Mi Abonyunk - Életveszélyesen hosszú a várólista
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7045, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2014.01.23. 08:14

Több mint három hónapot kell várni egy gyomortükrözésre a kecskeméti megyei kórházban – számolt be cikkében a baon.hu. Egyes betegségek esetében csak pár napot, más panaszoknál viszont akár több hónapot is kell várni a vizsgálatra. A helyzet az endokrinológián a legrosszabb: itt a legutóbbi, novemberi adatok szerint 133 napra tudtak csak időpontot adni. A gasztroenterológián 108, a belgyógyászati kardiológián 95, az ultrahang diagnosztikán 68 és az általános szemészeten is 64 napos előjegyzéssel kell számolni.

 

Dr. Hódi Zsuzsanna, a kórház rendelőintézetének vezető főorvosa elmondta: több oka is van, hogy a kapott időpont több – főként a belgyógyászathoz kapcsolódó – szakrendelésen szinte a jövő ködébe veszik. Az egyik legsúlyosabb probléma az orvoshiány. Az endokrinológián például jelenleg két szakorvos dolgozik, miután egy elismert doktor úgy döntött, vállalkozóként folytatja magántevékenységét. A gasztroenterológián is gondokat okoz, hogy az egyik régóta a kórházban dolgozó orvos külföldön vállalt munkát. Így most több mint 3 hónapos a várakozási idő, ami egy esetleges gyomorfekélyes betegnek nagyon, sőt túl hosszú is lehet. A távozó orvosok pótlása egyre nehezebb, hiszen kevés a fiatal szakember, ráadásul a rezidensek a szakrendelésen nem alkalmazhatóak.

 


A betegszám emelkedése szintén megnyújtja a kecskeméti kórházban az előjegyzést. A megyei kórház ellátási területe jócskán megnövekedett, hiszen már Nagykőrös, Nyársapát és Kocsér lakossága is az intézményhez tartozik. A megyei kórházban egyes osztályokon nyilván az sem könnyíti meg az orvosok munkáját, hogy a járóbetegek mellett a fekvőbetegek ellátása is munkájukhoz tartozik, azaz egyik nap az osztályon vannak, másnap pedig a rendelőintézetben. Ilyen forgórendszer működik például a traumatológián, az általános sebészeten, az ortopédián, az urológián, a röntgenen. A kardiológián a szív ultrahangot csak orvos végezheti el, a terheléses EKG-vizsgálatot az asszisztens is, de csak orvos jelenlétében, itt emiatt is hosszú az előjegyzés. Sok szakrendelésre ugyanakkor napokon belül be lehet jutni. Így például nincs is várakozási idő az idegsebészeten, az általános sebészeten, az általános traumatológián, a kézsebészeten, a csecsemő- és gyermek fül-orr-gégészeten. Jó a helyzet a haematológián (3 nap), a proktológián (2 nap) és a felnőtt fül-orr-gégészeten (4 nap) is. Sürgős esetekben természetesen nem szükséges az előjegyzés. Hogy mi a sürgős, azt minden szakma maga fogalmazza meg, és a kartonozóban ennek alapján irányítják a betegeket. Általánosságban azok tekinthetők sürgős esetnek, mikor valaki magas lázzal, vérzéssel vagy gyulladással jelentkezik a szakrendelésen. – baon.hu -
Kép: A betegek viszont nem mosolyognak ezen…
 

Egészségünk:
   
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Dr. Imreh Zsuzsanna doktornő üzenete

A környező országokhoz képest sikerült lassítani a vírus terjedését

Így kérdezhető le a betegéletút, és jelenthető is a szabálytalanság

Ma van a kávé világnapja- Akkor ünnepeljünk

Digitális ágyak érkeztek a ceglédi kórházba

A BCG-oltás enyhítheti a koronavírus-betegség tüneteit

ÉLELMISZERBIZTONSÁGI TANÁCSOK A LAKOSSÁG RÉSZÉRE A KORONAVÍRUS JÁRVÁNY IDEJÉN

Ha ilyen potencianövelőt vettél, dobd ki! Betiltották!

Extra undorító és penetráns: Disznó a kanálisban

Ne idd meg, ha ilyen ásványvizet vettél

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Ön szerint milyen az abonyi városi kommunikáció?
   
 Kiváló, tudunk mindenről, köszönjük 
 Egész jónak tartom..... 
 Nem jó, semmiről sem tudunk 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok