Mi Abonyunk - 30 ezer forinttal nőnek a családok terhei
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8078, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2013.08.09. 19:59

Az augusztus 1-től bevezetett adóemelések egy négytagú család – két kereső, két eltartott – házi kasszáját éves szinten minimum 30 ezer forinttal dobhatják meg, ugyanakkor, ha a két eltartott is rendelkezik mobiltelefonnal és bankszámlával, akkor további tízezrek rakódhatnak egy átlagcsalád költségvetésére – foglalta össze lapunknak adott nyilatkozatában a kormány intézkedéseinek következményeit László Ferenc nagykőrösi MSZP elnök. Mint mondta, a pénzügyi tranzakciós illeték mértéke két ezrelékről három ezrelékre nő átutalásnál, és három ezrelékről hat ezrelékre készpénzfelvételnél, az illeték hatezer forintos felső határa is megszűnt. A lekötött betétek és egyéb ügyletek után keletkező kamatbevételt 6 százalékos egészségügyi hozzájárulás, rövidítve eho is terheli. Az eho nem vonatkozik a tartós befektetési számlákon, nyugdíj-előtakarékossági számlákon felhalmozott megtakarításokra, ha azok kedvezményesen adóznak, illetve nem vonatkozik az augusztus előtt nyitott számlákra.

Ez azt jelenti, hogy a kamatnak összesen 22 százaléka megy el adóra. A telefonadó emelkedett a céges előfizetőknél: hívásoknál percenként két forint helyett három forint lesz, az sms-eknél, az adóbefizetés felső határa havi 2500 forintról 5000 forintra nőtt. A bányajáradék általános mértéke 12 százalékról 16 százalékra nőtt. Az új dohánytörvény miatt drágulhat a cigaretta is. A dohányáruk korábbi 4 százalékos kiskereskedelmi árrését a parlament július 15-től 10 százalékra emelte, tehát ha a teljes költségnövekedést érvényesítik az árakban, egy 850 forintos cigaretta 120 forinttal kerülhet többe. Becslések szerint is a tranzakciós adó emelése éves szinten majdnem 5 ezer forintot vesz ki a pénztárcánkból egy átlagos felhasználó esetén, a tranzakciós illeték év eleji bevezetése pedig 3800-at, vagyis több mint 8500 forintunk bánja ezt az adót. A telekomadó havi költsége maximum 700 forint, aki ezt eléri, évente 8400 forintos költséggel kalkulálhat. Erre még rárakódnak a bankadó miatt megemelt banki költségek, illetve magasabb percdíjak is, amelyek ennyire egyszerűen és pontosan nem számíthatóak ki.


László Ferenc kiemelte: a kormányváltás óta a Fidesz már negyvenszer döntött adóemelésekről, illetve új adók bevezetéséről, így az adóterhelés már jócskán meghaladja a három évvel ezelőttit. Nem lenne szükség sorozatos adóemelésekre, ha növekedne a gazdaság, lennének beruházások, új munkahelyek és többet keresnének az emberek – fogalmazott. A korábban Orbán Viktor által megfogalmazott jelzők értelmében véleménye szerint 2010-ben az „összefogás évében” megkezdődött az egyes társadalmi csoportok kirekesztése, és egyes gazdasági ágazatok tönkretétele, a jövő felélése, 2011-ben a „megújulás évében” érdemi reformokra nem került sor, csak újabb megszorításokra. 2012-ben az „elrugaszkodás évében” a magyar gazdaság 1,9%-os recesszióba került, 2013-ban az „emelkedés évében” kilátás sincs a növekedésre. 2014-ben a „gyarapodás évében” további elszegényedés várható, gyengébb forinttal, stagnálással, nagyobb inflációval, magas államadóssággal. Beruházások nélkül nem lesznek újabb munkahelyek, így nem lesz több dolgozó, nem bővül a fogyasztás, összességében az emberek a gyarapodás évében is rosszabbul fognak élni. Magyarország a lehetőségeinél rosszabbul teljesít! Az MSZP a megszorításokra, ár- és adóemelésekre épülő helyett olyan gazdaságpolitikát kínál, amely segíti a gazdasági növekedést, a munkahelyteremtést és a keresetek emelkedését – mondta László Ferenc.

Gazdaság:
MSZP   
 0 Hozzászólás   

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Ajánlott cikkek:

Megduplázódik az alkalmi munkások után fizetendő adó

Így alakult az ingatlanpiac az elmúlt fél évben

Megéri Abonyban családi házat venni?

A kötelező biztosítás váltás menete lépésről lépésre

Fiatalos lendülettel fejlődik a Niki- Bau Trans

Ha ilyet vettél a Pennyben, ne edd meg!

Vádemelés az abonyi nevelőszülő ellen

Vezetéstechnikai tréningek Budapest környékén: mik a lehetőségek?

Kedvezően alakul az abonyi lakáspiac

Elindult, de szerdán megint leáll a kecskeméti Mercedes gyár

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Önnek van már védettségi igazolványa?
   
 Van, mert beoltattam magam 
 Van, mert átestem a COVID-on 
 Beoltattam magam, de még nem kaptam meg 
 Nincs, mert még nem oltattam be magam 
 Nincs, és nem is akarom, hogy legyen!  
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok