Mi Abonyunk - Kontrát Károly: Rendőrterror folyt Budapesten 2006 őszén
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8081, belépett felhasználók: 0.

miabonyunk - 2010.10.25. 19:25:57

Az alábbi írást a Duna televízió szerkesztősége küldte el nekünk:

Állami parancsra rendőrterror folyt Budapest utcáin 2006. október 23-án – nyilatkozta Kontrát Károly, a belügyminisztérium parlamenti államtitkára a Duna Televízió Hattól nyolcig című műsorában hétfő reggel. A tárca még várja a további bejelentéseket, eddig a jogosultak zömével sikerült peren kívül megegyezni és kifizetni a kárpótlásokat az elszenvedett sérülésekért. A politikus szerint a jogellenes törvényi intézkedésekre parancsot adókat is meg kell találni az ügy végleges lezárásához.

Kétszázmillió forinttal kárpótolja a belügyminisztérium a 2006 októberi rendőri túlkapások sérültjeit - a százkét jogosult közül kilencvennyolccal egyezett meg a tárca. Az Országgyűlés még nyáron döntött a bántalmazottaknak nyújtandó kártérítésről.

A 2006 őszén történteket nem lehet egyszerűen rendőri túlkapásnak nevezni – az brutális rendőrterror volt, amit a hírek szerint kormányzati megrendelésre követtek el a rendőrök 2006 őszén – nyilatkozta Kontrát Károly a Duna Televízió reggeli műsorában. Ennek kapcsán pedig megrendült az államba és intézményeibe vetett bizalom – tette hozzá.

„Demokráciában, jogállamban az államnak, a rendőrségnek meg kell védenie a tisztességes, jogkövető embereket. Itt megtámadták őket, állami parancsra rendőrterror folyt Budapest utcáin 2006. október 23-án” - szögezte le Kontrát Károly.

A politikus, aki négy évvel ezelőtt a Fidesz jogsértéseket dokumentáló központját vezette, emlékeztetett: nem csak az ünnepségeken részt vevők váltak áldozattá, hanem többen azok közül is akik vendéglátóhelyeken voltak . „Mindenféle indok nélkül kirángatták őket a rendőrök és agyonverték őket” - szögezte le a politikus.

Összesen százkét igénylőről tud a belügyminisztérium, kilencvennyolccal sikerült megállapodni a kártérítésről és kifizetni az összegeket– tudtuk meg. A legnagyobb megítélt összeg egyébként huszonnyolc millió forint volt, a legkisebb ötvenezer forint. A tárca még számít lehetséges jelentkezőkre, ha bejelentést tesznek, velük is törekszenek majd a peren kívüli megállapodásra.

A pénzbeli kártérítésen túl, a lelki sebekre van-e gyógyír? - hangzott a Hattól nyolcig kérdése. A brutális rendőri fellépés nem csak testi, hanem lelki sérüléseket is okozott, a gyógyulásra pedig hosszabb idő kell – reagált Kontrát Károly. Az államtitkár ugyanakkor megjegyezte: az idei október 23-i ünnepség reményteli volt, hiszen békességben, szeretetben, összefogásban és kordonok nélkül telt. „Magam is találkoztam olyan emberrel, aki 2006. október 23-án sérülést szenvedett, akit gumilövedékkel meglőttek – és most ott volt az ünnepségen. És látszott rajta, hogy boldog volt, hogy ez most már egy más ország, egy valódi ünnep, nem úgy, mint 2006. október 23- án, amelyet az akkor kormány parancsára tönkretettek” - nyilatkozta Kontrát Károly.

Ne lehessen következmények nélkül elmenni a büntetőjogi felelősség mellett sem, ez is kell a négy évvel ezelőtti történések végleges lezárásához – tette hozzá az államtitkár. „Végére kell járni annak, kik adták ki a parancsokat a törvénysértések elkövetésére, illetve arra, hogy nem kell a rendőröknek azonosítót viselniük? Ki adott parancsot arra a rendőröknek, hogy megtámadják a békés, ünneplő embereket? Igazi megbékélés, igazi lezárás akkor történik majd ebben az ügyben, ha a felelősök is megkapják a méltó büntetésüket” - szögezte le a Kontrát Károly a Hattól nyolcig stúdiójában.

Szöveg: Pintér Attila, felelős szerkesztő, Duna Televízió Zrt.

Külvilág:
 0 Hozzászólás   

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Ajánlott cikkek:

THESHOWK

Hogyan találjon olyan online bukmékereket, akikben megbízhat

 Online egyszerűbb elintézni a karácsonyi bevásárlást

CSILLAGDA!

Nem cáfolják a tartalékos katonák mozgósítását

Fehér fürdőszoba - az örök klasszikus

Megjelent a PayPal fizetési rendszerrel működő legjobb magyar online kaszinók toplista

DFP részecskeszűrő tisztítás - Vajon minek köszönhető?

Románia lezárta határait, kijárási tilalom lépett életbe

Harminc napra mindenkit kizárnak a véradásból, aki február 5-e után külföldön járt

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?
   
 Pető Zsolt 
 Dr. Egedy Zsolt 
 Valaki más 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső





Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok