Mi Abonyunk - Magyarország még mindig vonzó a befektetőknek
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8081, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2012.04.06. 09:15

MTI- A PwC tanácsadó cégcsoport szerint Magyarország még mindig vonzó célpont a befektetni kívánók számára, fontosak azonban a befektetőknek nyújtott támogatások és kedvezmények, ez ugyanis olyan invesztíció, amely belátható időn belül megtérül mind az állam, mind pedig az adófizetők számára. A nemzetközi befektetők hosszú távra terveznek, a pozitív országimázs mellett a különböző kedvezmények és támogatási rendszerek stabilitása játszik kulcsszerepet döntéseikben - hívja fel a figyelmet a PwC az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében. Ezen szempontok figyelembe vételével a PwC Magyarország és a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) elkészítette el az Investing Guide Hungary 2012 című összefoglaló kiadványt, melynek célja Magyarország bemutatása és az előnyök, kedvezmények hangsúlyozása az érdeklődő, befektetést tervező cégek számára. A kiadvány a legaktuálisabb tudnivalókat, földrajzi, logisztikai, munkáltatói, szabályozási, adózási és támogatási információkat foglalja össze, segítséget nyújtva a befektetői döntések meghozatalában. A kiadvány a HITA és a PwC segítségével a világ szinte összes országában elérhetővé válik a potenciális érdeklődők számára.

A Magyarországon beruházni kívánó nagyvállalatok több vissza nem térítendő támogatási forma közül választhatnak, amennyiben zöldmezős vagy kapacitásbővítő beruházást valósítanak meg. Az Európai Unió támogatási politikájához illeszkedő programok keretében támogatás nyerhető központi költségvetési forrásokból, valamint az Európai Unió Strukturális Alapjaiból. Ez utóbbiak túlnyomó többsége a gazdasági növekedés és a foglalkoztatás ösztönzését szolgálja, és az Új Széchenyi Terv célkitűzéseinek megfelelően jelenleg hat kiemelt program keretében lehet pályázni.

A központi költségvetés terhére a magyar kormány egyedi döntésével támogatás nyújtható kapacitásbővítő vagy zöldmezős beruházások megvalósításához. A támogatási eljáráshoz kapcsolódó államigazgatási-hatósági feladatokban a Nemzetgazdasági Minisztérium és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium működik közre, az operatív feladatokat a HITA és a MAG Zrt. látja el. A támogatás feldolgozóipari, K+F, logisztikai, turisztikai beruházások, valamint szolgáltató központok létesítéséhez és bővítéséhez vehető igénybe.

A PwC és a HITA közös kiadványából kiderül, hogy Magyarország központi elhelyezkedéséből, földrajzi és logisztikai adottságaiból, a helyben rendelkezésre álló szakképzett munkaerejéből, a kedvező szabályozási változásokból, valamint a rendelkezésre álló állami, valamint európai uniós támogatásokból, illetve kedvezményekből adódóan még mindig kedvelt célpont a hosszútávra tervező befektetők szemében az utóbbi idők kedvezőtlen országképe, valamint az IMF és az Európai Unió által megfogalmazott kritikák ellenére is. Ezt támasztja alá számos megvalósult és folyamatban lévő beruházás, továbbá a HITA által érzékelt befektetői érdeklődés élénkülése is.

"2011 év végén 83, míg 2012 év elején már 112 projektet kezeltünk a HITA-ban, mely 24 százalékos növekedést jelent és mutatja a befektetői érdeklődés növekedését hazánk iránt. Ezek a befektetések és fejlesztések, ha megvalósulnának 6,045 milliárd euró befektetést és 28 300 munkahelyet jelentenének Magyarországnak." - összegezte Dobos Erzsébet, a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) elnöke a közleményben.

Jelenleg az elektronikai, a gyógyszeripari, az informatikai és élelmiszeripari cégek mellett a legjelentősebb iparági befektetőknek az autóipari cégek bizonyulnak. A szegmensben közel 600 Magyarországon működő cég közvetlenül 100 ezer embert foglalkoztat, és közvetetten számos beszállítónak ad munkát, melyek a nagy nyugat-európai autógyártó cégek ellátása által folyamatosan erősödnek és bővülnek. Az Audi új, 900 millió eurós beruházása, valamint a Mercedes kecskeméti fejlesztése is tovább erősítette Magyarország pozícióját az autóiparban, illetve az autóipari beszállítói szektorban.
 

Gazdaság:
MAGYAR   
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Megduplázódik az alkalmi munkások után fizetendő adó

Így alakult az ingatlanpiac az elmúlt fél évben

Megéri Abonyban családi házat venni?

A kötelező biztosítás váltás menete lépésről lépésre

Fiatalos lendülettel fejlődik a Niki- Bau Trans

Ha ilyet vettél a Pennyben, ne edd meg!

Vádemelés az abonyi nevelőszülő ellen

Vezetéstechnikai tréningek Budapest környékén: mik a lehetőségek?

Kedvezően alakul az abonyi lakáspiac

Elindult, de szerdán megint leáll a kecskeméti Mercedes gyár

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?
   
 Pető Zsolt 
 Dr. Egedy Zsolt 
 Valaki más 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok