Mi Abonyunk - Adóbehajtásból JELES- Reszkessetek adósok!
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8065, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2015.02.09. 18:34

Az elmúlt években Abony Város Önkormányzata komoly gondokkal küzdött a kivetett, és be nem fizetett adók terén. Így számos adózó talált mindenféle kibúvót az egyes adónemek meg nem fizetése alól. Nem lépett fel kellő szigorral a Hivatal, így a nem fizetők előbb- utóbb jól jártak. Sok olyan volt köztük, aki bár fizethetett volna, nem tette meg. A megfelelő technikát hosszú éveken át kereste a helyi polgármesteri hivatal, végre úgy tűnik, hogy megtalálták. „ Kelemen megmentett több tízmilliót a Városnak! „.- mesélte kedves ismerősöm, aki elmondta, hogy Kelemen Tibor aljegyző működése óta hatékonnyá váltak az egyes adónemek behajtásai. Én konkrét számokat szerettem volna látni ezzel kapcsolatban, melyeket meg is kaptam Kelemen Tibor aljegyzőtől. Megtudtam, hogy az alábbi adatok 2014 december 31-i állapotot tükröznek, azóta vélhetően még jobb a kép. 2013. novemberében kezdődött meg az adók, és adók módjára kivetett bevételek behajtása, a nem fizetők esetében.

 

A kiadott mintegy 350 darab behajtásnak mintegy fele eredményes volt az eljárások megindítását követően. Idén várható, hogy a másik fele is realizálódni fog. Persze vannak olyan adózók, akikkel ők sem bírnak, de ez a kisebbik fele. Magánszemélyek és gazdasági társaságok is szerepelnek a nem fizetők között. Kelemen Tibor elmondta, hogy a vállalkozások száma jelentősen csökken a városban, és egyre több felszámolási eljárás is indul.

 

2013-ban 70 esetben, 2014-ben 195-ször tiltottak le kisebb- nagyobb összegeket munkabérből vagy nyugdíjból, 2013-ban 1.237.341, 2014-ben 5.191.386 forint folyt be ebből. Azonnali beszedési megbízást, azaz inkasszót 2013-ben 47, 2014-ben 84 esetben bocsátottak ki, 2013-ban 2.275.355, 2014-ben 21.911.087 forint folyt be ebből. 2014-ben összesen 143 gépjármű forgalomból történő kivonásáról intézkedtek a gépjárműadó meg nem fizetése miatt, ebből 6.063.330 forintot sikerült beszedni. Ezen kívül 2013-ben két alkalommal jegyeztek be jelzálogjogot, egyszer 910.986, egyszer pedig 558.101 forint értékben.

 

Összesen tehát a behajtásokból így 2013 novembere óta 2014 év végéig 38.147.586 folyt be a város kasszájába.

LŐVE
 

Gazdaság:
Adó   
 2 Hozzászólás   

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Ajánlott cikkek:

Megduplázódik az alkalmi munkások után fizetendő adó

Így alakult az ingatlanpiac az elmúlt fél évben

Megéri Abonyban családi házat venni?

A kötelező biztosítás váltás menete lépésről lépésre

Fiatalos lendülettel fejlődik a Niki- Bau Trans

Ha ilyet vettél a Pennyben, ne edd meg!

Vádemelés az abonyi nevelőszülő ellen

Vezetéstechnikai tréningek Budapest környékén: mik a lehetőségek?

Kedvezően alakul az abonyi lakáspiac

Elindult, de szerdán megint leáll a kecskeméti Mercedes gyár

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
Konkrétumok?

Anna2 -

2015.02.09. 22:39:57

Jó lenne konkrét számokat látni összehasonlítva az előző évekkel. Nem győzött meg ez a pár mondat, legfőképpen azért nem mert az eddigi hivatalosan közzétett pénzügyi beszámolók szerint az adóbevételek nem mutattak jelentős elmaradást. Tudomásom szerint jelenős számban vannak azon adózok akik felszámolási eljárás alatt állnak ,velük nem kellene számolni. Egyetértek az előttem szólóval. Azzal kellene foglalkozni hogy miért nem történt intézkedés amiatt hogy valaki ekkorát hibázott?!

Gratula

pepe -

2015.02.09. 21:40:27

Ez most valami vicc? Gratulálunk Kelemen Tibornak, hogy elvégzi azt a munkát amit egyébként a fizetésért alapból el kellene végeznie? Mikor gratulálhatunk a hivatalnak azért, hogy egy késedelmes rendelet kihirdetés miatt kb 40.000.000.Ft-ot bukott a város? 


Szavazás
Önnek van már védettségi igazolványa?
   
 Van, mert beoltattam magam 
 Van, mert átestem a COVID-on 
 Beoltattam magam, de még nem kaptam meg 
 Nincs, mert még nem oltattam be magam 
 Nincs, és nem is akarom, hogy legyen!  
   
Eredmény
Programok

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok