Mi Abonyunk - Örömmámorban úszik az abonyi KDNP, közben csak a helyi Fidesz feletti győzelemnek örülhetnek
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7162, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2014.10.18. 11:05

Sommásan így foglalható össze az a történet, mely az elmúlt négy évvel ezelőtti állapotokhoz képest történt. Maradjunk a józanész és a realitások talaján. Dr. Magyar Gábor polgármester jelölt idén a kormányzópárt- FIDESZ- KDNP – színeiben ugyanúgy nem lett polgármester, mint az előző választások alkalmával, akkor Jobbik- KDNP- Magyarok Szövetsége támogatottsággal nem lett az. Ennek valóban nem lehet örvendezni. A helyi Fidesz egy diktátumot kapott, Gábor lesz, és kész. Mindezt a felsőbb KDNP-s pártvezetés instrukciójára tették, ugyanúgy, mint ahogyan a jelöltekről sem a helyi Fidesz vezérkar döntött. Jelöltjeiket sorra lehúzták a listáról, a régi, igazi Fideszesek a korábbi nyolc helyett csak három lehetőséget, három szavazókörzetet kaptak. Murvainé Kovács Rita, Dr. Egedy Zsolt helyi pártvezér és Mészáros László. Murvainét a végén a KDNP erőltette jobban, meg is lett az „ eredménye „. Az érettségi hamisítási botrányba keveredett képviselő jelöltet négy szavazattal ugyan, de legyőzte Habony István, a helyi MSZP elnöke, így a szocik a korábbi egyhez képest két fővel képviselhetik pártjukat a testületben. Tehát két, azaz két igazi, régi Fideszes jutott be a testületbe, mindez nem az ő hibájuk, hiszen a jelöltlistába nekik igen kevés beleszólásuk volt. / Lásd fenti képek /

 

A dolog pikáns, mert négy évvel ezelőtt az Egedy Zsolt által vezetett formáció, a tiszta Fidesz nyolcból megnyert hat körzetet, egymaga… Ehhez jött még két KDNP-s a listán bejutott Magyar Gábor és a körzetét magabiztosan megnyerő Dr. Abonyi Viktor, köztiszteletben álló háziorvos. Tehát  NYOLC helyük volt a 12 tagú testületben, most van HAT. Igaz, akkor nem volt „ kampánystáb „, mint a mostani választások alkalmával.

 

Most az történt, hogy a FIDESZ – KDNP „ összefogott „ és eme „ szövetség „ eredményeképpen nem csak a polgármester jelöltjüket nem sikerült bejuttatniuk a testületbe, de két helyet el is vesztettek. Összesen lettek hatan. Ha valaki ezt kimagasló teljesítményként, győzelemként képes aposztrofálni, akkor baj van. Most is hat körzetet nyertek meg. Tehát van a két igazi Fideszes, Egedy és Mészáros. Jön hozzá Dr. Balangó László, aki elméletileg már saját elmondása szerint évekkel ezelőtt kilépett a Fideszből, de mivel ezt nem vették elég komolyan a pártban, maradt a tagsága. Függetlenként is próbálkozott, nem jött össze neki. Az ezt megelőző két kampányban nem mellesleg Balangó László Romhányiné Dr. Balogh Editnek gyűjtötte a kopogtató cédulákat lapinformációink szerint. Ő nem a helyi Fidesszel van jóban, hanem a KDNP-vel, igazi Magyar Gábor rajongó lett belőle a kampány során. Így nem is csoda, hogy lapinformációink szerint belőle „ frakcióvezetőt „ szeretnének csinálni a képviselő testületben. Igaz, ez nem parlament, de akkor is.

 

Gyakorlatilag tehát annak örülhetnek maximum a KDNP tagok, és a Balangó Lászlóval kiegészült négyek, hogy a saját szövetségükön belül vannak többségben. 2:4 arány a javukra a testületben. A másik három KDNP-s: Dévainé Kazinczy Sára, Fehér Endre és Dr. Lencse Gréta. Hangsúlyozom: nem ők adják a polgármestert, nyolc helyett hatan vannak. Hogy ez a hat szavazat, kiegészülve, a velük általában együtt szavazó Gulykáné Gál Erzsébettel, a 12 közül mikor teljesül majd fontos, a várost érzékenyen érintő kérdésekben? Például, mi lesz akkor, ha egy ingatlant adnak el, mely érintheti a KDNP mögött álló érdekcsoportot? Még az is előfordulhat, hogy a kéttagú igazi Fidesz csoport időnként majd összezár, és simán kiszavaz, ha a azt a település érdekei úgy kívánják. Ugyanis Egedy és Mészáros „ neveltetésüknek köszönhetően „ pontosan az a két ember, aki képes a város érdekében felelősen dönteni, ezt előtérbe helyezni, és dacolni egyéni érdekekkel. Minden esetre kemény és érdekes öt év következik az abonyi önkormányzatiság életében. A fentiek fényében még azon sem lepődnék meg, ha Dr. Egedy Zsoltból ismét alpolgármester lehetne, Balogh Edit jobbján. A harmadszor újraválasztott polgármester ugyanis a követezőt mondta egy fizetett politikai hirdetésben: „ Minden igyekezetemmel azon leszek, hogy a következő 5 évben nyugodt, építő jellegű munka folyjon a testületben, és ezáltal városunk gazdagodjon, a lakosság körérzete javuljon. „ Úgy legyen! Ez Abony érdeke. Tehát megbékélésre törekszik.

 

Fenti kép: Szűcs Sándor KDNP tanácsadó négy évvel ezelőtti nyilatkozata. Most sem sikerült?

Abonyi FIDESZ- KDNP szavazatok számokban 2014.

1558 szavazat az egyes képviselőjelöltekre és ebből 244 listás töredékszavazat, mely nem volt elég listás jelölt bejuttatására.

Csak „ halkan „ jegyzem meg, ha az „ ellenzék „ összefogott volna, és nem indítottak volna körzetenként 2 jelöltnél többet, a Fidesz- KDNP jelöltek is legyőzhetők lettek volna, az általános mozgósítási technikák ellenére is. Ebből nyilvánvalóan tanultak a szereplők, és az öt év múlva tartandó választásokon meglepetések is várhatók, a közös egyeztetéseknek köszönhetően.

De mennyi volt a Fidesz és a KDNP szavazók száma négy éve, igaz akkor magasabb részvétel mellett?

1992 szavazat az egyes Fidesz-es képviselő jelöltekre, 961 szavazat a KDNP-s képviselő jelöltekre, ez összesen 2953 szavazat! Az idei 1558-hoz képest, tehát majdnem megfelelőzött… Még a Fidesz egymaga is képes volt négy éve 27,8 %-kal több szavazatot begyűjteni, mint idén! Ebből listára kerülő szavazatok 702 KDNP és 304 Fidesz, ez 1006 töredékszavazat összesen.
/ Számok forrása: www.valasztas.hu /
No comment.

LŐVE


Cikkemet természetesen vitaindítónak szánom, szívesen veszek ellenvéleményeket is! Nekünk minden vélemény számít!
 

Politika:
FIDESZ   
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Közadatok Antal- Láng Edináról- III. rész

Közadatok Antal- Láng Edináról- I. rész

Egyhangú igen az abonyi műjégpályára! Szép volt!

A helyi Fidesz elnök, Balangó László NEM vállalja, hogy beüljön a képviselő- testületbe

Abonyban 1341 Fideszes is Pető Zsoltot támogatta!

Közadatok Antal- Láng Edináról- II. rész

Közlemény az abonyi Jobbik alapszervezetéről- Szeremi Anikó feloszlatta

Ők készítik majd elő a döntéseket: Abony Város Bizottságainak tagjai értünk dolgoznak

Október 28-án megalakul az új abonyi képviselő- testület: Ünnepélyes eskütételek, illetmények, alpolgármester

Egyedülálló eredmény a város történelmében, ezzel együtt hatalmas a felelősségünk is!- Interjú Pető Zsolt polgármesterrel

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Önnek milyen tapasztalatai vannak az abonyi orvosi ügyelet működésével kapcsolatban?
   
 Nagyon jó 
 Is- is 
 Nagyon rossz 
 Nincsenek tapasztalataim 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok