkit érint, az államadóság növekedése méginkább.

Véleményed szerint!

Truckman -

2011.03.09. 19:27:48

"...az április 15.-ei határidős moratórium hosszabbításra kerül, mert eleddig nem lehet megoldani a problémát."

 

A te agyad is kimosták ezekszerint íjász barátom!

Olyan vagy, mint az az orvos, ki a halálos betegséggel küszködő embernek azt mondja:

-Nyugalom! Mindent megteszünk, a gyógyulásáért!

 

Hát csak figyelj majd! Figyeld majd a bankokat!

 

Nem tudnák kinek eladni mi? Áhh, nemhiába írták alé év végén az a szerződést a Kipásokkal idehaza!

 

Lásd is a célt, ne csak nézd!

100.000

Steve968 -

2011.03.09. 19:21:39

nem főt, hanem közel ennyi ingatlan fenyegetett a végrehajtással. Vélerményem szerint az április 15.-ei határidős moratórium hosszabbításra kerül, mert eleddig nem lehet megoldani a problémát. Már csak azért sem, mert olyan bonyolultságú és hatású, hogy azt nem lehet egyszerűen megoldani, ráadásul az idő haladtával exponenciálisan nő hatása. Sajnos még tavaly őszre igérték az eszkökezelőt, nem sikerült összehozni.

 

Bonyolult.

 

1.) ha rászabadítjuk a piacra ezt az írdatlan mennyiségű ingatlant a piacra, akkor bedől a piac és magával rántja a többi adóst is. Összeomlik az ingatlanpiac, az árak olyan mélységet érhetnek, amit már nagyon régen, így a még fizető adósok ingatlanjaik leértékelődik, nem fedezi a hiteleik értékét, így vagy együsszegű befizetést kell eszközölniük, vagy pótfedezetet kell nyújtaniuk.

2.) teljes állami szerepvállalásra egyszerűen nincs pénz, másra sincs. Ráadásul a kormány néhány lépése - pl. adórendszer - még nehezebb helyzetbe hozta a költségvetést, államháztartást. A nyugdíj pénzek elvonása sem megoldás, mert azok jelentős része kötelezettség, mert állampapír, tehát egyszerűen csak bevonják, amivel az államadóság csökken, de effektív pénzt nem jelent. Másik részük részvény, azt sem szabad hirtelen a (részvény) piacra ráengedni, mert akkor az árfolyam fog drasztikusan esik, jelentős veszteséget okozva. Így a leendő eszközkezelő csak kevés embernek segíthet. DE nem is látni, hogy pontosan mi is lesz a feladata, mert január óta sokszor sok féle képpen változott a koncepció.

3.) Örökké a moratórium fenntartása sem célszerű, mert akkor a jelzálog htelezés fog megszűnni. Mert nincs olyan bank, aki ingatlanra adjon hitelt, ha nincs biztosítva annak visszafizetése. Tehát előbb-utóbb nem lesz ingatlan hitelezés.

 

Valahol ezek között kell megtalálni azt a vékony mezsgyét, amely segítséget jelent, de elfogadható a pénzvilágnak és a költségvetést sem terheli olyan módon, hogy az ökunokáink is a hitelt nyögik. Nem könnyű feladat, de ha talán valóban hozzáfogtak volna még tavaly - más nem - választások után a megoldás megkeresésére, akkor már elő kellett volna állni vele, de sajnos talán ha október körül hozzáfogtak, akkor sokat mondok. Akkor a helyi válsztások voltak a fontosak.

Csaó-csaó: {#emotions_dlg.steve968}

Mi az hogy kezdődik?

Truckman -

2011.03.09. 16:46:11

Eddig is volt! Számtalan kiskapu létezik, mik ha fennálnak az adósnál, máris nem vonatkozik rá, a kilakoltatási monatórium!

Csak annyit mondok, hogy a sors legyen hozzájuk kegyes, és sajnálom őket!

 

Az állam nagyban hárít, torzít tényeket, az adósok számával kapcsolatban! 100 ezer fő? Pff... Az ország 1/3-a full eladósodott!

 


Szavazás
Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?
   
 Pető Zsolt 
 Dr. Egedy Zsolt 
 Valaki más 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső





Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok