Mi Abonyunk - Fogas kérdések: Dr. Szolga Ferenc válaszol
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7055, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2012.08.23. 12:22

Megtisztelésnek veszem, hogy Dr. Szolga Ferenc fogszakorvos elfogadta felkérésemet és a következő időszakban tanácsaival, hasznos információival áll a lakosság rendelkezésére a MiAbonyunk honlapon keresztül is. Felkerestem rendelőjében, ahol annak ellenére remek hangulat volt, hogy éppen egy paciensnek fogat húzott. A fiatalember ráadásul „ ájulós „, úgyhogy minden trükkre szükség volt, hogy az akció eredményesen zárulhasson. Sikerült. Mosolygós arcok hagyták el a rendelőt. Megtudtam, hogy Szolga doktor Budapesten végzett, párjával együtt és Szolnokon laktak, illetve itt élnek ma is. Abonyi pályafutása egy hosszabb távú helyettesítéssel kezdődött, majd miután a betegek elfogadták őt és ő maga is megszerette az itt élő embereket, megvásárolták a praxisjogot. Hozzá egy igen népes körzet tartozik, de magánrendelésen is szívesen várja a hozzáfordulókat. Fiatalos lendületéből a megszállottság is jól látszik.

Dr. Szolga Ferenc elmondta azt is, hogy a fogorvosoknál is, mint minden egészségügyi szakmában hatalmas a külföldi munkavállalás iránti hajlandóság. Magyarul: csak nagyon kevesen vállalják fel, hogy ezen körülmények mellett is a hazai orvoslást szolgálják. Ő ezt teszi annak ellenére, hogy volt már több csábító lehetősége. Jellemző, hogy a nyugati határszéleken dolgozó fogorvosok sokszorosát keresik, mint a máshol dolgozók, a fizetőképes kereslet miatt. „ Hát azért nincs dráma, tehát nem költözünk külföldre! „- mondja mosolyogva.

Önök fent hirdetést olvashattak. 

Megtudtam, hogy mindenkinek érdemes lenne az úgynevezett ügyfélkapu rendszerbe beregisztrálnia, mert negatív tapasztalat az, hogy többen a hozzá érkezők közül itt szembesülnek azzal, hogy nincsenek is bejelentve, vagyis nem érvényes a TAJ kártyájuk. A rendszer azonnal jelzi ezt, és sajnos, ha valaki így kerül be kórházba, milliókat is fizethet az ellátásért.

„ Abonyban sem járnak máshogy, vagy kevesebbszer fogorvoshoz az emberek, mint máshol az országban. Vannak nagyon rendes családok is, akik rendszeresen jönnek, akár három gyerekkel is ellenőrzésekre is. Persze van olyan is, aki nem tud, vagy nem akar időt szakítani erre, de szerencsére nem ez az általános. Vannak, akik az utolsó pillanatban érkeznek. … Érdemes tudni, hogy a fogínybetegségek egy jó részét a fogkő okozza. A rossz fogmosási technikák miatt képződhet fogkő. Tévhit az, hogy nem kell bántani, mert ez tartja össze a fogat! Bizonyos időközönként el kell távolítani a fogkövet, mert a fogak elvesztésének sajnos 90 %-ban ez az oka. A fogkő nem más, mint úgynevezett megkövesedett plakk, baktérium koncentrátum, mely fertőző ágens a szervezetben. Ínygyulladást is okozhat, a csont is megritkulhat! A megelőzésben tehát hatalmas szerepe van a fogkő leszedésének. Érdemes elektromos fogkefét is használni. A nagyon erőseket elég hetente kétszer- háromszor, mert árthatunk is vele, az íny is károsodhat. Igaz, vannak már nagyon korszerű fajtájú elektromos fogkefék is, melyeket nem lehet túl erősen rányomni, mert akkor leállnak. Ha túlságosan erősen használja valaki az elektromos fogkefét, akkor érzékennyé válhat a fognyak és a fog pedig a hidegre, melegre és édesre. „

Még sokat és sok féléről beszélgettünk. A folytatásokat részletekben olvashatják. Illetve kérdezzenek bátran itt kommentben, vagy írjanak nekünk e-mailt ide: szerkesztoseg@miabonyunk.hu. Kérdéseiket tolmácsolom Dr. Szolga Ferenc felé.

LŐVE
 

Egészségünk:
Hirdetés   
 7 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Dr. Imreh Zsuzsanna doktornő üzenete

A környező országokhoz képest sikerült lassítani a vírus terjedését

Így kérdezhető le a betegéletút, és jelenthető is a szabálytalanság

Ma van a kávé világnapja- Akkor ünnepeljünk

Digitális ágyak érkeztek a ceglédi kórházba

A BCG-oltás enyhítheti a koronavírus-betegség tüneteit

ÉLELMISZERBIZTONSÁGI TANÁCSOK A LAKOSSÁG RÉSZÉRE A KORONAVÍRUS JÁRVÁNY IDEJÉN

Ha ilyen potencianövelőt vettél, dobd ki! Betiltották!

Extra undorító és penetráns: Disznó a kanálisban

Ne idd meg, ha ilyen ásványvizet vettél

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
hmm.

Hubble -

2012.08.27. 20:56:16

Sajnos én kb annyira félek a fogorvostól mint a haláltól és még ájulós is vagyok. Viszont most épp fogorvost keresek.... Csak nem tudom anyagilag ez mennyire fájna. Nem is olyan régen volt egy komoly betegségem, de túlléptem rajta. Csak annyi a csodás mellékhatása, ami nem mellékes, a fogaim azóta elkezdtek romlani. Nem veszélyesen de zavar. Csak sajnos nem tudom hogy kihez merjek fordulni, mert a körzetimhez nem megyek az fix. Akkor is levesz nem kevés pénzzel ha hozzá tartozik az ember.

:)

csmisuka -

2012.08.23. 22:21:34

A legjobb fogdoki. Érti és szereti amit csinál jó humorú néha vicces de ha kell komoly. CSÚCS EZ A DOKI!!! Csak így tovább jó sokáig és kitartás.

Üdv motoros

Van ez a fogdoki...

tyb -

2012.08.23. 22:14:56

és van humora is. Erről azokat, akik hozzá járnak rendszeresen nem kell meggyőzni. Nekem volt egy nagyon kedves fogorvosom. Dr. Virág Ferencnek hívták. Hozzá szívesen jártam, mert a kezelés több volt, mint fúrás-tömés. Egy igazán feszültségoldó beszélgetés is. Talán bizalmasabb volt velem, mint a többi betegével. Érdekes volt, amikor bizalmasan beszélgettünk egyik barátommal és Ő ugyanígy érezte. Lehet, hogy minden betege így gondolta? Nos, ettől és emiatt is volt számomra etalon.

 

Egyszercsak a halálhírét hallottam. Nem tehet velem ilyet - gondoltam - hisz épp egy előző napi próbatömés figyelt az arcomban, tőle. Persze, ez csak a morbid leképeződése volt, annak az érzésnek, amikor elvesztünk valakit. Hitetlenül álltam a halálhíre előtt és - nem csak a friss beavatkozás bizonytalan jövője miatt - tanácstalanul álltam 30, részben rosszalkodó foggal a számban.  Ki fogja ezentúl kezelni a neveletlen rágócsontjaimat és rendszeresen helyrehozni ifjúkori hanyagságom következményeit? Mindenesetre egy BM rendelőben befejeztettem a félbemaradt luktömést... 

 

Nehezemre esett és több évbe tellett, mire - bár panasztalanul, de - elvánszorogtam az újdonsült fogdokinkhoz, Dr. Szolga Ferenchez. A modern váróban mosolygó, a rémület legkisebb jelét sem mutató betegek közé ültem le, ismerős hiányában TV-t nézni.

 

Nos, én azért nem voltam teljesen nyugodt, bár igyekeztem rezzenéstelen arccal várni az addig számomra ismeretlen fogorvost. Egyszercsak az ajtó felpattant és a fogaim leendő mestere állt előttem. A fiatal, mosolygós orvos látványa, valahogy az első pillanatban megnyugtatott. Gyorsan körbe pillantott a várótermen - főleg a zsibbadásra áhítozó betegeken -, majd mivel időpontra jöttem gyorsan és szívélyesen beinvitált, abba a sokak számára utálatos, se nem ülő, se nem fekvő székbe.

 

Konkrétan nem félek sem a sötéttől, sem a fájdalomtól, de az utóbbit elég perverz dolognak tartom, ha az ember szándékosan keresi.  A doktornak ezt ecsetelgettem, de mire a lényegre tértem volna, már "fullra" nyitott szájjal hallgattam amit a szakmámról tudva, a közbiztonságról hangosan elmélkedett. Bólogatva tudattam, hogy nagyon egyet tudok vele érteni, s kivételesen ez nem a kényszeredett helyzetemből fakadt. Amikor néha "szóhoz jutottam" és párbeszéddé alakulhatott át a kommunikációnk, kísérteties "déjá vu" érzés fogott el. Mintha évtizedek óta ismertük volna egymást, olyan közvetlenné és kötetlenné vált a beszélgetés. Olyan érzésem volt, mint amikor a Virág doktor székében ültem és bizalma kivételes alanyának éreztem magam. Nos, ez az igazi empátia, amikor minden beteg ezt érezheti. Ez az igazi fájdalom és félelemcsökkentő "gyógyszer".  S, milyen a sors....? Ugyanazon barátom, akivel a Virág doktor  páciensei voltunk, egy sörözgetés alkalmával felhozta az új fogdokit. Megesküdött volna rá, hogy korábbról valahonnan ismerik egymást, mert pillanatok alatt megtalálták a közös témát, s mire átbeszélték, már vége is volt a kezelésnek. Fölnevettem. Emlékszel még a közös orvosunkra? S, arra, amikor azon elmélkedtünk, hogy milyen közvetlen?- kérdeztem. Rám nézett és az arcán láttam, hogy a sör ellenére gyorsan megvilágosodott, s csak mosolyogva ennyit mondott, hogy "Látod, ezért szeretem az ilyen típusú dokikat!"

 

A fentiekkel együtt, de azoktól függetlenül is bátran ajánlom Dr. Szolga Ferencet mindenki számára, mert bár ha menni kell, akkor nincs mese, csak nem mindegy, hogy hogyan telnek el azok az egyébként óráknak tűnő percek a nagy fehér székben...Smile

 

 

  

 

ingyenes ellátás!

veroniq -

2012.08.23. 17:59:02

Egy példa: 

http://fogaszatiportal.hu/rogzitett-fogpotlas-a-terhesseg-megallapitasatol-a-szulest-koveto-90-napig

Terhesség alatt és utána 90 napig ingyenes a fogászati ellátás!

Vannak még érdekességek!

rém izgalmas téma

veroniq -

2012.08.23. 17:56:29

Igazad van! hamarosan lehull a lepel arról is, hogy miért kell fizetni és miért nem! Van oylan ismerősöm, aki majdnem leesett a székről, mikor bement az Ügyfélkapu rendszerbe. Ugyani az volt benne, hogy szinte az összes fogába esztétikai tömést, azaz fehér tömést tett a doki. De egyikbe sem kapott azt..... Ezért is érdemes belenézni a rendszerbe! Részletek holnap minderről, üdv: Veronika

Kedves Veronika..

nomi -

2012.08.23. 16:33:58

Ez egy nagyon jó téma::Én is a Dr.Úrhoz tartozom, renszeresen járunk a családommal ellenőrzésre.A gyermekeim sem félnek és azt gondolom,ezt a dr.úrnak is köszönhetem.Azt viszont szeretném megkérdezni milyen esetben kell körzeti rendelésen fizetnem?Ez sajnos nincs kitéve sehol.

Válaszod előre is köszönöm.

 

Mi is idejárunk:))

Lizy -

2012.08.23. 15:11:36

 A napokban is fel kellett keresnem  a doktorurat, vagy igy vagy úgy mindig segit:)) Bizalmat sugároz az egyénisége Neki is és az aszisztensének is.

Köszönjük..( buszsofőr felesége)   {#emotions_dlg.smiley}{#emotions_dlg.lizy}


Szavazás
Ön szerint milyen az abonyi városi kommunikáció?
   
 Kiváló, tudunk mindenről, köszönjük 
 Egész jónak tartom..... 
 Nem jó, semmiről sem tudunk 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok