Mi Abonyunk - Romhányiné nagyot füllentett: Kiderült a FIDESZ- KDNP sajtótájékoztatóján
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7162, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2013.12.17. 19:52

December 17-én a Lila Akác étteremben közös sajtótájékoztatót tartott a FIDESZ és a KDNP abonyi szervezete. A téma a következő volt: „Meddig tetszeleg még az áldozat szerepében a bukott baloldal képviselő-jelöltjeként szereplő polgármester Abonyban?” Erre keresik a választ közösen Dr. Egedy Zsolt Fidesz és F. Molnár Sándor KDNP elnökök. A sajtótájékoztatón részt vett a Cegléd TV és a Trió Tv is, az anyag nyilvánvalóan adásba is kerül majd. „ Nem értjük, hogy mi szükség volt arra, hogy Romhányiné dr. Balogh Edit a kérdéseinkre a piacberuházással kapcsolatban az elmúlt hónapok során nem válaszolt. Nem ismertette velünk a tényeket, elferdítette az igazságot és ebből politikai tőkét kovácsolt. Megtámadta egy kormányhivatal szakigazgatási szervét, valótlant állított.

Szó sem volt a történetben kormányhivatali szervről, egy önálló szervezettel volt baja a polgármesternek, a -Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi s Vízügyi Felügyelőséggel. Romhányiné közleménye további valótlanságokat is tartalmaz, mert nem a használatbavételi engedélyt nem kapta meg a Piaccsarnok, hanem a létesítési engedélyt. Nem tudja hitelt érdemlően bizonyítani azt, amit fizetett politikai hirdetésben megjelentetett, ez alkalmas a rosszízű politikai hangulatkeltésre, a jó szándékú abonyiak félrevezetésére. „ – szögezte le dr. Egedy Zsolt

Balogh Edit ugyanis a következőt állította az ominózus hirdetésben:

" Ma a kormány hivatalának szakigazgatási szerve megteheti, hogy egy független polgármesternek betartva szándékosan késleltessen egy terv szerint elkészült beruházás ( jelen esetben az abonyi piaccsarnok ) használatba vételi eljárását, megfenyegetve a polgármestert, " ha jogászkodik, akkor felfüggesztik az eljárást és kezdheti az eljárást elölről". "

A döbbenetes igazságot a piaccal kapcsolatban dr. Egedy Zsolt mondta el:

„ Kérdeztük, hogy hogy áll a használatbavételi engedélyezési eljárás a piaccal kapcsolatban. Azt a választ kaptuk, hogy folyamatban van, de egyre idegesebb lett a reakció és egyre idegesebbek lettek a gesztusok a polgármester részéről. Majd 2013. november 28-án Balogh Edit megjelentette a fizetett hirdetést a lapban, többek között a fenti tartalommal. A következő testületi ülésen napirend előtt kérdeztem tőle, hogy melyik szerv volt az, amelyikre célzott. Elmondta, hogy ő most erre nem válaszol, majd egy sajtótájékoztatón kitálal. November 28-án már folyamatban volt a használatbavételi eljárás, december 12-én a rendkívüli képviselő testületi ülésre a Fidesz- KDNP már kiadta közleményét. Bővebb tájékoztatást kértünk, mélyebb információkat, mert addigra már ez lett a közvélemény napi témája. Kiderült, hogy nincs bizonyíték arra, hogy őt megfenyegette volna egy kormányhivatalnok.

 

Balogh Edit így fogalmazott akkor már: „ Nem feltételezem, hogy velem volt bajuk, a szópárbaj a tervezővel volt. Nem az abonyi polgármesteri hivatal végezte az engedélyezési eljárást, hanem a Csőterv Kft intézte, mely szervezet nem olyan hangnemet ütött meg az engedélyező hivatallal, mint amilyet toleráltak volna. „ Balogh Edit azt is mondta, hogy a Csőterv Kft-vel fogja kifizettetni a felmerült plusz költségeket. A testületi ülésen az is kiderült, kimondta a polgármester, hogy a KÖTIVIZIG-gel volt probléma. Kértük, hogy bizonyítsa, hogy melyik kormányhivatal, melyik szerv, melyik alkalmazottja fenyegette meg, ezt nem tette meg.

Mi utánajártunk az igaságnak. A Csőterv az abonyi önkormányzat megbízásából járt el, a vízjogi létesítési engedély kiadását kérte, 2013. június 25-én, mely a csapadék- és belvízelvezető rendszert érintette. Ekkor már javában zajlott az építkezés. A KÖTIVIZIG közölte, hogy sajnálatos módon hiányos volt a kérelem és többszöri hiánypótlást írt elő. Augusztus 16-án megtörtént a hivatalos átadás. Elindult a használatba vételi engedélyeztetési eljárás is. Szeptember 26-án a Ceglédi Járás a KÖTIVIZIG- gel, mint építési hatóság lépett kapcsolatba és a Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi s Vízügyi Felügyelőség megállapította, hogy nincs a létesítménynek létesítési engedélye sem, majd október 16-ra helyszíni szemlét hívott össze. A törvény szerint a felügyelőség már megvalósult vízi létesítményre fennmaradási engedélyt adhat ki, nem létesítésit. Ez megadható, de bírság fizetését írhatják elő. A fennmaradási engedélyt megadta a  Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi s Vízügyi Felügyelőség november 19-én, november 26-án a Ceglédi Járás építésügyi hivatala is megkapta ezt és november 28-án a létesítmény megkapta a teljes használatba vételi engedélyt. Ekkor beköltözhettek az árusok. Ennyi a történet összefoglalása. „- mondta el dr. Egedy Zsolt

F. Molnár Sándor KDNP elnök felháborítónak tartja, hogy a bukott baloldal jelöltje, Romhányiné dr. Balogh Edit telefonon zaklatja a választókat, ezt a legtöbben tolakodásnak veszik. Szerinte Romhányiné nem független, hanem egy balliberális pártszervezet országgyűlési képviselő jelöltje.

Dr. Egedy Zsolt elmondta, hogy Balogh Edit folyamatosan valótlan tényeket állított a piaccal kapcsolatban. Részükről a kampány még nem kezdődött meg, kéri a Balogh Editet, hogy kímélje meg a lakosságot az ilyen csúsztatásoktól. Arra az újságírói kérdésre a FIDESZ helyi elnöke, hogy keresnek-e felelőst, a következőt válaszolta: „ Az lenne számunkra a legnagyobb jutalom, ha soha többet nem tapasztalnánk ilyet a bukott baloldal jelöltje részéről. Egy polgármester által elmondottaknak, a tisztségből fakadó tekintély miatt súlya van. Jó lenne, ha egy közszereplő hitelesen, valósághűen mondaná el a történteket. Magának a polgármesteri tisztségnek súlya van és nem szabad kihasználni ezt.

Lőrinczy Veronika

 

Balogh Edit füllentős közleménye ITT elérhető

 12 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Közadatok Antal- Láng Edináról- III. rész

Közadatok Antal- Láng Edináról- I. rész

Egyhangú igen az abonyi műjégpályára! Szép volt!

A helyi Fidesz elnök, Balangó László NEM vállalja, hogy beüljön a képviselő- testületbe

Abonyban 1341 Fideszes is Pető Zsoltot támogatta!

Közadatok Antal- Láng Edináról- II. rész

Közlemény az abonyi Jobbik alapszervezetéről- Szeremi Anikó feloszlatta

Ők készítik majd elő a döntéseket: Abony Város Bizottságainak tagjai értünk dolgoznak

Október 28-án megalakul az új abonyi képviselő- testület: Ünnepélyes eskütételek, illetmények, alpolgármester

Egyedülálló eredmény a város történelmében, ezzel együtt hatalmas a felelősségünk is!- Interjú Pető Zsolt polgármesterrel

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
balogolás

tarisnyás -

2013.12.20. 15:23:24

A mellébeszélés magasiskolája. A polgármester asszony korábban egészen mást és másként állított. Legfőképpen azt, hogy őt megfenyegette a hivatal. Hol van már ez az állítás és annak igazolása? A vizesek elég világosan elmondták (másutt, lásd: kéttorony.hu), hogy az abonyiak határidőket mulasztottak, ezért másik eljárásba kellett fognio, amihez pedig sorozatosan hibás anyagokat adott be TERVEZŐ. Nem egy Balogh Edit nevű nő, nem egy Balogh Edit nevű polgármester asszony. Nem bizony. És ebben a hamis mosakodásban már szó sincs az ő megfenyegetéséről. Hajjaj. A kígyóasszony a saját farkába van jócskán beleharapva..., már bocsánat a germanizmusért. Hihetetlenül arcátlan a viselkedése, szégyent hoz a státusra. Miért nem áll föl és ballag el...? Elébb persze meg kéne követnie a hivatalt, az abonyiakat, a képviselőket. Megbukott. Bajnainak jó lesz. Kérdés: mire?

pontosan:)

veroniq -

2013.12.20. 15:11:16

Pontosan ezt fogom tenni, magamtól is megtettem volna és a Csőtervek is " odaszólok ":)

Meglesz!

Lőrinczy Veronika

Ismétlés a ......

napraforgo -

2013.12.20. 10:58:52

Nos a választ (mosakodást) végig olvasva, talán javasolnám a honlap üzemeltetőjének a diszkriminált vízügyi hivatalt megkeresni az ügy csúsztatás mentes tisztázása céljából. A független "demokráciákban" is ez a helyes eljárás. Várjuk tehát a vízügyi hivatal részletes és hivatalos álláspontjának is a közzétételét az abonyi helyi lapban is.

király:)

veroniq -

2013.12.20. 10:47:53

Hálásan köszönöm, én is megkaptam ma... ki is helyeztem.

V.

Itt van!

kotivi -

2013.12.20. 09:16:02

nekem nem hoznak---

veroniq -

2013.12.19. 21:02:33

Sajnos nekem hetek óta nem dobnak be ilyen újságot... Remélem, nem szándékos!

Ha valaki küldene nekem egy beszkennelt " Editke hirdetést ", rögtön kihelyezném!

szerkesztoseg@miabonyunk.hu

KÖSZIKE: Veronika és nem VERINIKA {#emotions_dlg.sm}

Verinika

kotivi -

2013.12.19. 20:12:57

Nem olvasol "Kincskereső"-t

Tipográfia

S.pataki -

2013.12.19. 13:25:45

Tipográfia ide, tipográfia oda nem oszt, nem szoroz a lényeg a fontos ”Kibujt a szög a zsákból”, ami várható volt.

Veronika az eddig végzett munkája sokunk számára, hasznos, amit Abony és környékéről tudósítása révén reprezentál. Csak így tovább. Csak objektíven és elkötelezettség nélkül.

balogolás

tarisnyás -

2013.12.18. 09:45:09

Vegzálom? Eszemben sincs. Rusnya a cikk tipográfiája, nem újságszerű, ez tény. A szövegközi kiemelés lényegesen nagyobb méretű, mint a cím, ez szakmai kérdés! Ez kritika. A hivatalos válasz várásáról: mik voltak a kérdései? (Ha jól látom, akkor levele  Balogh Editnek ma ment el...) Arra gondoltam, hogy azokat közzéteszi, hiszen három hete van hamis állításban Abony polgármestere! Nem egy-két napja!

levelem

veroniq -

2013.12.18. 09:34:52

rossz hírem van:)

veroniq -

2013.12.18. 07:26:33

Ez megtörtént, várom a hivatalos választ vagy közleményt Abony város polgármesterétől, az Együtt PM jelöltjétől ( is ).

Semmi nem lesz tarisnyás, teszem a dolgom, ahogyan szoktam, függetlenül, a sajtószabadság szellemében. Személyem vegzálását ideje lenne befejezni. Remélem, most az lesz a baja a kedves felhasználónak, hogy miért kérdeztem meg Balogh Editet....

Szebb napot!

Veronika

bal editke

tarisnyás -

2013.12.17. 21:28:27

Veroniq bizonyíthatná jelentősnek tartott függetlenségét (és most nem a lehetetlen tipográfiáról beszélek, mert az is egy szakma) azzal, hogy a a polgámester asszony orra alá dugná a kérdést: akkor most mi van? Meddig hallgat még? Mikor teríti ki kártyáit? Vannak kártyái? Igazat mondott vagy hazudott? Locsogott, rágalmazott? Mismásol? Mi lesz Veroniq?


Szavazás
Önnek milyen tapasztalatai vannak az abonyi orvosi ügyelet működésével kapcsolatban?
   
 Nagyon jó 
 Is- is 
 Nagyon rossz 
 Nincsenek tapasztalataim 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok