Mi Abonyunk - Cegléd megszorít
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7162, belépett felhasználók: 0.

admin - 2010.12.15. 18:13:03

Benyújtották a képviselőtestület elé a 2011-es költségvetés koncepcióját, melyet a képviselő-testület december 16-i ülésén tárgyal. A részletes költségvetést pedig ennek függvényében a jövő év elején fogadja el a testület. A város költségvetése igazodik az országos költségvetéshez. A törvénytervezet 2011-re a gazdaság növekedésének beindulásával és a foglalkoztatás növekedésével számol a költségvetési stabilitás megőrzése mellett. A költségvetési törvénytervezetet és a helyi igényeket figyelembe véve készült el a ceglédi költségvetési koncepció tervezete.


A várakozások szerint az állami támogatás mértékének emelkedése nem várható. Az intézmények bevételeinek növelése is nehéz lesz a válságból még nem kitört városban, habár a koncepció ezt javasolja. Az iparűzési adóból is csupán a tavalyi évvel azonos 740 millió Ft-ot terveznének be, mely a válság miatt várhatóan még nem tud ennél többel hozzájárulni a város büdzséjéhez.  A pályázatok önerejét és a további felhalmozási kiadásokat a megfelelő vagyongazdálkodással a vagyontárgyak hasznosításával és értékesítésével elért bevételekből van csak esély előteremteni. Várhatóan az önkormányzati lakásállomány bizonyos részének értékesítésére is szükség lesz a 2011-évi fejlesztésekhez.


Már nem a válság éve lesz  a 2011-es, de  Cegléd Város évi bevételi forrásai kevesebbek lesznek a 2010. évinél is. A koncepció szerint legfeljebb azonos szintű működési bevétellel és lényegesen kevesebb felhalmozási bevétellel számolhat a város.  A legfőbb gondot a „Cegléd 2027” kötvény törlesztésének megkezdése jelenti, a tőketörlesztés és az árfolyamfüggő kamat összességében több mint 250 millió Ft-ot tesz ki évente.
Nem nagyon van más választása a városnak, mint a megszorítás.  A köztisztviselői bérek befagyasztása, az intézményekben a feladatellátáshoz szükséges létszám minimalizálása, a fejlesztések szinte teljes leállítása nem elképzelhetetlen. Az önkormányzat gazdasági társaságainak is nagyobb önfegyelmet kell majd gyakorolniuk, hiszen további bepótlásokra az önkormányzat részéről nem számíthatnak.  
Legnagyobb vesztese a takarékoskodásnak mégis a civil szféra lehet, a koncepció javaslata szerint a sportra, oktatásra, egészségügyre fordítható pályázati keret a tavalyinak mindössze egyharmada lehet 2011-ben.


Egyetlen menekülő út áll a súlyosan beszorított városvezetés előtt, a kötvényt kibocsátó Kereskedelmi és Hitelbankkal a törlesztési moratórium meghosszabbításáról való tárgyalások megkezdése.

Írta: www.panorama-online.hu
 

Külvilág:
Cegléd   
 1 Hozzászólás   

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Ajánlott cikkek:

DFP részecskeszűrő tisztítás - Vajon minek köszönhető?

Románia lezárta határait, kijárási tilalom lépett életbe

Harminc napra mindenkit kizárnak a véradásból, aki február 5-e után külföldön járt

Tudta, hogy a gluténmentes pizza sima kenyértésztából is elkészülhet?

Szörnyű villám csapott le Cegléden, mi egyelőre megúsztuk

CSILLAGDA!

Nem cáfolják a tartalékos katonák mozgósítását

Ma nézz az ég felé! Jönnek a Perseidák! Hullócsillagok várhatók!

Szeretne spórolni vásárlásnál? Látogasson el a Kuplio.hu oldalra, ahol nagyszerű kedvezmények és kedvezmény kuponok százait találja kedvenc webáruházaiba, egy helyen!

Olyan dologra készülnek Abonyban, ami eddig a környéken még sosem volt

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
Nincs mit csodálkozni!

Truckman -

2010.12.15. 18:23:58

A templom egere, király hozzánk képest! Igaz is ha már király, VIKTOR A KIRÁLY! :P Egy valaminek örülök azért! Jövőre már nem kell vinni a hullákat Pestre, vagy Szolnokra égettetni! Frankó kis kemence épül ide! Ide az újvárosi temetőnkhöz! Már alig várom, hogy érezzem azt a szagot, mikor a több millás rendszer cseréje eljönne majd, de pénz híjján majd a kremó tulaja kicsi szagot kienged majd, a szűrők hiánya következtében! Miskolc után is van 1 kemence! Olykor megállok, és lesem a fehér füstöt, a kéményen át elszállni! Szóval lesz kermónk itt Cegléden! Asszem, ennek csak én örülök itt a "környéken"! Jegyek korlátozott számban kaphatók lesznek! :D

Szavazás
Önnek milyen tapasztalatai vannak az abonyi orvosi ügyelet működésével kapcsolatban?
   
 Nagyon jó 
 Is- is 
 Nagyon rossz 
 Nincsenek tapasztalataim 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok