Mi Abonyunk - Formaruhát a dolgozóknak!
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7573, belépett felhasználók: 1.

veroniq - 2011.10.28. 12:32

Parti Mihály, Abony alpolgármestere az előző testületi ülésen jelezte, hogy a Hivatal dolgozóit kritika éri a lakosság részéről amiatt, hogy az ügyeik miatt a polgármesteri hivatalba érkezők egyszerűen nem tudják megkülönböztetni, hogy ki a hivatali dolgozó és ki az, aki ügyei intézése miatt érkezett ide.

Pedig lényegi különbség van az ügyintézők és az ügyeiket intéző lakosok között. Nem kis derültség fogadta az ülésteremben lévők részéről az ötletet. A hivatal munkatársai is összesúgtak. Mit is javasolt Parti Mihály?

„ Formaruhát javasolnék, vagy egy egyen blúzocskát, esetleg sálat, legyen rajta a város címere. Mert jelenleg a lakosok nem tudják, hogy ki kicsoda. Ha lenne valamilyen ilyen jellegű dolog, akkor látszódna, hogy Ő a Hivatal dolgozója. Javasolnám továbbá, hogy a közhasznú munkások viseljenek láthatósági mellényt. Korábban, amikor az ABOKOM foglalkoztatta őket, akkor volt nekik ilyen. „

Parti Mihály egy olyan javaslattal is előállt, hogy célszerű lenne a Hivatal és más intézmények szobáiban, termeiben és egyéb helyiségeiben elhelyezni hőmérőket, mindez energia megtakarítási célokat szolgálhatna. Így kiderülne, hogy az egyes helyiségek milyen fűtöttségűek, hiszen van, hogy csak 1-2 fokkal van több, mint kellene, de ezzel a hőmérős módszerrel több tízezer vagy akár százezer forintot is lehetne spórolni.

Parti Mihály a közvilágítással kapcsolatban elmondta azt is, hogy a Bodócs közben lecserélték az oszlopokat, és egy ideig emiatt nem volt közvilágítás. Még nincsenek kész a munkálatokkal, de ideiglenesen visszahelyezték a világító testeket, Parti Mihály közbenjárása után.

LŐVE
 

Közélet:
Abony   
 22 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Dolgoztasson Ön is a Niki Bau- Trans-sal!

Abonyi lakáspiac: a megyei átlagár alatt vannak a négyzetméterárak

A PER: első felvonás

Szőnyeg nagykereskedés webáruház indult

INNOVEN CATERING- Csodálatos rendezvényi vendéglátás

MUNKA

Mit tegyek? Megszűnt a munkahelyem!

Hogyan használjuk a szőnyeget, hogy a szoba nagyobbnak tűnjön?

Érkezik az első plusz egyheti nyugdíj

Mégsem lesz teljes a tűzijáték-tilalom szilveszterkor

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
Bocs de!

Mami -

2011.11.01. 08:45:37

Meg van már pályáztatva hogy ki fogja varni?Muszáj  voltam feltenni a kérdést!

Mondom én

Steve968 -

2011.10.31. 21:42:38

hogy öltöző kell ... az ügyfeleknek is ...

 

Csaó-csaó: {#emotions_dlg.steve968}

tomka63

Thomas -

2011.10.31. 17:46:17

Igazad van, ugyanazon a véleményen vagyok én is mint ellike51.Nem akarom ismételni, csak kiegészíteni. Valóban, sem az öltözetükkel, sem a viselkedésükkel nem adják meg sokan egy adott helynek, az adott helyen lévőknek a tiszteletet, de igaz ez sajnos fordítva is. Sokszor a hivatalok alkalmazottai is úgy viselkednek az ügyfelekkel, mintha azok alárendeltek lennének Igazad van, a tiszteletet meg kell adni, de az íróasztal mindkét oldalán lévőnek, oda-vissza! A formaruha, vagy csak egy kitűző, az én szememben többek között azt is jelenti, hogy viselője büszkén vállalja munkahelyét, és beosztását, a kitűző feliratával pedig nevét adja a munkájához.

Megj.: Azért a hivatalos ügyeket intéző emberek sokszor a munkahelyükről (mert azért még van máshol, más is, aki dolgozik) mennek be ügyet intézni, úgy, hogy nincs idejük átöltözni.

Manapság

ellike51 -

2011.10.30. 21:26:44

odáig jutottunk, hogy - sajnos! - semmilyen etikett nem kötelezi a hivatalba, vendégségbe, étterembe, múzeumba, színházba betérőket, milyen öltözékbe térhetnek be.

Talán ezért is, még a színházban is elfogadott a farmer, de egyes templomokban (konzervatív beállítottság okán?) előírják a hölgyeknél a takart vállakat... 

 

Ne menjünk el a téma mellett, maradjon azért valami megkülönböztetés?

Szomorú

tomka63 -

2011.10.30. 21:09:21

Beszéljünk kicsit arról is, hogy egy hivatalban ( mert mégiscsak egy HIVATALRÓL beszélünk, ugye?) hogyan illik viselkedni. Mert mintha Abony lakosságának jó része ezzel nem lenne tisztában. Hogy illik egy hivatalban megjelenni, viselkedni? Illik strandpapucsban, strandnadrágban, trikóban, kigombolt ingben  megjelenni? A fehér blúzban és zöld kendőben ülő alkalmazottak bankjából olyan hangnemre és viselkedésre, amilyet egyesek megengednek maguknak a hivatal dolgozóival szemben, a biztonsági őr a grabancuknál fogva hajítaná ki őket.

Sok embernek tényleg az a legnagyobb problémája, hogy a hivatal dolgozói milyen jellel legyenek felszerelve?  Milyen jól el lehert ezen a témán szórakozni....  ahelyett, hogy egy kicsit magukkal foglalkoznának az emberek.

Javaslatom itt is

ketila -

2011.10.30. 08:16:33

kitűző Abony címerével!

Ne legyen!

TATU -

2011.10.30. 07:22:01

Igazolvány renszerű,és ne legyen szögletes,ami a beskatulyázottságot jelképezi.Legyen egy lekerekített formátum,ami a gördülékenységet és a gyors ügyintézést szimbolizálja.Nem kell azonosíthatónak lennie csak tükrözze,hogy az illető az Önkormányzat hivatali előadója.Esetleg legyen rajt az osztály megjelölés,nehogy a gépjárművest az adó gondokkal molesztálják.Lehetne elipszis alakú és rajt a város jelképe jade sok elképzelés lehetne,de ez valójában nem az én gondom mi csak javasólhatunk.

Miért is?

Mami -

2011.10.30. 06:43:30

Egy kitűző is elég volna!Miért kell azt dramatizálni?Jó hogy már köpenyt nem adnak rájuk!

Hőfok szabályozás

Fata Morgana -

2011.10.29. 22:33:41

Ha nem tévedek,  központi fűtés van a hivatal épületében,  így a hőfok is központilag szabályozható.   Elnézést ha tévedek, de irodánként nem is lehetséges.

 

Egyébként pedig teljesen más hő érzete van annak aki kintről nyit be egy  fűtött helyiségbe, mint annak aki naphosszat ott ül, alig mozogva. Nem tudom milyen hőfok van előírva, de ahhoz, hogy ne gémberedjen el az ember ujja a klaviatúrán és a lába se fagyjon le, legalább 23 fokra van szökség, máskülönben majd tányleg csizmában, kesztyűben kell dolgozni és bizony akkor tényleg nem tudják az ügyfelek, hogy ki-kicsoda.

ellike51

Tárgyilagos -

2011.10.29. 01:55:52

Ha majd te meg én ülünk a bársonyszékben nem kell ilyenekkel kukacoskodnunk...lesz pár sokkal fontosabb dolog.

(Most is volna gondolom)

Nincs

Steve968 -

2011.10.28. 22:02:40

ruha ellátmány, munkaruha pénz, stb.

 

Csaó-csaó: {#emotions_dlg.steve968}

Elég lenne

ellike51 -

2011.10.28. 21:58:22

szerintem is a kitűző, esetleg hölgyeknél - az egységes (és privát, lehetőleg) fehér blúzhoz - egy egységes színű sál, hasonló, mint bármelyik bankban dolgozó hölgyeknél van.

 

Mellesleg ha jól emlékszem Tárgyilagos már szépen megfogalmazta: a monitor az ügyintéző felé néz...  stb.

Ruha

Panda -

2011.10.28. 21:49:16

Szerintem is elég lenne a kitűző, ha nem kötik ki, hogy  a munkaruhapénzt mire kell költeni. 

Kitűző

Tárgyilagos -

2011.10.28. 20:30:14

A kitűző szerintem is elég a süketebbeknek,a többség meg felismeri hogy az asztal melyik oldalán ül az akit ő keres...(alapvető ismertető jelek pl hogy a monitor az ügyintéző felé néz.....az ajtónak nem háttal ül....neki van kéznél telefon....iratok vennek előtte.....nincs rajta nagykabát se gumicsizma....)

Kell e vagy sem?

pivóivó -

2011.10.28. 20:20:44

{#emotions_dlg.Confused}Minden valamire való cég biztosít munkaruhát. Van ahol ezt természetben, tehát ruhát adnak ízléses céges címerrel, felirattal. ABOKOM feliratot naponta láthatjuk, de más cég is biztosít munkaruhát saját logóval. Talán a hivatali dolgozók is kapnak térítést ruha ellátmányra lehet, hogy nem is keveset. Az ellátmány terhére talán belefér kétévente egy váltás, a munkahelyre utaló ruhadarab, sál, vagy nyakkendő. Természetesen a kitűző is célt érhet, ez valóban plusz költség, de jelentéktelen. Bár amennyit én forgok a nagy házban, kitalálom, hogy a pult másik oldalán ügyintéző van.

Kitűző...

Svoboda -

2011.10.28. 19:38:59

....máshol is remekül működik, nekem is van néhány darab, igényesen kivitelezhető, és praktikus! A formaruha sem rossz ötlet ám, de nem a mai gazdasági helyzetben....miért kellene indokolatlan költséggel felöltöztetni embereket, ha a célt jóval egyszerűbben, olcsóbban is el lehet érni?! Jogos az igény, hogy a hivatal dolgozóit meg lehessen különböztetni az ügyfelektől. Szerintem a kitűző lesz az üdvözítő megoldás és véleményem szerint nem jár túl nagy költséggel a közpénzből.

Nem hiszem!

Thomas -

2011.10.28. 15:52:44

Nem hiszem, hogy az Alpogármester Úr a Gucci-nál terveztetett formaruhákra gondolt. Ha járt már valaki idegen helyen hivatalban, vagy bárhol másutt ügyet intézni, érti a problémát. Én nem találok magában az ötletben semmi kivetni valót. Sok komoly cégnél jártam már, ahol igenis ügyelnek arra, hogy a dolgozók megkölönböztethetőek legyenek a látogatóktól, "külsős" munkaerőtől. A mostani gazdasági helyzetben egyébként én is a kitűzőt tartom a legmegfelelőbbnek.

lesz

veroniq -

2011.10.28. 15:22:14

Azt gyanítom, hogy ezek után lesz is.... {#emotions_dlg.sweetkiss}

Formaruha csak!

TATU -

2011.10.28. 15:11:49

Feleslegesen terhelné a költségvetést,és vajon ki írnák a projektet,és ki nyerné megy.Inkább egy igazán komoly és szépen megtervezett kitüző ami igazán elég lehetne.

ja, de nem

veroniq -

2011.10.28. 13:47:25

De azért nem TESCO-s : Segíthetek? feliratú kéne, annál sokkal komolyabb .....

Icus beletrafált

veroniq -

2011.10.28. 13:46:39

Szóba került a kitűző is.... szerintem is elégséges megoldást jelenthetne... {#emotions_dlg.loveheart}

kitűző

icus -

2011.10.28. 13:28:21

Nem hiszem, hogy a formaruha jó megoldás, mert van akinek jól állna, és lenne aki nem szeretné viselni. Én inkább egy kitűzőt javasolnék, fényképpel, névvel ellátva. Talán ez nem is lenne olyan költséges, mint egy formaruha. Csak hát ezt viselni kellene minden egyes dolgozónak (vezető, beosztott).


Szavazás
Önnek milyen tapasztalatai vannak az abonyi orvosi ügyelet működésével kapcsolatban?
   
 Nagyon jó 
 Is- is 
 Nagyon rossz 
 Nincsenek tapasztalataim 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok