Mi Abonyunk - Így vitázott Czira Szabolcs Földi Lászlóval, Balogh Editnek sem tetszett Czira ötlete
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7046, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2014.01.16. 19:55

Mint arról a közelmúltban beszámoltunk Önöknek, Nagykőrös elsőként és egyedüliként kilépett a Ceglédi Többcélú Kistérségi Társulásból. A döntést lapinformációink szerint nem indokolta Czira Szabolcs. Viszont úgy tudjuk, hogy sajnos „ A két dudás egy csárdában nem fér el „ elve játszott szerepet a nem kötelező tagság felmondásában. Itt jelesül nem is kettő, hanem több dudásról van szó, mert ide tartozik Cegléd, Abony és Albertirsa városa is. Ezen kívül az igen erősnek nevezhető Újszilvás is. Nyilvánvaló, hogy az ő „ árnyékukban „ való részvétel kezdett már nemkívánatossá válni az egyébként is magányos farkasként üzemelő nagykőrösi Fidesz többség számára. Ráadásul a Társulás elnöke az a Földi László, aki Fidesz jelölt lett választókörzetünkben és az összevonás után Czira Szabolcs eddigi „ helyén „ is ő indul. Talán így már érthető a válás oka.  A „ válóper „ végül tavaly decemberben történt meg, hivatalosan ekkor hozott határozatot a Társulás a kiválásról és ennek mikéntjéről. 

Lapinformációink szerint meglehetősen megdöbbentő igényekkel állt elő Czira Szabolcs, mert arra számított, hogy Nagykőrös jelentős mértékű tulajdonhoz, illetve pénzeszközhöz juthat, a Társulás vagyonából. A határozatban azonban kiábrándították a település polgármesterét, mert mindösszesen 50.855 forint illeti meg Nagykőröst, mely város 2013-ban már a kötelező éves tagdíjat sem fizette be.

Úgy tudjuk, hogy a más települések által elnyert pályázatok javaira, melyekre egyébként más települések biztosították volna az önerőt, de a Társulás nyújtott be rájuk pályázatot, is igényt tartott volna Czira Szabolcs. Így extrém módon tulajdonrészt szeretett volna kapni városának a Cegléd Budai úton található kerékpárútban, valamint a felújításra és bővítésre került Cegléd, Pesti út 7. szám alatti ingatlanban, melyet a Ceglédi Kistérségi Szociális Szolgáltató és Gyermekjóléti Központ használ. Ezekhez a fejlesztésekhez azonban Nagykőrös egy árva fillérrel sem járult hozzá, így értelemszerűen és a jogszabályoknak megfelelően nem is kapott belőlük semmit sem. Tehát: egyszerűen megfogalmazva. Cegléd nem adott a saját kerékpárútjából és egy fontos épületéből sem tulajdont, sem pénzt Nagykőrösnek. Hogy ez a „ remek „ ötlet, hogy miért is illetné meg Nagykőröst más város tulajdona ebben az esetben, kitől származott, nem tudni. Csak bízunk abban, hogy nem jogásztól.

Mi csak azt tudjuk, ami a Ceglédi Kistérségi Társulás elfogadott előterjesztésében áll. Olvassák el internetes oldalunkon.

A jegyzőkönyvből:

Az alábbiakban az esetleges viták és cáfolatok elkerülése végett a Társulás december 20-i ülésén készült jegyzőkönyvből olvashatnak szó szerinti idézeteket. Ebből kiderül, hogy Czira Szabolccsal önmagán kívül senki sem értett egyet. A többi társulási tag értetlenül állt a követelések előtt.

Földi László: … Dr. Czira Szabolcs Nagykőrös Város Polgármestere levélben kereste meg  Cegléd Város Polgármesterét, melyben ajánlatot kért a Társulás tulajdonát képező és a  fejlesztésekből származó vagyoni elemeket illetően.

Dr. Czira Szabolcs: tájékoztatja a megjelenteket, hogy a Társulás megszűnése esetén, a  teljesített kötelezettségek után megmaradó vagyont a tagok között hozzájárulások arányában  szét kell osztani. A végleges, arányos juttatások letudásával vagyon felosztási szerződésben osztja fel. Véleménye szerint a Társulásnak újra kell alakulni, meg kell szüntetni. A kiválással a tagságuk megszűnik, a Polgármester Úr kéri a vagyonfelosztási szerződést. Az összes projektből egyértelműen kitűnik, például a Ceglédi Kerékpárútra kapott a Társulás 195 millió Ft-ot, melyet úgy kapott meg, hogy a Társulás használja fel. Az összeget a Társulás kapta meg. A Szociális Szolgáltató Központnál is hasonló összeg került megállapításra. Cegléd állta az önerőt, de a megítélt támogatásokból a Nagykőrösre eső részre igényt tart a város. Nem kíván rossz hangulatot kelteni és pereskedésbe belemenni. Bármikor történhet kiválás, s akkor ez a jelenlegi példaértékű lesz. Nem kéri a rá nem eső részt, csak ami a várost megilleti. A Tanács eldöntheti azt is, hogy bejegyez tulajdonjogot, ezt is el tudja fogadni.

Dr. Czira Szabolcs elmondta, hogy nem a bevitt vagyonról beszél, hanem a beruházásként nyert vagyont szeretné felosztani. Kéri a vagyonfelosztási szerződést.

Földi László:Jelen esetben nem kell a vagyonfelosztási szerződést nem kell elővenni. Nem megszűnésről, nem kiválásról van szó jelen pillanatban.

Bartha Alajosné, Csemő: nem érti, hogy miért beszélnek ennyit, a határozati javaslatban szereplő 50.000.- Ft-ról.

Dr. Czira Szabolcs elmondta, hogy nem erről beszél, ennyi került felajánlásra.

Földi László elnök a jogi és gazdasági tanácsadók oldaláról vizsgálva, fenntartja a határozati  javaslatban leírtakat.

Bartha Alajosné, Csemő: Véleménye szerint adjuk oda, ami jár. Véleménye szerint a tulajdoni lapra nem lehet rávezetni minden önkormányzatot, hiszen nem lehet az övé.

Romhányiné Dr. Balogh Edit, Abony: Rossz Dr. Czira Szabolcs polgármester úr elgondolása, nem helyes, hiszen a pályázati pénzt előre meghatározott feladatra kapta a Társulás. Ha abból adunk Nagykőrösnek, akkor már nem teljesült meg a felhasználás, jogosulatlan felhasználást pedig vissza kell fizetni. Nagykőrös nem költheti másra. Dr. Petrányi Csaba kérdezi, hogy a Dr. Czira Szabolcs szerint járható út lenne-e a ceglédi kerékpárút tulajdoni lapjára rátenni Nyársapát 1/2586-od részű tulajdoni hányadát?!

Dr. Czira Szabolcs megköszönte, hogy a Társulás foglalkozik az üggyel. Többször írta Földi László polgármesternek, hogy a ceglédi hulladéklerakóra 160 millió Ft + áfát kapott. Nincs felügyelő bizottság, nincs GESZTOR Önkormányzat. Nem ezért jött, véleménye szerint a pénzeket közösen nyerték, de úgy gondolja, senkivel nem fog pereskedni.


Lőrinczy Veronika
 

Politika:
 0 Hozzászólás   

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Ajánlott cikkek:

Közlemény az abonyi Jobbik alapszervezetéről- Szeremi Anikó feloszlatta

Ők készítik majd elő a döntéseket: Abony Város Bizottságainak tagjai értünk dolgoznak

Október 28-án megalakul az új abonyi képviselő- testület: Ünnepélyes eskütételek, illetmények, alpolgármester

Egyedülálló eredmény a város történelmében, ezzel együtt hatalmas a felelősségünk is!- Interjú Pető Zsolt polgármesterrel

Már több, mint minden 5. szavazó leadta a voksát Abonyban

Egyhangú igen az abonyi műjégpályára! Szép volt!

A helyi Fidesz elnök, Balangó László NEM vállalja, hogy beüljön a képviselő- testületbe

Abonyban 1341 Fideszes is Pető Zsoltot támogatta!

Abonyi választási eredmények, fehéren feketén

Választási kisokos

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Ön szerint milyen az abonyi városi kommunikáció?
   
 Kiváló, tudunk mindenről, köszönjük 
 Egész jónak tartom..... 
 Nem jó, semmiről sem tudunk 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok