Mi Abonyunk - Kis halak- Nagy halak: Így nyírtak ki egy abonyi vállalkozást
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7173, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2014.04.28. 10:15

Vállalkozói rémtörténet következik. Arról szól, hogy a magyar igazságszolgáltatásban előfordulhat, hogy egy 7, azaz hét éve csődbűntett és sikkasztás miatti ügyben még érdemi tárgyalást sem tartottak. Holott a vállalkozó számos cégével nem egy szalámi, hanem egy egész szalámigyár árát sikkasztotta el. Neki a munkákat rendre kifizették, de ő azokat, akik neki dolgoztak, nem. Így kerülhetett padlóra és megalázó helyzetbe az az abonyi férfi, aki cikkünk főszereplője és megszállottan keresi a megoldást, az igazát. Korábban gépjárművét is lefoglalta a NAV, családi háza veszélyben forgott. A NAV később elengedte tartozását, mert elismerték, hogy ő maga vált bűncselekmény áldozatává. A nyugdíjából jelentős összegeket vontak le. Kiszolgáltatott, mint mindannyian a magyar jogrendszerben. Mészáros István, korábbi építési vállalkozó azonban nem adja fel. Pontosan ismeri azt a céghálót, mely rászedte, becsapta, egy ember áll mögötte.

 

Az illetékes bíróság vádlottként idézte meg már több alkalommal is a feljelentett nagyvállalkozót, aki miatt sok kisebb hazai vállalkozás került bajba, mert nem fizette ki nekik a munka ellenértékét. Pedig jó minőségben, szépen végezték el azt. Az igazságszolgáltatás elől továbbra is menekül a nagyvállalkozó, nevezzük K-nak. Már kétszer hiúsult meg az ellene folyó tárgyalás, mert beteget jelentett. Először 2013. október 15-én, majd 2014. január 18-án. Most van egy újabb időpont, az abonyi vállalkozó, Mészáros úr kíváncsian várja, hogy ismét hirtelen megbetegszik-e majd K. 2014. június 5-re. Pedig sok van a számláján, Mészáros úrnak több, mint hétmillió forinttal tartozik. A sértett minden követ megmozgatott már, minden lehetséges hivatalos helyen járt, mindenkivel levelezett már annak érdekében, hogy soron kívüli tárgyalás legyen. Igazán, nem lett.

„ Pontosan hét éve lesz, hogy K. elsikkasztotta a pénzem. Ennyi idő alatt egy újszülött már iskoláskorú lesz, ennyi idő alatt a sport világában az érintettek a második olimpiájukra készülnek fel. A zsivány még hét év után is menekül. Most beteg, de amikor a sok százmilliót elsikkasztotta, nem volt beteg. Mosolyogva mondta, hogy ilyen világ van. Ez idő alatt engem háromszor megbüntettek, amit kikérek magamnak. K.-ék több pénzt sikkasztottak el, mint Zuschlag és a Whiskys együtt. Szégyen, ami velem csinálnak, ez az emberi jogok sárba tiprása. … K akkor megy be a kórházba, amikor akar, és ahányszor csak kell. Ő a jelek szerint törvényen felül áll. Tisztelt Ügyészség! Én nem azt kérem Önöktől, hogy a svájci franktörlesztés legyen kevesebb. Én csak annyit kérek, hogy soron kívül, gyorsított eljárásban tárgyalják az ügyemet. Én csak az elsikkasztott pénzemet és az okozott kárt akarom megtéríttetni. …. „ írja a sértett, Mészáros úr.

 

Az érintett cégek, melyek „ elfelejtették „ az alvállalkozókat kifizetni, idő közben már megszűntek, csődbe mentek. De ember, személy állt mögötte, mégpedig K. Közben még 2011. április 26-én a TV ügyvédje című műsorban is szerepelt az elképesztő ügy. Előrelépés, tárgyalás, azóta sem volt.

Idézet az illetékeseknek tavaly január 15-én kelt levélből:

„ Szerződést kötöttem 2007 június és augusztus hónapban K egyik cégével dunakeszi és békéscsabai munkákra. A munkákat jó minőségben elvégeztem. Az érte járó ellenértéket a mai napig nem fizették ki. 2007. júniusában már láttam, hogy valami nincsen rendben, ezért a békéscsabai munkát már nem akartam elvállalni. K. azt mondta, hogy röstelli magát, amiért nem tudja egészben kifizetni, de ő maga is részletekben kapja meg a pénzét. Majd azt ígérte, hogy egy héten belül küld pénzt. Ez ekkor megtörtént, kifizettem az embereket és így elmentünk dolgozni Békéscsabára. 2008. tavaszáig hitegetett, hogy kifizet, majd elmentem hozzá személyesen és megkérdeztem, hogy ez miért nem történt meg, mert tudomásom szerint őt mindenhol kifizették. Ekkor az volt a válasza csupán, hogy „ Ilyen világ van. „.

Önök fent reklámot olvashattak

Közben cégem tartozása az APEH felé 5,5 millió forint volt. 2008-ban jeleztem az adóhatóságnak, hogy csődbe vitték a céget, és nem tudok fizetni. 2009. szeptemberében az ügyvédem felszólította K-t hogy fizessen, de nem válaszolt, ezek után tettem feljelentést ellene. 2010 szeptemberében már befejeződött a nyomozás, és a NAV-nak adták át az ügyet. A nyomozó hatóság megállapította, hogy kifizethettek volna engem, ha akartak volna. 2008-ban az érintett, engem ki nem fizető Kft vagyona 111 millióval csökkent, ekkor három építési Kft-t vitt csődbe K. … Úgy érzem, hogy sportot űznek a sikkasztásból, miközben nagylábon élnek. Ők sikkasztották el a pénzem, de rajtam alkalmazták a három csapást.

 

1. 2008-ban előnyugdíjba mentem, de az utolsó két évemet nem számolták be
2. 2010-ben a nyugdíjam 33 %-át levonták
3. 2010-ben az autóm törzskönyvét bevonták

Számításaim szerint K négy Kft-jéből összesen egymilliárdot talicskáztak ki. Jobb, mint a lottó ötös. Ezek kinevetik a törvényeket, az igazságszolgáltatást és a becsületes embereket…. Nálam most bebizonyosodott, hogy azt büntetik a magyar törvények, aki becsületesen dolgozik. Ezért dolgoztam én 44 évet becsületesen? Nem egyszer éjszakánként felébredtem és azt hittem, hogy ezt az egészet most álmodtam, és biztosan a Kész átverés Show-ban vagyok. 2011 január 6-án méltányossági kérelmet nyújtottunk be a tartozásom elengedésére. A NAV 2011 június 23-án elengedte a tartozásomat, mert bűncselekmény áldozata lettem. A NAV is befejezte a vizsgálatot és az ügyet 2011 október 28-án átadta az ügyészségnek. 2007-ben elsikkasztották a pénzem! Meddig kell még várnom rá, hogy ezt visszakapjam? „ – kérdezi Mészáros István, aki attól tart, hogy a vádlott idén júniusban is beteget jelent, amikor a tárgyalást meg kellene tartani. Immáron harmadik alkalommal.

Az interneten K nevére rákeresve szinte semmi sem jön elő. Csak az egyik menet közben már becsődölt korábbi cégének orosz nyelvű hirdetése, valamint hozzátartozóinak neve, például egy ügyvédé is. K. két, Mészáros István által említett cégét már időközben felszámolták, a nyilvántartásból azokat törölték. A harmadik vállalkozás felszámolás alatt van. Vélhetően azért nem fejeződött be a már 2009. februárjában elkezdett felszámolási eljárás, mert ez ellen a vállalkozás ellen van folyamatban a büntetőügy. Ez nem fizette ki Mészárost, és több hasonlóan járt vállalkozó társát. Ugyani, idézve K-t: Ilyen világ van!

Valóban? Akkor tényleg nagy a baj!

Lőrinczy Veronika

Gazdaság:
   
KLB   
 0 Hozzászólás   

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Ajánlott cikkek:

Felhívások jelentek meg az Üzleti Parkkal kapcsolatban

Töltsd le az APP-ot, vásárolj a Közeli boltban! Nyerj!

Másfél millió embernek küld levelet a NAV- Te köztük vagy?

Elstartolt az ingyenes szállítással működő abonyi online bolt! Abonyiak Abonyért

Még a koronavírus megjelenése előtt mérséklődtek a Pest megyei ingatlanárak

Megnéztük, hogyan változtak az abonyi ingatlanárak tavalytól mostanáig!

Új bolt nyílik!

Jól működik az abonyi online bolt! Pozitív tapasztalatok

Ilyen most az abonyi ingatlanpiac- az elmúlt 5 évben szárnyaltak az árak

Gazdaságvédelmi Akcióterv: már elérhető a munkahelyvédelmi bértámogatás

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Önnek milyen tapasztalatai vannak az abonyi orvosi ügyelet működésével kapcsolatban?
   
 Nagyon jó 
 Is- is 
 Nagyon rossz 
 Nincsenek tapasztalataim 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok