Mi Abonyunk - Szanyi Tibor: Magánperek indulhatnak a nyugdíjbefizetések felfüggesztése miatt
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8081, belépett felhasználók: 0.

miabonyunk - 2010.10.27. 18:36:14

Az alábbi hírt a Duna Televízió PR munkatársai juttatták el szerkesztőségünk címére:

Az ellenzéki politikus üdvözölte az Alkotmánybíróság különadóról született tegnapi döntését és bírálta a Fidesz Alkotmánybíróságot érintő törvénymódosítását

Vélhetően számos per indul majd a magán-nyugdíjpénztári befizetések tizennégy hónapos állami felfüggesztése miatt, hiszen ez a döntés három millió ember vitális érdekeit sérti – nyilatkozta a Duna Televízió reggeli műsorában Szanyi Tibor szocialista politikus, országgyűlési képviselő. Elmondta: pártja is pert indít az ügyben. Az Alkotmánybíróság tegnapi döntését a különadó eltörléséről helyeselte, bírálta ugyanakkor a Fidesz AB-vel kapcsolatos törvényjavaslatát.

Mi az MSZP gondja a magán-nyugdíjpénztári befizetések állami korlátozásával, miközben a kormány megbízottja, Selmeczi Gabriella úgy nyilatkozott: a magán-nyugdíjpénztáraknak át nem utalt összegeket nyugdíjak kifizetésére használják fel, továbbá egyéni számlán nyilvántartják és jóváírják majd, tehát veszteség nem érheti az állampolgárt? – hangzott a Duna Televízió kérdése.

Szanyi Tibor azt mondta: leginkább azt kifogásolja ős és a pártja, hogy a törvényhozó nem adott valós garanciákat arra, hogy a tizennégy hónapon át szüneteltetett befizetéseket vissza is kapják a pénztár-tagok. „Ez csak egy olyan mondás” - utalt a garanciák szerinte fennálló hiányára a szocialista politikus.

A nyugdíjat a mai rendszerben a most járulékot fizetők pénzeiből fizeti az állam. Ha ezen járulékok jó része magán-nyugdíjpénztárba vándorol, akkor az összegeket az államnak pótolnia kell. Erre mondja a kormányzat, hogy ezt most így képes megtenni – hangzott a Hattól nyolcig felvetése.

„Nagyon sokféleképpen meg tudja tenni, mint ahogy meg tudta tenni az elmúlt tizenhárom-tizennégy esztendőben. Ezen ne csodálkozzunk, ez nem valami új dolog, hogy a nyugdíj-előtakarékosság egy része magánpénztárakba megy” - érvelt Szanyi. A pénztári megtakarítás később kinek-kinek a személyes vagyonává válik, mi több, örökölhető; összességében egy egészen más típusú megtakarítást, mint a folyó bevételekből fedezett nyugdíj– emlékeztetett a politikus.

Mit szól ahhoz a kormányzati érvhez, miszerint az állami nyugdíjrendszer működtetése olcsóbb is, hiszen ezek működtetése mindössze két százalék, a magán-nyugdíjpénztáraké 4-5 százalék? - vetette fel a Hattól nyolcig.

„Az állami nyugdíjkasszának nincs ilyen jellegű kezelési költsége, pontosabban a folyó kezelési költségen igen, de az nem egy olyan kassza, amely tele van pénzzel, azt működtetem és befektetem; az egy lényegében aznapi ki és befizetésről szól” - érvelt Szanyi. Úgy vélte: nem lehet összehasonlítani a magán és az állami nyugdíjrendszert, már csak azért sem, mert például az állami nyugdíjkasszában lévő alapok nem örökölhetők; a magánpénztárak költségeiben pedig benne foglaltatik a garancia-alap is, ami biztosítja a befektetett pénzeket.

A két rendszer tehát nem hasonlítható össze, az állami kassza esetében például nem érdemes hozamról sem beszélni, hiszen ott az adott hónapban befolyó pénzeket ki is fizetik nyugdíjakra – mondta az MSZP-s politikus.

Az Alkotmánybíróság tegnapi döntéséről és az azt követően született fideszes törvénymódosításról Szanyi úgy nyilatkozott: ha az Alkotmánybíróság kimondja egy adott törvényről, hogy rossz, alkotmányellenes, akkor „nem az Alkotmánybíróságot kell agyonütni”, hanem a döntés szerint kell cselekedni.

Szöveg: Pintér Attila, felelős szerkesztő, Duna Televízió Zrt.

Tekintse meg a beszélgetést:

http://www.dunatv.hu/itthon/szanyi_maganperek_indulhatnak.html

Külvilág:
 0 Hozzászólás   

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Ajánlott cikkek:

THESHOWK

Hogyan találjon olyan online bukmékereket, akikben megbízhat

 Online egyszerűbb elintézni a karácsonyi bevásárlást

CSILLAGDA!

Nem cáfolják a tartalékos katonák mozgósítását

Fehér fürdőszoba - az örök klasszikus

Megjelent a PayPal fizetési rendszerrel működő legjobb magyar online kaszinók toplista

DFP részecskeszűrő tisztítás - Vajon minek köszönhető?

Románia lezárta határait, kijárási tilalom lépett életbe

Harminc napra mindenkit kizárnak a véradásból, aki február 5-e után külföldön járt

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?
   
 Pető Zsolt 
 Dr. Egedy Zsolt 
 Valaki más 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső





Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok