Mi Abonyunk - Csak beteg ne légy! Olvasónk és az elképesztő abonyi egészségügyi helyzet
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8042, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2014.11.26. 19:29

Az alábbiakban Olvasónk levelét osztom meg Önökkel örök tanulságul. Bizonyára Önök is átéltek már hasonlót. Ha igen, írjanak nekem ide: szerkesztoseg@miabonyunk.hu A cikk célja, hogy az illetékesek érezzék, tudjuk, hogy nincsen minden rendben. Kérjük, máskor figyeljenek jobban!

Olvasónk írja:

Szia Vera! Nem szokásom mindenből "nagy ügyet" csinálni, de most 24 órán belül 2x verte ki nálam a biztosítékot az egészségügy városi helyzete. Mindkét esetben családtagomat érintette a dolog. Gondoltam megosztom Veled az "élményeimet", hátha Te jobban átlátod a helyzetet, mint én, aki elfogult vagyok. Az első eset a férjemmel történt tegnap. Előzményként annyit tudni kell, hogy szept. 1-én infarktus-gyanúval eszméletlenül vitték kórházba Szlovákiában (ott dolgozott) Az "csak egy dolog", hogy még alig értek határon belülre, kapta a telefont, hogy "természetesen" munkaviszonya megszűnt, de .......... Nyilván kivizsgálások sora várt rá, köztük egy neurológiai vizsgálat is, ahonnan továbbküldték koponya-ct-re.

Aránylag hamar, kb. 3 héttel későbbre (okt.4.) kapott is időpontot, Ceglédre. Pár nap múlva ment a lemezért, kértünk új időpontot az abonyi szakrendelésre, nov. 25-re!!!!!! kaptunk is. Na, ez ugye tegnap volt. Pisti bement, vitte szépen a lemezét, mire a szakorvos közölte, hogy ezt ő sajna, de nem tudja megnézni. És még csak azt sem mondta, hogy akkor menjen vissza pár nap múlva, és ő addig a kórházban, vagy tudomisén hol megnézi és kielemzi.

Gyakorlatilag érzékeny búcsút vettek egymástól, és semmi sem történt. Kérdem én, hogy akkor mi a fészkes fenének küldözgetik az embert CT-re, ha a kutyát sem érdekli, mi van a lemezen. Az más lapra tartozik, hogy az egyik kedves abonyi hölgy férje, mint szakorvos már megnézte és szerencsére nem látott rajta semmi szörnyűséget.

A másik történet mai. A lányom, aki 15. hetes kismama, egész éjszakai fogfájás - nem alvás után S.O.S. ment a körzeti fogorvoshoz, aki beadott neki egy-két adag érzéstelenítőt "FELÜLRE", majd néhány perc várakozás után se szó se beszéd, nekilátott kihúzni a fogát ALUL! Majd sajnálkozva közölte, hogy a fog összeroppant, nem tud vele mit kezdeni, menjen át a szájsebészetre! Hát a gyerekem felhívta a másik abonyi fogdokit, egy férfit, aki elszörnyedt, de simán kipöccintette a lánykám összeroppantott fogát. Amiről kiderült, ki sem kellett volna húzni, mert bár belül valóban rossz volt, - kívül nem látszott -, még menthető lett volna. Szóval, röviden ennyi. Ne haragudj, hogy ezeket megosztottam veled, de érdekelne a véleményed, mert gondolom más is kíváncsi lenne, miért is van Abonyban ilyen-olyan szakrendelés, ha gyakorlatilag semmi értelme, hisz a beteg attól még nem fogja megtudni, mi is a baja - ha van neki egyáltalán. Mindenesetre köszi, hogy elolvastad. Legyen szép estéd!

De mindenesetre nagyon kiverte a biztosítékot! Fel vagyok háborodva, nyilván azért mert a férjemről van szó, meg a lányom fogáról, de egyébként ha csak valaki meséli, akkor is kiver a víz!

LŐVE
 

Citrom-díj:
Abony   
 4 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Finn módszerrel ellenőriztek Abonyban

Botrányos állapotok a társasházban, a Rossmann felett

Abonyban maradnak a szigorú szabályok

Sírgyalázó módon lopják a temetőben a virágokat!

Tovább vergődhetünk az útépítés miatt: Fél évet csúszik a 4-es Abony- Cegléd szakaszának megépítése

Ez egy dzsungel! Elhanyagolt ingatlan Abonyban!

Keressük, hogy ki volt az, aki a saját szemetét más elé tette le

Idős olvasóink és a Posta.....

Valós probléma Abonyban: Küzdenek védőnőink a tetvek ellen

Elvágták a lakókat Abonytól! Ez tűrhetetlen! Csorbulnak az útépítés miatt alkotmányos jogaik?

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
Fogorvos

Varga Csaba -

2014.11.27. 19:01:46

Kb. egy éve a 10 éves fiam fogát, - túlzás nélkül - 20-25 percen keresztül rángatta egy fiatal Doktornő, majd közölte, hogy nem tudja azt kihúzni és adott egy beutalót a szájsebészetre.

Ezek után az Úszjászi útról átsétáltunk a gyerekkel a Vörösmarty útra, ahol érzéstelenítés után a Doktot Úr, bruttó 3 másodperc alatt kihúzta azt a fránya fogat. A fiam is meglepődve kérdezte, hogy "csak ennyi volt?"

 

Persze az is lehet, hogy a Doktornő már kifárasztotta, de szerintem nem erről volt szó. Egyébként az Újszászi úti rendelőben az aszisztens hölgy, folyamatosan azt hajtotta a rendelőben, hogy "most majd megtanulod, hogy rendesen fogat kell mosni".Az nem zavarta, hogy a gyerek szeméből már folyt a könny , a fájdalomtól.

Szívem szerint, langyos, szappanos lábbal rúgtam volna p..csán, de inkább otthagytam őket, és azóta sem mentem oda.

kotivi -

2014.11.27. 08:53:43

Ezeken a lemezeken rajta van a program is amivel meg lehet nézni. Gondolom a rendelőben van számítógép, a többi már csak egy kis idő kérdése.

Más. Fogsor pótlást kezdeméneztem, egy fogat kellett kivésni (korona már nem volt) Három gyökeret ki is vett (sajnos Ő már nem él). Aki készítette a hidat azzal kezdte, hogy kibányászta a még bennmaradt negyedik gyökeret.

Semmi kövezés...

foltvarró -

2014.11.27. 00:06:20

hiszen jól látható, van ebben a történetben nem kevés csúsztatás...

 

Reméljük a legjobbakat, jó egészséget mindenkinek!

Hümmm...

Süllő -

2014.11.26. 20:28:10

Várom a megkövezéseket, de olyat, hogy egy fogorvos nem tudja hová (???) adja be az "egy-két adag" érzéstelenítőt, ráadásul egy másik doki "simán kipöccintette" a beletört fogat még nem hallottam...Nevetés

Mindenesetre remélem a kismama jól van.


Szavazás
Önnek van már védettségi igazolványa?
   
 Van, mert beoltattam magam 
 Van, mert átestem a COVID-on 
 Beoltattam magam, de még nem kaptam meg 
 Nincs, mert még nem oltattam be magam 
 Nincs, és nem is akarom, hogy legyen!  
   
Eredmény
Programok

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok