Mi Abonyunk - Rosszalkodnak a bankok, a FIDESZ reklamál
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7170, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2013.12.07. 13:36

A pénzügyi rezsicsökkentésről szóló törvény nagyon világosan kimondja: a bankok nem emelhetik meg a díjaikat az ingyenes készpénzfelvétel miatt – szögezte le Hoppál Péter szombati sajtótájékoztatóján. Hoppál Péter felhívta a figyelmet arra, alig egy hete, hogy életbe lépett a pénzügyi rezsicsökkentés egyik új eleme - az ingyenes készpénzfelvételhez szükséges nyilatkozattétel - máris azt hallani, hogy egyes bankok ezúttal próbálják megúszni ezt a kötelezettséget. Ezt a törvénysértő magatartást elutasítjuk; megdöbbentőnek tartjuk, hogy egyes bankok nem tartják be a törvényes kereteket – szögezte le a politikus.


Azok után megdöbbentő ez a helyzet, hogy a Gazdasági Versenyhivatal a közelmúltban éppen az ilyen trükkök miatt 9 milliárdos büntetést szabott ki a bankokra, amiért meg próbálták megakadályozni, hogy a devizahiteles családok élhessenek a végtörlesztés lehetőségével - emlékeztetett a szóvivő.


A pénzügyi rezsicsökkentésről szóló törvény nagyon világosan kimondja: a bankok nem emelhetik meg a díjaikat az ingyenes készpénzfelvétel miatt. A törvény mindenkire vonatkozik – szögezte le Hoppál Péter. A szóvivő elmondta, a hírek szerint két bank mégis megszegte ezeket a szabályokat. A becsapott ügyfelekkel együtt örvendünk annak, hogy a bankokat felügyelő Magyar Nemzeti Bank rögtön lépett az ügyben, és elindította vizsgálatot ezeknél a bankoknál – fűzte hozzá.
Hoppál Péter felhívta a figyelmet arra, az ingyenes készpénzfelvétel célja, hogy a lakosság banki költségeit csökkentse. Ebből nem engedünk - szögezte le. Nagyon fontos az, hogy az átlagkereset mértékéig – 150 ezer forintig – a készpénzt ingyenesen vehesse fel mindenki a bankjából – jelentette ki a politikus. Nem engedjük, hogy a bankok degeszre keressék magukat a magyar munkavállalókon és a magyar családok költségeit a saját profitjuk érdekében emeljék, aránytalanul megcsapolják a bankszámlákat, ha onnan pénzt vesznek fel az emberek – fogalmazott Hoppál Péter.

 

A bérből és fizetésből élő magyar emberekkel együtt nagyon bízunk abban, hogy további bankok ezúttal nem próbálják meg megakadályozni különböző adminisztrációs trükkökkel azt, hogy ügyfeleik éljenek az ingyenes készpénzfelvétel jogával – húzta alá a szóvivő.

A Gazdasági Versenyhivatal, illetve a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete - mely a Nemzeti Bankkal együttműködve végzi tevékenységét - tetten éri azokat a bankokat, melyek kerülik a törvényeket, így súlyos bírságra számíthatnak - utalt Hoppál Péter a legutóbbi, 9 milliárd forintos büntetésre. Bízom abban, hogy ezentúl a bankok is jobban odafigyelnek majd, és teljesítik törvényi kötelezettségeiket – jegyezte meg a szóvivő.

Újságírói kérdésre válaszolva Hoppál Péter közölte, hétfő óta több tízezer ember regisztrált, és kezdeményezte, hogy 2014. február 1-től ingyenesen vehessen fel a bankjából készpénzt.

Gyurcsányék javaslata csak a gazdagokat segítené

A Demokratikus Koalíció kétségbeesett és őrült javaslatokkal él, ami betudható a közeledő választásoknak – jelentette ki Hoppál Péter annak kapcsán, hogy Gyurcsány Ferenc eltörölné a nyugdíjkorhatárt. Markáns véleményt fogalmazott meg minden szakmai szervezet, mely megnyilvánult ebben a kérdésben – fűzte hozzá.

 

A szóvivő felhívta a figyelmet arra, hogy Gyurcsányék javaslata csak a gazdagokat segítené, akik akár holnap is elmehetnének nyugdíjba, de akár életfogytiglani munkára ítélné azokat, akik minimálbérrel, vagy átlagkereset alatti jövedelemmel rendelkeznek. Igazságtalannak tartjuk Gyurcsány Ferenc javaslatát, és semmiképpen nem támogatjuk– szögezte le.
(fidesz.hu) 

Gazdaság:
FIDESZ   
 1 Hozzászólás   

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Ajánlott cikkek:

Felhívások jelentek meg az Üzleti Parkkal kapcsolatban

Töltsd le az APP-ot, vásárolj a Közeli boltban! Nyerj!

Másfél millió embernek küld levelet a NAV- Te köztük vagy?

Elstartolt az ingyenes szállítással működő abonyi online bolt! Abonyiak Abonyért

Még a koronavírus megjelenése előtt mérséklődtek a Pest megyei ingatlanárak

Megnéztük, hogyan változtak az abonyi ingatlanárak tavalytól mostanáig!

Új bolt nyílik!

Jól működik az abonyi online bolt! Pozitív tapasztalatok

Ilyen most az abonyi ingatlanpiac- az elmúlt 5 évben szárnyaltak az árak

Gazdaságvédelmi Akcióterv: már elérhető a munkahelyvédelmi bértámogatás

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
Rosszalkodnak?

magyarharcos -

2013.12.08. 12:10:10

Emberek haltak már meg mniattuk.Ezrek menekülnek külföldre a jobb megélhetést keresve,akik közül sokan haza nem akarnak jönni! Ezek meg rosszalkodásról beszélnek! Ez emberiesség elleni bűncselekmény!


Szavazás
Önnek milyen tapasztalatai vannak az abonyi orvosi ügyelet működésével kapcsolatban?
   
 Nagyon jó 
 Is- is 
 Nagyon rossz 
 Nincsenek tapasztalataim 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok