Mi Abonyunk - Piaccirkusz világszám
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7975, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2012.01.27. 11:53

Kiközösítették a polgármestert, és fejet hajtott a többség akarata előtt- A január végi képviselő testületi ülésen meglepő fordulatot vett a jelenlegi piac területén felépítésre kerülő pláza ügye. Összesen 1,4 milliárd forintra árazta be azt a tervező, Tőrös Csaba, melytől többen is sokkot kaptak korábban és a háttérben azonos álláspontot alakított ki minden politikai erő. Balogh Edit nem mert igazán ellenvéleményt formálni, bár bepróbálkozott azzal, hogy hozzon olyan határozatot a testület, hogy elkötelezik magukat a pláza megépítése mellett, amennyiben a pénzügyi kondíciók adottak. Pont előtte ismertette az abonyi első asszony, hogy finanszírozható a gigaprojekt. Tehát, ha ezt így határozatba foglalják, akkor öngólt rúgtak volna.

Többen is átláttak a szitán és e helyett más egyértelmű megfogalmazásban hoztak határozatot. Érdekesség, hogy a 25. napirend lett volna a piac ügye, de azt előre vetették. Jól is tették, hiszen a téma mérföldkő Abony életében, ezt nem lehet a futottak még kategóriában átbeszélni. Így is a zárt napirendek után este 20 óra 35 perckor álltak neki a piactémának.

 

 

A színfalak mögötti megegyezésnek az lett a következménye, hogy a triumvirátus: Magyar Gábor, Abonyi Viktor, Kelemen Tibor, az MSZP-s Habony István, valamint a teljes FIDESZ frakció ugyanarra az álláspontra helyezkedett. Egyébként az összes képviselő részt vett az ülésen. Dr. Magyar Gábor nyitotta meg a sort, aki elmondta, hogy érdemes lenne begyűjteni három konkrét beárazást ugyanarra a munkára, mert sokallta a bekerülési költségeket. Ugyanezt mondta Egedy Zsolt és Habony István is. Mivel mindenki egy követ fújt, a polgármester nem tanúsított ellenállást. Az is kiderült, hogy a képviselők egy része egyáltalán nincs megelégedve a Városfejlesztő Kft. eddig végzett tevékenységével, mert nem voltak képesek az eltelt csaknem négy hónapban egyetlen egy szerződést sem kötni az üzletházra a bérlőkkel vagy vásárlókkal. Bizonyára más is van a háttérben, ami miatt az önkormányzati tulajdonú cég ügyvezető igazgatójának, Palotai Sándornak a beszámolóját nem egyhangúlag fogadta el a testület. Dr. Egedy Zsolt „ elfelejtett „ gombot nyomni, Kovács László, Fekete Tibor, Magyar Gábor és Kelemen Tibor nemmel szavazott, a többi jelenlévő igennel.

Több kínos kérdést is feltettek a jelenlévő ügyvezetőnek és különféle kérésekkel fordultak hozzá. A lényeg az, hogy kiderült, hogy meglehetősen előkészítetlen a projekt. A további ügymenet az lesz, hogy a Városfejlesztő Kft. költségvetésének terhére felkérnek három céget, hogy árazza újra a piaccsarnok és a pláza költségvetését. Ennek ismeretében tudnak majd felelős döntést hozni a képviselők, melyhez elengedhetetlenül szükséges lesz a meglévő üzleti terv átdolgozása is, az új számadatokkal. Ekkor lesz lehetséges lecsökkenteni az előzetesen horrorisztikusra kalkulált bérleti, illetve eladási árakat. Utána kiajánlják mindezt a lehetséges bérlőknek és vevőknek. Ha van érdeklődés, lesz pláza, ha nincs, akkor nem lesz, csak a Főtér kettő projekt kötelező eleme épül meg mindenképpen, maga a fedett piaccsarnok, mely kötelező feladat és 30 %-os pályázatos támogatás is van rá. A plázára egy fityinget sem ad az állam vagy az EU és a város a kibocsátott Kéttorony kötvény terhére építi meg, ami svájci frank alapú hitel és senki sem látja még a végét.

Szakértők szerint egyébként az 1,4 milliárd forintos beárazás a beruházásra igencsak túlzó. Ezt egyébként a tervező, Tőrös Csaba egy számítógépes program alapján végezte el. A szakemberek egybehangzó állítása az, hogy egymilliárdból kihozható a komplex fejlesztés. Ezt elmondta Habony István képviselő is. Számos dolgot én magam sem értek a beruházással kapcsolatban. Például el nem tudom képzelni, hogy miért nem reklámozták azt kellőképpen, hogy tizenöt lakás is épül a plázában. Erre a piac vélhetően igent mondana és lennének vevők, hiszen az új lakások fajlagos bekerülési költsége sokkal kisebb, mint a családi házaké. Eddig senki, sehol, semmilyen fórumon nem hirdette meg konkrétan a lakásokat, nem keresett meg vele senki konkrétan senkit. Úgy tűnik, hogy a menedzsment várja a sült galambot és nem képes felnőni a feladathoz, illetve nem igazán tudja, hogy hogyan kéne egyáltalán hozzáfognia az értékesítési koncepció kidolgozásához, vagy kivitelezéséhez. Ez pedig levelezgetéssel nem megvalósítható, csakis személyes tárgyalások útján. Viszont a polgármester kézi vezénylést alkalmaz, és az történik az ügyben, amit ő mond.

Ami még közérdekű információ, az az, hogy megvan az ideiglenes piac helye, melyet az úgynevezett Gál udvarban, a Cserép úti murván alakítanak ki, valamint vele szemben a másik oldalon. Erre a szakhatóságok elviekben már rábólintottak.

LŐVE
 

Gazdaság:
Piac   
 9 Hozzászólás   

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Ajánlott cikkek:

Így alakult az ingatlanpiac az elmúlt fél évben

Megéri Abonyban családi házat venni?

A kötelező biztosítás váltás menete lépésről lépésre

Fiatalos lendülettel fejlődik a Niki- Bau Trans

20 millió forint vásárlóértéke Abony és környékének ingatlanpiacán

Vádemelés az abonyi nevelőszülő ellen

Vezetéstechnikai tréningek Budapest környékén: mik a lehetőségek?

Kedvezően alakul az abonyi lakáspiac

Elindult, de szerdán megint leáll a kecskeméti Mercedes gyár

371596 Ft a bruttó átlagkereset megyénkben

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
Tyb!

Svoboda -

2012.01.28. 09:31:32

Szerintem is. És a költői kérdést nem a költő, hanem az olvasó válaszolja meg, így mindenkinek a belátására és értelmezésére bízható a válasz....Kacsintás

Svoboda!

tyb -

2012.01.27. 22:40:10

Szerintem költői a kérdésed... Szerinted? 

Az....

Svoboda -

2012.01.27. 19:43:42

...illusztráció véletlen,vagy szándékos? 

:)

Őslakos -

2012.01.27. 19:17:22

Remélem szerzői jogok nem védik a névhasználatot, most nem tudnék fizetni :)

Nincs mit Süllő

Markó Ferenc -

2012.01.27. 19:00:54

Ha nem, akkor majd holnap este tolmácsolom neki!

Ugyanis hivatalosak vagyunk mindketten egy rendezvényre!

Köszi Feri...

Süllő -

2012.01.27. 18:54:08

Nekem mindenesetre hiányoznak a ritka, de velős kommentjei. Remélem olvassa és üdv innen. {#emotions_dlg.facebeard}

őslakos

Markó Ferenc -

2012.01.27. 18:46:29

Igen, a régi őslakos sokunk ismerőse volt itt a honlapon és ma is az a honlapon kívül.

Viszont  ez az őslakos kis "ő" betűvel írta a nevét!

A legősibb őslakos hol van?

Süllő -

2012.01.27. 18:28:54

Én ismertem itt őslakos nicken a korábbi időkből valakit, de gyanítom Te nem az vagy. Akkor hogy sikerült ezt a nicket beújítani?  

ÉNGY

Őslakos -

2012.01.27. 14:42:25

Ha a főszaki azt mondja,h 1,4 milliárdra jön ki, akkor legyen kedves Építési Normagyűjtemény (ÉNGY) szerinti bontásban közzé tenni a műszaki tervet. Abból azonnal kiderül,h mennyi az annyi. Gondolom ez a pályázat kötelező melléklete volt, esetleg nem lehetne belekukkantani? 


Szavazás
Önnek van már védettségi igazolványa?
   
 Van, mert beoltattam magam 
 Van, mert átestem a COVID-on 
 Beoltattam magam, de még nem kaptam meg 
 Nincs, mert még nem oltattam be magam 
 Nincs, és nem is akarom, hogy legyen!  
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok