Mi Abonyunk - Kampány - szag - van: Lapszemle
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7669, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2014.01.18. 11:07

Olvasom az abonyi, minden háztartásba eljutó ingyenes hirdetési újságot, mely remek leképezése a helyi közéletnek most, a kampány idején. Itt helyezik el a pártok közleményeiket, fizetett politikai hirdetések formájában. Mindjárt az első oldalon balra fent olvasható Habony István helyi MSZP elnök közleménye, hogy aszongya: minden héten egy bizonyos napon tart képviselői fogadóórát a városházán. Most már! Eddig, az elmúlt 3,5 évben miért nem tette ezt? Menjünk tovább. Jobbra szintén az első oldal alján olvasható az újabb kampányhír, mely szerint a Jobbik abonyi irodát nyitott, ahol hétköznapokon vannak ott. Remek. Eddig miért nem volt irodájuk? Aztán szintén az első oldalon a legnagyobb hirdetés egy projekté. Igaz, nem politikai, de mégis van ilyen vetülete. Gyakorlatilag azt tartalmazza, hogy a – idézem a Fideszt – „ bukott baloldal „ polgármestere, Abony ország első embere, Romhányiné dr. Balogh Edit munkássága idején korszerűsítik a szennyvíztelepet. Melyre az ellenlábas kormányzat, azaz a Fidesz biztosít majdnem 327 millió forintot. Mivel Abony az elmúlt években több milliárd forintnyi pályázati pénz nyert el, véletlenül sem fogható rá a Fidesz kormányzatra, hogy diszkriminálta volna a baloldali polgármestert. Éppen ellenkezőleg.

Mindezt azonban Balogh Edit nekik biztosan soha nem fogja megköszönni, majd elmondja megint, hogy „ megcsináltuk „. Vagyis: „ Kormányzásom idején, több milliárdos fejlesztések valósultak meg Abonyban, igaz ehhez kellett a helyi képviselő testület támogatása is. „ Ez utóbbi egyébként felerészben Fideszes. Balogh Edit természetesen arról sem beszél, hogy felvett több milliárdos hitelt, kötvény formájában a város, és ezt az adósságállományt a Fidesz kormány egy tollvonással eltörölte. Csakis a kormánynak köszönhető, hogy nem lehetetlenedett el a település anyagilag és nem zuhant bele a szakadékba, a giga beruházások miatt.

Aztán az újság hatodik oldalán jön a slusszpoén. Az aláíró a Fidesz, no meg a KDNP abonyi szervezete. Földi László Fideszes országgyűlési képviselő szól a féloldalas színes fizetett hirdetésben az abonyi néphez. Szokás szerint „ le bukott baloldal jelöltezi „ Balogh Edit polgármestert. A közlemény azt az örömteli tényt jelenti be, hogy az EU önerő alapjából Abony kapott újabb 38,5 millió forintot, és ezt nem más, mint Földi László lobbizta ki. A hirdetők egyöntetűen megállapítják, hogy e mögött ott van Földi László országgyűlési képviselő lobbi munkája. Arról is szó van az írásban, hogy a korábban magát függetlennek nevező, mára a bukott baloldalhoz szegődő abonyi polgármester azt sugallta, hogy „ függetlensége „ miatt nem jut támogatáshoz Abony. Ezt mindenképpen kár volt mondania, hiszen ez nem igaz. Ebben a ciklusban is mintegy 900 millió forint támogatást zsebelhetett be a település.

Aztán van benne egy szép mondat még: „ Romhányiné dr. Balogh Edit személye nem befolyásolja a város a város érdekeit szolgáló döntéseket. „ Mintha nem is létezne…A pártfegyelem tehát kiviláglik a féloldalas expozéból, igaz nem írják ki, hogy ez fizetett politikai hirdetés lett volna, pedig vélhetően az. Ez valahogy lemaradt.

Összefogott hát az abonyi Fidesz és a KDNP Földi László érdekében, az a két párt, mely az előző önkormányzati választások alkalmával annyira gyűlölte egymást, hogy annak ellenére, hogy elvileg a nagypolitika szerint ők egymás szövetségesei, nem voltak képesek megegyezni egy közös polgármester jelöltben. Ez vezetett végül ahhoz, hogy Balogh Edit simán megint polgármester lehessen. Most pedig a saját maguknak köszönhető, a Fidesz pályázati pénzeinek köszönhetően megerősödött first lady fenyegető veszélyként tornyosul, Földi Lászlóval szemben, mint lehetséges országgyűlési képviselő. A KDNP előző önkormányzati kampányában elkövette azt a baklövést, hogy nem kritizálta Balogh Editet, ezért is maradhatott népszerű és erős. Ilyen fura dolog az a politika, mint ahogyan a Fidesz- KDNP is írja a hirdetési újságban: „ Abony fontos, nem a játszmák! „ A mondat hitelességét persze döntse el mindenki maga. Én Abonynak összefogást kívánok, azt, hogy a Fidesz és a KDNP eseti, Földi Lászlót segítő összeborulásának lendülete tartson ki az önkormányzati választásokig. Ugyanis, a településnek tényleg nem a játszmák, a szavak fontosak, hanem az összefogás, a tettek és azok eredményei.

Egyébként a végeredmény már előre sejthető, ami az országgyűlési képviselő választásokat illeti. Érdemes lesz utólag felidézni az itt leírtakat. Földi László biztos befutó lesz, nyilván abonyi születésűként fogja tudni és akarja is képviselni a helyiek érdekeit. Lecseréljük tehát Czira Szabolcsot, aki még a saját városáért, Nagykőrösért sem volt képes elég erős lobbitevékenységet kifejteni, nem hogy más településért. A választókörzetek átrajzolása, összevonása után már nem volt esélye Czira Szabolcsnek Földivel szemben. Igaz, saját elmondása szerint ő inkább városát, Nagykőröst szeretné a továbbiakban polgármesterként igazgatni, támogatni. A második helyen vélhetően Volner János Jobbik alelnök fut be, őt követi majd Balogh Edit, aki így marad továbbra is Abonyban. Kivéve persze, ha pártja, az Együtt PM nem emeli ki, és nem kap valami országos zsíros posztot. Minden megeshet. Aztán ősszel indul újra verkli. Jönnek a helyi választások. Az eredmény meg sejthető. Ha csak Balogh Edit nem bukik látványosat most tavasszal, és indul polgármesternek, megint megszavazza őt a népe… Ha csak nem fog össze végre a Fidesz és a KDNP helyben is és talál ki magának egy mindkét fél számára elfogatható ütőképes jelöltet. Viszont őt már régen „ fel kellett volna „ építeni.

Mindez „ különvélemény „. Független, pártokon felül álló elemzés volt részemről. Ezúton is tisztelettel kérem a cikkben szereplő résztvevőket, hogy építő jellegű kritikaként kezeljék írásomat.


Lőrinczy Veronika főszerkesztő

 1 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Közadatok Antal- Láng Edináról- III. rész

Közadatok Antal- Láng Edináról- I. rész

Egyhangú igen az abonyi műjégpályára! Szép volt!

A helyi Fidesz elnök, Balangó László NEM vállalja, hogy beüljön a képviselő- testületbe

Abonyban 1341 Fideszes is Pető Zsoltot támogatta!

Közadatok Antal- Láng Edináról- II. rész

Közlemény az abonyi Jobbik alapszervezetéről- Szeremi Anikó feloszlatta

Ők készítik majd elő a döntéseket: Abony Város Bizottságainak tagjai értünk dolgoznak

Október 28-án megalakul az új abonyi képviselő- testület: Ünnepélyes eskütételek, illetmények, alpolgármester

Egyedülálló eredmény a város történelmében, ezzel együtt hatalmas a felelősségünk is!- Interjú Pető Zsolt polgármesterrel

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
Kérdés

pepe -

2014.01.22. 11:17:02

Érdemes lenne nyílt levélben megkérdezni jegyző urat arról, hogy a politikai tartalmú hirdetésekkel a hirdetők megsértették-e a választási törvényt. A hírekben ugyanis elhangzott, hogy a törvény szerint a kampányidőszak a választás előtti 50.naptól kezdődik.


Szavazás
Önnek milyen tapasztalatai vannak az abonyi orvosi ügyelet működésével kapcsolatban?
   
 Nagyon jó 
 Is- is 
 Nagyon rossz 
 Nincsenek tapasztalataim 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok