Mi Abonyunk - Cegléden is kész a MÁV parkolója
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7161, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2010.11.29. 14:03:42

Az állomásépület falára kihelyezett tábla hirdeti, hogy mintegy hatvan millió forintos uniós támogatásból épült meg a vasút melletti gépkocsi parkoló. Az emlékeztetőtábla avatásával jelképesen is átadták a létesítményt. A rendezett és speciálisan kialakított terület 81 autót tud befogadni. A fedett tárolókba 40 kerékpár zárható le. Az úgynevezett P+R program célja, hogy csökkentse a főváros és az agglomeráció járműforgalmát, és többen használják a vasutat.

A vasút segítségével szeretnék tehermentesíteni az agglomerációt. A projekttel is vonzóbbá próbálják tenni a MÁV szolgáltatásait, hogy kevesebb autó szennyezze a levegőt, és csökkenjen a zsúfoltság a fővárosban illetve az oda vezető utakon. Arra szeretnék ösztönözni az emberek, hogy csak az állomásig autózzanak, onnan vonattal érjék el távolabbi céljukat - ehhez teremtik meg a feltételeket megyeszerte a P+R programmal. Így tehát csökkenhet a városon átvezető, vagy azt érintő utak forgalma is.

FÖLDI LÁSZLÓ, polgármester: Óriási mennyiségű kamion és személykocsi forgalom van ezeken az utakon, különösképpen a négyes számú főúton és bízom abban, hogy ez a parkoló azt is el fogja érni, hogy egyre többen szállnak át vonatra. Hiszen Cegléd vonatos közlekedése, Budapest, Szeged vagy Debrecen megközelítése Ceglédről kimagaslóan jó.”

A MÁV a területet biztosította, fejlesztési forrásokkal, támogatással az állam és az unió a kiépítést tette lehetővé, az önkormányzatok pedig az üzemeltetést vállalták. A települések szerződésben vállalták, hogy legalább tíz évig nem kérnek pénzt a parkolásért. A korábbi projekttel együtt összesen 181 autó és 90 kerékpár parkolására illetve tárolására teremtették meg a feltételeket. A második ütem, a most felavatott parkoló 65,5 millió forintba került, az önkormányzatnak 6,5 millióval kell hozzájárulnia.tv.hu

 

Forrás és további részletek: www.ctv.hu

Külvilág:
Cegléd   
 6 Hozzászólás   

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Ajánlott cikkek:

DFP részecskeszűrő tisztítás - Vajon minek köszönhető?

Románia lezárta határait, kijárási tilalom lépett életbe

Harminc napra mindenkit kizárnak a véradásból, aki február 5-e után külföldön járt

Tudta, hogy a gluténmentes pizza sima kenyértésztából is elkészülhet?

Szörnyű villám csapott le Cegléden, mi egyelőre megúsztuk

CSILLAGDA!

Nem cáfolják a tartalékos katonák mozgósítását

Ma nézz az ég felé! Jönnek a Perseidák! Hullócsillagok várhatók!

Szeretne spórolni vásárlásnál? Látogasson el a Kuplio.hu oldalra, ahol nagyszerű kedvezmények és kedvezmény kuponok százait találja kedvenc webáruházaiba, egy helyen!

Olyan dologra készülnek Abonyban, ami eddig a környéken még sosem volt

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
Akkor ezekszerint ...

kandis -

2010.12.03. 23:29:36

kihagytam azt is, hogy azért JOBB még a kamionos fuvarozgatás, mert így legalább nem kell a kamionsofőrnek együtt utaznia 3 tucat kamionossal egyidőben, egy hálófülkében a szerelvény elején vagy végén. :D Ez a mondat remélem neked is abszurd. Csak annyit mondtam az előzőekben anno, hogy "csak azért jó ...", de a felhívásodnak eleget téve hozzáírtam az általad mondottakat is. Bár hogy kinek jó, azt nem a kamionosokra értettem, hanem a fuvaroztatókra. :D
RO-LA

Truckman -

2010.11.30. 17:43:31

...ha majd 1x utazol rajta, elöl, vagy a végén 1 hálókocsiban, 3 tucat kamionossal napokon át, majd rágyössz, hogy hülyeséget írtál itt anno! :)
Kamionok is utaznak vonaton...

kandis -

2010.11.30. 10:39:28

egyenlőre ez a szállítási mód (kamionos) csak azért jó, mert nincs helyhez és időhöz kötve :). Ha jól gondolom Truckman obszcén szöveget eddig még nem használtam sem irányodba, sem más irányába, így ezt ha lehet... Szal, mint említettem vannak hátrányai, mintpéldául az általad említett öngyilkosok. De ha jól tudom az utakon kicsit több akad az ilyen alkalmi, vagy sportszerűen öngyilkos jelöltekből. Simán a kamion elé vetődő (öngyilkos/nagymama kisbabával ...), továbbá esetleg egy fáradt buszsofőr/teherfuvarozó. Bár azt a találkozást gondolom még egy kamionos sem szeretné kipróbálni. De vannak drogos/ittas/jogsi nélkül "közlekedő" (száguldozó) emberek. Szal ezek után, és főként a halálos négyes út helyett szivesebben választom a békés, büdös, "kissé" pontatlan de nyugodtabb vonatközlekedést. :)
Nagyorrú polgink...

Truckman -

2010.11.30. 09:27:36

...aszondta hogy: "-ÓRIÁSI MENNYISÉGŰ KAMION, ÉS SZEMÉLYKOCSI FORGALOM VAN EZEKEN AZ UTAKON,. KÜLÖNÖSKÉPP A 4-ES SZÁMÚ FŐÚTON!" Amindenit! Nahát! Rendkívüli "halálút" amúgy a 4-es! ANNAK, KI ÚGY MEGY, DE NEM KÖZLEKEDIK RAJTA! Únijós hitelből könnyű! :D Én, LEHO mellett vagyok! Benzines a kopelem, havi 1500km-et csakmunkábajárásra használom! Mégis olcsóbb mint a munkásbérlet kökiig!! Nem finganak az orrom alá, max, én saját magam alá! Nem zavar kaller, max. rendőr! SZABADSÁGÉRZET! ...nemutolsó sorban! :P Ja és nincsen szinte minden nap Öngyi, depis 15 éves mondjuk Pilisnél a vasútátjárón állva, várva a gyorsot! Vagy Monoron... Múltkor is láttam 1et! Folyton kikiabálok: -EZ VAJON KINÉL BANKOLT? :xD Kis ízelítő: Szóval nincs jobb, mint 1 ajutó! KANDIS? Te is muslinca elves vagy! :D A f@sznak lesel bele más szembejövők "reflektorjaiba"? Nyehehe!
Jogos...

kandis -

2010.11.29. 14:36:57

viszont nem mindig éri meg autózni. Vannak előnyei is a vonatos utazásnak, de sztem nem jó helyen kezdik a reklámot. Nem ártana ha a vonatokon a belső áldatlan állapotokat számolnák fel elősször, majd a pontosságot vennék célba, és csak a végén a parkolást. Mert ugye dolgozni pontosan kell járni, és tisztán. Nos ha ebbe a vasút beletenyerel, akkor nem igen éri meg azt használni. Pedig mennyivel jobb hazafele felülni a vonatra, és hazáig döcögni nyugalomban, nem pedig a vak sötétben a velünk szembejövők reflektoraiba nem belenézve araszolni, vagy közlekedni.
HA-HA

leho -

2010.11.29. 14:27:23

CSAK HÁROM DOLOG HIBÁDZIK?!!!VALAKI KISZÁMOLJA NEKEM KETTÖ EMBERE,ABONY-HERCEGHALOMI UTAZÁST PÉNZBEN?!NEMBESZÉLVE AZ IDŐRŐL!!!!!!ÉN KOCSIVAL MEGTESZEM KB 1.5-ÓRA ALATT,HOL LENNÉK AKKOR MÉG VONATAL?????JA ÉS KI VIGYÁZZ A VERDÁRA?????A SZENT LÉLEK?!!!!!!SZIASZTOK

Szavazás
Önnek milyen tapasztalatai vannak az abonyi orvosi ügyelet működésével kapcsolatban?
   
 Nagyon jó 
 Is- is 
 Nagyon rossz 
 Nincsenek tapasztalataim 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok