Mi Abonyunk - Hamarosan robban az időzített piacbomba
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7162, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2012.01.17. 09:55

Mint lapunk arról már beszámolt Önöknek, iszonyúan nagy a baj az abonyi gigapiaccal kapcsolatban, egy időzített bombán ül a város. Az információkat a döntéshozó képviselő testületi tagokkal nem osztja meg a polgármester, azt a látszatot kelti, mintha minden a legnagyobb rendben lenne. Holott nagyon úgy fest, hogy megbukott a projekt, mert ilyen áron senki sem akar a " PLÁZÁBA " beköltözni. Szerdán, azaz január 18-án képviselő testületi ülést tartanak ez ügyben, melyet Romhányiné Dr. Balogh Edit hívott össze. Csak kevesen tudják, hogy a " triumvirátus " kezdeményezte mindezt, azaz a Dr. Abonyi Viktor- Dr. Magyar Gábor- Kelemen Tibor trió. Szerkesztőségünkhöz az érintettek eljuttattak egy közleményt, melyet most kérésükre teljes terjedelmében, változtatás nélkül teszek közzé. Azt gondolom, hogy a FIDESZ helyi képviselői szintén üdvözlik az ülést, hiszen ők is állandó információhiányban szenvednek.

Tárgyalni akarnak a városközponti beruházásokról- Információhiányban a képviselők?- Rendkívüli ülés összehívását kezdeményezte három képviselő a piac-és üzletház beruházás körül felmerült kérdések tisztázására. Dr. Magyar Gábor, dr. Abonyi Viktor és Kelemen Tibor –más képviselőkkel is egyeztetve- indítványukban arra kérik a polgármestert, hogy január 18-án, szerdán egyetlen napirendi pontot tárgyalva, hívja össze a képviselő-testületet.

„Alulírottak, mint Abony város települési képviselői, az SZMSZ-ben rögzített jogainknál és lehetőségünknél fogva rendkívüli képviselő-testületi ülés összehívását kezdeményezzük az Abony Város Önkormányzat Képviselő-testülete által „Lehetőségeink Fő tere – Abony Város integrált településközpont fejlesztése” címen, KMOP- 5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számmal ellátott pályázat (Abony Város Közösségi Háza-Komplex Kulturális Oktatási-Művészeti Központ és Zeneiskola valamint a Piaccsarnok és fedett piac, üzletház és lakások építése) témájában.


Kezdeményezésünket az a tény indokolja, hogy a képviselő-testület tagjai közül többen úgy érzik, nincsenek a megfelelő és szükséges mennyiségű információ birtokában a projekttel kapcsolatos döntéshozatalhoz. Ezért kérjük, hogy szíveskedjen intézkedni arról, hogy a kezdeményezett rendkívüli ülés keretében a testület valamennyi, a beruházással, pályázattal kapcsolatos információt megkaphassa, s egy részletes, mindenre kiterjedő tájékoztató, illetve beszámoló készüljön a rendkívüli ülésre, valamint esetlegesen felmerülő kérdéseinkre a választ az ülésen megkaphassuk.”


A fenti sorokkal fordult a három képviselő Romhányiné dr. Balogh Edithez pénteken.


A képviselők különösen a finanszírozási problémákra, kérdésekre szeretnének választ kapni, s arra is kíváncsiak, milyen előkészületek történtek a projekt sikere érdekében a felelősök részéről.


Az indítványozó képviselők kérik, hogy valamennyi pénzügyi, finanszírozási, a projekttel kapcsolatos anyagi kérdés, probléma – ugyanúgy, ahogyan a 2012. január 12-én tartott tervbemutató során felmerülő valamennyi problémás kérdés is- hivatalos, a projekt kidolgozásáért, véghezviteléért felelős személyek által megfogalmazott kérdés megválaszolást kapjon, s ennek érdekében kerüljön felvetésre, megtárgyalásra a rendkívüli ülésen.


Az indítványozó képviselők kezdeményezték, hogy a fenti tárgyalás eredményessége érdekében a rendkívüli ülésen vegyen részt Városfejlesztő Társaság vezetője, a Polgármesteri Hivatal Gazdasági Osztály vezetője, a Hatósági és Építésügyi Osztály vezetője és a piac és üzletház tervezője is, illetve lehetőség szerint valamennyi olyan személy, aki a projekt előkészítésében, véghezvitelében felelős, illetve részt vesz.
A három képviselő azt szeretné, hogy január 18-án kapjanak meg minden szükséges információt és ezek ismeretében a képviselő-testület januári soros ülésén szülessen egy felelős, konkrét határozat a beruházás jövőjével kapcsolatosan.
 

Gazdaság:
Piac   
 8 Hozzászólás   

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Ajánlott cikkek:

Felhívások jelentek meg az Üzleti Parkkal kapcsolatban

Töltsd le az APP-ot, vásárolj a Közeli boltban! Nyerj!

Másfél millió embernek küld levelet a NAV- Te köztük vagy?

Elstartolt az ingyenes szállítással működő abonyi online bolt! Abonyiak Abonyért

Még a koronavírus megjelenése előtt mérséklődtek a Pest megyei ingatlanárak

Megnéztük, hogyan változtak az abonyi ingatlanárak tavalytól mostanáig!

Új bolt nyílik!

Jól működik az abonyi online bolt! Pozitív tapasztalatok

Ilyen most az abonyi ingatlanpiac- az elmúlt 5 évben szárnyaltak az árak

Gazdaságvédelmi Akcióterv: már elérhető a munkahelyvédelmi bértámogatás

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
EEEEEZ Igen!

pivóivó -

2012.01.18. 05:06:45

{#emotions_dlg.pudency}Mintha már letvolna valami piac projekt. Az miért is dőlt be? Akkor is, nem valami triumvirátus volt a főszereplő?És a mostanit is nem e ugyanaz az erő mozgatja? Hmmmmmmmmmmmm! Milyen jó ha nemzet nehéz helyzetbe kerül, hát még ha a városunk.

RRRRRRR

leho -

2012.01.17. 23:58:42

{#emotions_dlg.ah}SZÉGYEN AMIT MŰVELNEK!

vicc

Mund -

2012.01.17. 21:25:32

Vicces dolog,hogy már egy ideje olvasom a piac épitésével kapcsolatos aggályokat és erre ma kiderül ,hogy valami készül.Vagy nem készül de az biztos.Van Abonynak egyáltalán hosszú távú elképzelése,vagy csak úgy jönnek az ötletek.Valaki kitalálja ,hogy piacot kéne építeni és akkor épül.Én legutóbb Ukrajnában láttam hasonló színvonalú piacot,igaz ott voltak árusok is.

A képviselő testület pedig ne rendkívüli ülésezzen,hanem figyeljen oda mi történik városunkban.Jé piac épül, gyorsan gyüjjünk össze,mer még megépül.

A véleményem ugyanaz,30 éve nem változik semmi Abonyban,csak most többen élősködnek.Tessenek már egy kicsit szerényebben előadni a dolgokat,mert nagyon le vagyunk maradva.Higgyéktek el nekem ,mert én bejártam az orszák szinte minden zugát.Nagyon sok helyen érzékelem az erőfeszítést az előre lépésre.Itt egyenlőre még helyben járás van.

92 év

Markó Ferenc -

2012.01.17. 15:32:49

http://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarorsz%C3%A1g_legnagyobb_telep%C3%BCl%C3%A9sei_lak%C3%B3n%C3%A9pess%C3%A9g_szerint

 

Való igaz!

Nézzük meg, hogy kik előznek meg bennünket!

Ne értse félre senki én a település fejlődése mellett vagyok, de ezt az elmúlt 92 év alatt fokozatosan kellett volna véghez vinni.

90.

veroniq -

2012.01.17. 15:06:00

A wikipédia szerint az előkelő 90. helyen állunk népességszám alapján

 

88. Sátoraljaújhely 15 901 ? Borsod-Abaúj-Zemplén megye 89. Berettyóújfalu 15 407 ? Hajdú-Bihar megye 90. Abony 15 375 ? Pest megye 91. Pécel 15 198 ? Pest megye

25 év múlva?

Markó Ferenc -

2012.01.17. 14:47:05

"25 év múlva simán kinőheti a város"

Legyen igazad Tárgyilagos!

Sajnos a történelem Abony esetében nem ezt igazolja!

1920- ban Abony a trianoni kis Magyarország 48. legnagyobb települése volt 16.168 fő lakossal!

Ma hányadik? Nem számoltam még meg, de kb. a 148. helyen állunk.  Kb ott mint akkor Jászkarajenő!

Sajnos nem előre, hanem visszafelé fejlődtünk az elmúlt 90 évben!

1920-ban a környék települései :Cegléd a 16. Szolnok a 21. /nem tévedés/ Nagykőrös 26. Abony 48. Tápiószele 98. Jászkarajenő a 146. Tápiógyörgye a 174. Zagyvarékas a 203. Újszász nincs említve.

gigapiac

Tárgyilagos -

2012.01.17. 13:33:29

Én azért máshogy látok pár dolgot,például azt hogy ami most gigapiacnak látszik azt jó esetben 25 év múlva simán kinőheti a város,és nem a Marinéni mai igényeinek megfelő átépítést kellene erőltetni.Az akadékoskodó képviselők meg hol lesznek 25 év múlva.....vagy most hol kéne lenniük ha nem ismerik fel a fejlődés szükségességét.Ez olyan mintha utak építését próbálnák megakadályozni,csak nézzük meg hogy régen minden országút a városok központjába vezetett és elég szűkek lettek néhol pont a rövidlátó okosok miatt,most ugyanez lehet a helyzet a piacnál is hogy támadjuk mert ennyit tudunk,de az hogy esetleg az unokáját is szolgálja majd,szóba se kerül.Hogy képviselő és tájékozatlan?Ennek nem most kéne kiderülni,hisz ez már megszokott hogy a képviselőség egy feladat nélküli dísztitulus.De megvétózásra jó,fejlesztés véghezviteléhez kevés...

terepszemle szakadó hóesésben

veroniq -

2012.01.17. 10:56:22

Olvasónk jelenti, hogy a polgármester négy emberével megjelent a piac területén és szakadó hóesésban nekilátott a piacprojekt helyszíni megismeréséhez. Kigombolt kabátban szaladgál a munkatársakkal és nagyon dolgoznak. LŐVE


Szavazás
Önnek milyen tapasztalatai vannak az abonyi orvosi ügyelet működésével kapcsolatban?
   
 Nagyon jó 
 Is- is 
 Nagyon rossz 
 Nincsenek tapasztalataim 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok