Mi Abonyunk - Tovább folytatódik a piacok ellenőrzése
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7065, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2013.01.11. 17:33

Elfogadta a Kormány a Budapesti Nagybani Piacon folytatott ellenőrzésekről szóló jelentést- A Kormány a 2013. január 9-i ülésen elfogadta a Budapesti Nagybani Piacon folytatott ellenőrzésekről szóló jelentést, amelynek célja a tavalyi év során a Budapesti Nagybani Piacon és egy vecsési telephelyen lezajlott helyszíni vizsgálatok eredményinek bemutatása, továbbá ezek összegzése által a jövőbeni lehetséges kormányzati intézkedések felmérése.

Budai Gyula a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkárának koordinációjában a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Főigazgatósága, a NAV Közép-magyarországi Regionális Adóigazgatósága, a Pest Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Igazgatósága és a Készenléti Rendőrség 2012 őszi-téli időszakában a Budapesti Nagybani Piacon 3, a Dorozsmai Nagybani Piacon 1, a nagybani piacokon árusító meghatározott cégek telephelyein pedig 2 átfogó vizsgálatot folytatott le, amelyek kiegészültek a NAV által 2012. augusztusának végén lefolytatott egyhetes ellenőrzéssel.

A jelentés időrendi sorrendben részletesen bemutatja a helyszíni vizsgálatokat és azok eredményeit. Ezzel összefüggésben a jelentés kitér arra, hogy a Budapesti Nagybani Piacon lezajlott három vizsgálat eredményének hatására nyilvánvalóvá vált, hogy a rajtaütésszerű ellenőrzések hatására a jogsértően árusítók elkövetési helyeiket áttették a Budapesti Nagybani Piacot körülvevő területekre; másrészt a folyamatos sajtónyilvánosságot kapott akciók hatására megnövekedett azon bejelentések száma, amelyek Budapest vonzáskörzetében található lerakodóhelyek feltárást célozták; harmadrészt pedig már az ellenőrzésék megkezdése során is egyértelmű célkitűzés volt egy átfogóbb, és hosszabb ideig tartartó vizsgálat, hogy a tervezett rend valóban megvalósulhasson.

A jelentés összegzése alapján megállapítható, hogy egyértelműen sikeresek voltak a lefolytatott akciók, hiszen több mint 500 tonna eredet megjelölés nélküli vagy hibás megjelölésű zöldség-gyümölcs szállítmány került lefoglalásra és megsemmisítésre és ezek miatt közel 25 millió forint összegű élelmiszer-ellenőrzési bírság került kiszabásra.

Az eredményekre tekintettel a jelentésben megfogalmazásra kerültek azon jövőbeni intézkedési lehetőségek, amelyek feltétlenül elengedhetetlenek ahhoz, hogy a kormány általános célkitűzésével összhangban valóban rend legyen a budapesti és vidéki nagybani piacokon. Így szükséges a Budapesti Nagybani Piac bérleti szerződéseinek felülvizsgálata, a kereskedők telephelyeinek ellenőrzése, valamint szükséges az őstermelőkre vonatkozó jogszabályok felülvizsgálta.

Budai Gyula államtitkár a jelentésben megállapított jövőbeni elvárások alapján továbbra is elkötelezett a jogszerű zöldség-gyümölcs árusítás iránt, ezért első lépésként a társhatóságok közreműködésével már januárban folytatódni fognak a nagybani piacok helyszíni ellenőrzései.

Budapest, 2013. január 11.
 

Gazdaság:
Piac   
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Új bolt nyílik!

Jól működik az abonyi online bolt! Pozitív tapasztalatok

Ilyen most az abonyi ingatlanpiac- az elmúlt 5 évben szárnyaltak az árak

Gazdaságvédelmi Akcióterv: már elérhető a munkahelyvédelmi bértámogatás

Moratórium. A hitelesek negyede tovább törleszt

Másfél millió embernek küld levelet a NAV- Te köztük vagy?

Elstartolt az ingyenes szállítással működő abonyi online bolt! Abonyiak Abonyért

Még a koronavírus megjelenése előtt mérséklődtek a Pest megyei ingatlanárak

Ingyen hitelt vehetnek igénybe a gazdák

A NAV válaszol a koronavírus helyzetben az adózók kérdéseire

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Ön szerint milyen az abonyi városi kommunikáció?
   
 Kiváló, tudunk mindenről, köszönjük 
 Egész jónak tartom..... 
 Nem jó, semmiről sem tudunk 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok