Mi Abonyunk - Így változnak jövőre az adók!
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7051, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2012.11.13. 17:47

Nagyobb teherviselésre bírja a nagyokat, kedvezményekkel segíti a kicsiket a kormány – ekképp összegzi a 2013-as változásokat a szakminisztérium. A megújuló Magyarország adópolitikája címmel gyűjtötte össze a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM), kinek, mennyivel kell többet vagy kevesebbet fizetni az államkasszába. A kormany.hu-n olvasható dokumentum szerint a munkahelyvédelmi akcióterv a leghátrányosabb foglalkoztatási csoportok munkába állását és munkahelyeinek megőrzését, valamint a kis- és középvállalkozások helyzetét hivatott segíteni. A teherviselésben ugyanakkor továbbra is részt kell vállalniuk a "piaci erőfölénnyel rendelkező" és magas profitot termelő iparágakban tevékenykedő vállalatoknak, amely terhelést a kilátások javulása után folyamatosan leépítik – írja az NGM.

A minisztérium listája a változásokról:

A szociális hozzájárulási adóból 2013-tól célzott munkáltatói adókedvezmények vehetők igénybe, amelyeket a pályakezdők, a kismamák, az idősebb munkavállalók, a tartós munkanélküliek és az alacsonyabb képzettséggel rendelkezők munkába állása és munkahelyeik védelme érdekében vezetnek be. A mikrovállalkozások adminisztrációs és anyagi terheit csökkenti majd a kisadózók tételes adója. Ennek havi összege - egészen 6 millió forint bevételig - független a bevétel nagyságától, a bejelentett főállású kisadózó után mindössze 50 ezer forint, főállásúnak nem minősülő kisadózó után pedig havi 25 ezer forint.

Cikkünk a hirdetés után tovább folytatódik!

Válaszd a legtutibb és legkézenfekvőbb, legmegbízhatóbb megoldást! 

Legyen végre rend és biztonság! 

Tel.: 53/360-48330/637-2664, 30/330-6070  

Fax: 53/360-483

Új helyen a KLB: Abony, Nagykőrösi út 47

E-mail: molnark@pr.hu,  klb@pr.hu
 
Miért is választanál mást? KÖNYVELÉS FELSŐFOKON

A kisvállalkozói aktivitás megkönnyítését szolgálja a 16 százalékos kisvállalati adó, amelynek alanya mentesül a társasági adó, a szociális hozzájárulási adó és a szakképzési hozzájárulás bevallása/megfizetése alól.

Jövőre kivezetik az egyes ágazatokat terhelő különadót - hangsúlyozza az NGM.

A fogyasztási-forgalmi típusú adók változása kapcsán a tárca kifejti: bevezetik a pénzforgalmi áfát, az áfa alanyi adómentesség összeghatára pedig 5 millióról 6 millió forintra nő.

A sertés- és takarmányszektorban tapasztalható feketegazdaság visszaszorítása érdekében 2013-ban a fordított áfa-fizetést az élősertés- és félsertés-kereskedelemre, és a takarmányként is szolgáló egyes termékek értékesítésére is kiterjesztik.

Bevezetik a pénzügyi tranzakciókat terhelő illetéket. Ez forgalmi típusú elvonás, mértéke 0,2 százalék lesz, 6 ezer forintos felső határral. A fizetési forgalom készpénzre való átterelődésének elkerülése, a szürkegazdaságot erősítő készpénzforgalom visszaszorítása érdekében a készpénzfelvételre magasabb, 0,3 százalékos kulcsot vezetnek be.

A januártól esedékes biztosítási adó a biztosítókra jelenleg kivetett két adónemet is kivált: a pénzügyi szervezetek különadóját és a tűzvédelmi hozzájárulást.

A béren kívüli juttatások és más meghatározott juttatások adózásának egymáshoz közelítése eredményeként a béren kívüli juttatásokra 14 százalékos EHO-t vezetnek be a jelenlegi 10 százalék helyett.

A helyi iparűzési adó alapjának szélesítése érdekében az eladott áruk beszerzési értékét, valamint a közvetített szolgáltatás levont értékét sávosan határozzák meg az árbevétel nagyságának függvényében. Az áfa csalások visszaszorítása érdekében a pénztárgépeket az adóhatósághoz kötik be.

A helyi építményadó kiegészítéseként a villany-, gáz-, víz-, csatorna-, távközlési (telefon, kábeltévé, internet) vezetékek (nyomvonala) után ezek tulajdonosára méterenként 100 forint adó vethető ki.

Jövőre ezenkívül újabb három kisadó szűnik meg - írja az NGM.

Forrás: MTI

Gazdaság:
Hirdetés   
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Ilyen most az abonyi ingatlanpiac- az elmúlt 5 évben szárnyaltak az árak

Gazdaságvédelmi Akcióterv: már elérhető a munkahelyvédelmi bértámogatás

Moratórium. A hitelesek negyede tovább törleszt

Agrárkamara: a magyar élelmiszeripar képes a lakosság folyamatos ellátására

Nincs ok a készletfelhalmozásra.

Még a koronavírus megjelenése előtt mérséklődtek a Pest megyei ingatlanárak

Ingyen hitelt vehetnek igénybe a gazdák

A NAV válaszol a koronavírus helyzetben az adózók kérdéseire

Elindultak az emeletes vonatok a Cegléd- Budapest vonalon

Abony ingatlanpiaca feljebb lépett az árak létráján

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Ön szerint milyen az abonyi városi kommunikáció?
   
 Kiváló, tudunk mindenről, köszönjük 
 Egész jónak tartom..... 
 Nem jó, semmiről sem tudunk 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok