Mi Abonyunk - Életveszélyesen hosszú a várólista
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8081, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2014.01.23. 08:14

Több mint három hónapot kell várni egy gyomortükrözésre a kecskeméti megyei kórházban – számolt be cikkében a baon.hu. Egyes betegségek esetében csak pár napot, más panaszoknál viszont akár több hónapot is kell várni a vizsgálatra. A helyzet az endokrinológián a legrosszabb: itt a legutóbbi, novemberi adatok szerint 133 napra tudtak csak időpontot adni. A gasztroenterológián 108, a belgyógyászati kardiológián 95, az ultrahang diagnosztikán 68 és az általános szemészeten is 64 napos előjegyzéssel kell számolni.

 

Dr. Hódi Zsuzsanna, a kórház rendelőintézetének vezető főorvosa elmondta: több oka is van, hogy a kapott időpont több – főként a belgyógyászathoz kapcsolódó – szakrendelésen szinte a jövő ködébe veszik. Az egyik legsúlyosabb probléma az orvoshiány. Az endokrinológián például jelenleg két szakorvos dolgozik, miután egy elismert doktor úgy döntött, vállalkozóként folytatja magántevékenységét. A gasztroenterológián is gondokat okoz, hogy az egyik régóta a kórházban dolgozó orvos külföldön vállalt munkát. Így most több mint 3 hónapos a várakozási idő, ami egy esetleges gyomorfekélyes betegnek nagyon, sőt túl hosszú is lehet. A távozó orvosok pótlása egyre nehezebb, hiszen kevés a fiatal szakember, ráadásul a rezidensek a szakrendelésen nem alkalmazhatóak.

 


A betegszám emelkedése szintén megnyújtja a kecskeméti kórházban az előjegyzést. A megyei kórház ellátási területe jócskán megnövekedett, hiszen már Nagykőrös, Nyársapát és Kocsér lakossága is az intézményhez tartozik. A megyei kórházban egyes osztályokon nyilván az sem könnyíti meg az orvosok munkáját, hogy a járóbetegek mellett a fekvőbetegek ellátása is munkájukhoz tartozik, azaz egyik nap az osztályon vannak, másnap pedig a rendelőintézetben. Ilyen forgórendszer működik például a traumatológián, az általános sebészeten, az ortopédián, az urológián, a röntgenen. A kardiológián a szív ultrahangot csak orvos végezheti el, a terheléses EKG-vizsgálatot az asszisztens is, de csak orvos jelenlétében, itt emiatt is hosszú az előjegyzés. Sok szakrendelésre ugyanakkor napokon belül be lehet jutni. Így például nincs is várakozási idő az idegsebészeten, az általános sebészeten, az általános traumatológián, a kézsebészeten, a csecsemő- és gyermek fül-orr-gégészeten. Jó a helyzet a haematológián (3 nap), a proktológián (2 nap) és a felnőtt fül-orr-gégészeten (4 nap) is. Sürgős esetekben természetesen nem szükséges az előjegyzés. Hogy mi a sürgős, azt minden szakma maga fogalmazza meg, és a kartonozóban ennek alapján irányítják a betegeket. Általánosságban azok tekinthetők sürgős esetnek, mikor valaki magas lázzal, vérzéssel vagy gyulladással jelentkezik a szakrendelésen. – baon.hu -
Kép: A betegek viszont nem mosolyognak ezen…
 

Egészségünk:
   
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Érdemes elektromosra cserélni a hagyományos fogkefét

A koronavírus járvány sokaknál pszichés zavarokat okozott

Orbán szerint hamarosan lesz vakcina

COVID kórház a ceglédi is- Államtitkári nyilatkozat

Dr. Imreh Zsuzsanna doktornő üzenete

Kérdezz, felelnek - tanácsadás az interneten

Rendkívüli jogrend, kijárási korlátozás

Pusztai Dezső ceglédi kórház főigazgató: Két hétig nagyon nehéz lesz

30 év körüli a legtöbb új koronavírus fertőzött

A BCG-oltás enyhítheti a koronavírus-betegség tüneteit

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?
   
 Pető Zsolt 
 Dr. Egedy Zsolt 
 Valaki más 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok