Mi Abonyunk - Ezrek tiltakoztak ma a nácizmus ellen
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8084, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2012.12.02. 17:00

MTI- Kormánypárti és ellenzéki politikusok, civilek tiltakoztak a rasszizmus ellen a Kossuth téren. Rogán Antal, Bajnai Gordon és Mesterházy Attila is kemény szavakkal utasította el Gyöngyösi Márton jobbikos képviselő kijelentéseit. Rogán: Elérkezett a kiállás ideje- Ezzel kezdte beszédét Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője. Képgaléria a tömegtüntetésről ITT

Nem elég az erkölcsi felháborodás. Nem felejthetünk el, hogy a korábbi népirtások is listákkal kezdődtek, ezért nem engedhetjük, hogy a történelemkönyvek legszörnyűbb lapjai megismétlődhessenek. Nem fogadhatjuk el azt, ami Gyöngyösi Márton szájából elhangzott a Parlamentben. Az élet mindenkié, aki megszületik e világra – emelte ki a Fidesz frakcióvezetője. A rettenetes múlt, a második világháború szörnyűségei után a haza ma nem marad néma; a Kossuth téren ma mi akasztunk táblát a gonoszság nyakába, rajta a felirat: Nem engedünk. A gyűlöletet nem engedjük meg se Gyöngyösinek, se másnak.

 

Nem akarunk együtt élni alantas, rasszista megnyilvánulásokkal, nem fogadhatjuk el, hogy vétlen milliók halálát, szenvedését semmibe vegyék - mondta a Fidesz frakcióvezetője. "Nem fogadhatjuk el, hogy Magyarország bármely polgárát csak azért, mert más felekezethez tartozik vagy más nemzetiségből származik, más értékeket részesít előnyben, méltóságában megsértsék (...), listával fenyegetőzve megbélyegezzék" - jelentette ki.

Magyarország megvédi polgárait – zárta beszédét Rogán Antal.

Bajnai: Hiba volt, hogy korábban nem jöttünk össze

A volt miniszterelnök azzal kezdte, hogy nincs szükség hosszú beszédekre ahhoz, hogy tudjuk, miért vagyunk itt „miért vagyunk itt.” Bajnai Gordon azt mondta: mi magyarok békében akarunk élni; olyan világban, amelyben a problémákat nem erőszakkal, hanem közös erőfeszítéssel próbálják megoldani. Úgy fogalmazott: az én nem nemzedékem háború nélkül nőtt fel, és „azt akarom, ez a gyermekeimnek is megadasson”. Hangsúlyozta: ez ugyanis az igazi tétje annak, hogyan reagálunk a zsidó- és cigánygyűlöletre.

Félelem nélkül akarunk élni – folytatta - egy normális országban, békében, nem háborúban. Úgy vélte ugyanakkor: Magyarország ma nem működik normális országként, mert szenzációként kezelik, hogy ma együtt áll ki sokféle politikus, civilek, mindenki… „Erről mi tehetünk, én is.” Azt mondta: bűntudatot ébreszthet bennünk, hogy nem voltunk közösen itt az utóbbi években; példaként a 6 halálos áldozatot követelő romagyilkosságokat említette. Hangsúlyozta: akkor nem jöttünk ide, nem kértünk tőlük bocsánatot, hiba volt, és Magyarország többé nem véthet ilyen hibát, erről is szól ez a mai nap.

Úgy fogalmazott: a demokrata nemcsak az aki nem fél, hanem az, aki nem is kelt félelmet senkiben. A Haza és Haladás Egyesület elnöke azt mondta: nincs ártalmatlan zsidózás vagy cigányozás, a nácizmus összeegyeztethetlen az élettel. A jobbikos Gyöngyösi Mártonnak a zsidó származású képviselők és kormánytagok felmérését szorgalmazó beszédéről kijelentette: a politikus nemcsak önmagát, hanem pártját és a magyarországi szélsőjobboldalt is leleplezte. "A nácikkal szemben mindenkivel össze kell fogni, de még a hatalomért sem szabad összefogni a nácikkal" - hangsúlyozta.

Mesterházy: A parlament fekete napja lesz

Magyarországon vannak olyan jelek, amelyek arra utalnak, hogy a magyar parlamentben fasiszta sodródások vannak – kezdte Mesterházy Attila. Arról, amiről Gyöngyösi Márton beszélt, az színtiszta fasiszta beszéd volt. A második világháború alatt nem volt olyan, aki meg tudta volna állítani a szörnyűségeket, de most itt vagyunk, és sokan vagyunk, akik megüzenjük, hogy elég volt – tette hozzá. A mostani hétfő a parlament egyik fekete napja lesz, ez biztos, de ez nem most kezdődött, és felhívom mindenki figyelmét, hogy ez magától nem oldódik meg. A fasizmus egy vírus, a Jobbik pedig a vírusgazda, ám vírusgazda az is, aki zsidózik, vagy cigányozik, továbbá aki a rendezvényeken árpád sávos zászlót lenget, és az is, aki olyan íróknak emel piedesztált, aki fasiszta volt. Nem kell azonban csüggednünk, mert van ellenszer, méghozzá mi vagyunk azok, akik küzdünk az ellen, hogy ez el ne terjedjen a magyar társadalomban – hangsúlyozta az MSZP elnöke.

Hozzátette: azt senki se felejtse el, hogy ez nem csak a zsidókról szól, erre a listára bárki más felkerülhet, ezért gátat kell szabni a történteknek. A mai nap az újfasiszták elleni közös harc megújításának kezdete kell hogy legyen. Nem folytatódhat semmi úgy, ahogy az a múltban zajlott. Ma nem elegek a szavak, tettek kellenek – emelte ki. Rogán Antal feladata nem ért véget a beszédével, ugyanis a kétharmad az ő háta mögött van – folytatta Mesterházy Attila. Támogatom azt a Demokratikus Koalíció által tett javaslatot, hogy a magyar parlamentben zárjuk karanténba a Jobbikot, ezért arra kérem a Fideszt, hogy használja hatalmát a fasiszták ellen. Kijelentettem továbbá, hogy amíg Gyöngyösi Márton a külügyi bizottság alelnöke, addig az MSZP nem vesz rész a bizottsági üléseken.

Majd kiemelte: követelem a kormánytól, hogy a Kossuth tér ne legyen Horthy tere. Ha kell, hozzunk ide humanista és demokrata szobrokat, hogy a politikusok mindig emlékezzenek arra, hogyan kell viselkedni. Bejelentette, amíg a jobbikos Gyöngyösi Márton a parlament külügyi bizottságának alelnöke, az MSZP nem vesz részt a testület ülésein. "Nem szívunk egy levegőt egy fasisztával" - fogalmazott. Az MSZP elnöke azt várja el Orbán Viktor miniszterelnöktől, hogy hétfőn a parlamentben ítélje el a Jobbikot.

Több ezren a téren

A demonstrációt a jobbikos Gyöngyösi Márton hétfői kijelentése elleni fellépésül a Mindannyian Együtt Jeruzsálemért Alapítvány facebookos kezdeményezésére - a közösségi oldalon olvasható információk szerint - a Mazsihisz, a Hit Gyülekezete és az Élet Menete Alapítvány szervezett. Az MTI helyszínen tartózkodó tudósítói szerint a rendezvény kezdete előtt fél órával a nyirkos hidegben több ezer ember gyűlt össze a Kossuth téren, akik megtöltötték a tér háromnegyedét. Az ország különböző részeiről érkezett demonstrálók településük nevét feltüntető táblákat emeltek a magasba. A rendezvényen megjelent Ilan Mor izraeli és Eleni Tsakopoulos Kounalakis amerikai nagykövet is, akiket külön köszöntöttek.

Az Országház főbejárata előtti területen összegyűltek transzparenssekkel is tiltakoznak a nácizmus és a fasizmus ellen, de voltak, akik Jobbik-ellenes táblákkal érkeztek. Többen viselnek sárga, hatágú csillagot, az emberek túlnyomó többségének nemzetiszínű zászló van a kezében. Az Alkotmány utcában egy óriáskivetítőt is felállítottak, de a tömeg a demonstráció kezdete előtt addig nem ért el - jelentik az MTI helyszínen tartózkodó tudósítói.

A közúti forgalmat a rendőrség a Kossuth tér környékén lezárta, nem közlekedik a 2-es villamos sem.

Novák Előd, a Jobbik alelnöke - még a demonstráció előtt írt - vasárnapi közleményében úgy fogalmaz, pártjuk ízléstelennek és a keresztény hagyományokat sértő "provokációnak" tartja, hogy a tüntetésre éppen advent első vasárnapján kerít sort a Fidesz, az MSZP, Bajnai Gordon, a Mazsihisz és a Hit Gyülekezetének "nagykoalíciója, mely csak Izrael érdekében tud összefogni, a magyarság sorskérdéseiben nem".

A jobbikos Gyöngyösi Márton hétfőn elhangzott - az államfő, a kormány, pártok és civil szervezetek elítélő reakcióit kiváltó - azonnali kérdésében annak felmérését szorgalmazta, hogy "az itt élő, és különösen a magyar Országgyűlésben és a magyar kormányban hány olyan zsidó származású ember van, aki bizonyos nemzetbiztonsági kockázatot jelent Magyarország számára".

Politika:
 6 Hozzászólás   

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Ajánlott cikkek:

Ön melyik képviselőjelöltre szavazna az 8-as választókerületben?

Ön melyik képviselőjelöltre szavazna a 6-os választókerületben?

Ön melyik képviselőjelöltre szavazna az 4-es választókerületben?

Ön melyik képviselőjelöltre szavazna az 2-es választókerületben?

Zágráb Nándor a Jobbik országgyűlési képviselő jelöltje a választókerületben

Ön melyik képviselőjelöltre szavazna az 7-es választókerületben?

Ön melyik képviselőjelöltre szavazna az 5-ös választókerületben?

Ön melyik képviselőjelöltre szavazna a 3-as választókerületben?

Ön melyik képviselőjelöltre szavazna az 1-es választókerületben?

Közadatok Antal- Láng Edináról- III. rész

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
Akkor ki tiltakozott?

Markó Ferenc -

2012.12.03. 08:50:28

Bezzeg amikor ott Izraelben kijelentette valaki, hogy  "kilóra megveszi Magyarországot és Lengyelországot"

mit mond Vona, a pártelnök?

veroniq -

2012.12.02. 22:19:01

A vasárnapi tüntetésről

Sajnálattal vettük tudomásul, hogy az MSZP és a Fidesz a Hit Gyülekezetével közösen éppen Advent első vasárnapján ült fel a politikai hisztériakeltésnek a saját maga által gerjesztett hullámaira. Ezzel mindenki számára nyilvánvalóvá vált, hogy nagykoalíciós egység jött létre a Jobbik megsemmisítésére. A tüntetésen felszólalók beszédeiből a gyűlölet és a magyarság valós problémáival kapcsolatos érzéketlenség sugárzott, valamint a Jobbik társadalmi támogatottságának növekedése miatt érzett kétségbeesés. Különösen súlyosak voltak Mesterházy Attila szavai, aki a Jobbikot eltakarítandó „vírusnak” nevezte, ezzel közel egymillió embert fenyegetett meg, felidézve ezzel a Tanácsköztársaság és az ÁVH magyar emberek elleni sötét terrorját. A Jobbik a mesterségesen gerjesztett hazugságkampány közepette is a lényegről kíván beszélni és fenntartja eredeti javaslatait: az ország valós problémája nem a sárga csillag, hanem a sárga csekk és a magyar emberek rabszolgahelyzete saját hazájukban.

Vona Gábor, a Jobbik elnöke

No hiszen

ellike51 -

2012.12.02. 21:43:54

...

ismét egy ollózás ...harcos barátunktól, de szokás szerint semmi önálló gondolat...

 

E témában eddig talán legbölcsebben őslakos adta közre gondolatait, fölösleges lenne Őt ismételnem.

 

 

Amerikában listázzák a zsidó képviselőket!

magyarharcos -

2012.12.02. 20:33:39

Bár a nyugati sajtó egymással versenyt futva háborodott fel Gyöngyösi Márton hétfői parlamenti felszólalásán, a világ más országaiban bevett szokás a választott politikai tisztviselők állampolgárságának nyilvántartása, sőt, számos demokratikusnak mondott jogállam vezetett be e téren korlátozásokat.

Származási és vallási listázás az Egyesült Államokban

A sort kezdjük rögtön az Egyesült Államokkal, amelynek nagykövete kedden „a lehető leghatározottabban” elutasította a jobbikos felszólalást, az MTI-nek eljuttatott közleményükben kiemelték: „az ilyen gyalázatos és rendkívül sértő megnyilvánulásokat köteles minden demokráciában élő személy azonnal és keményen elítélni”.

A közlemény már csak azért is megmosolyogtató, mivel a „szabadság és a lehetőségek hazájában” nem csak a politikusok állampolgársága, hanem vallása és etnikai hovatartozása is nyilvános adat. Angolul értő olvasóink a saját szenmükkel győzödhetnek meg arról, hogyan „listázza” kongresszusi képviselőit és szenátorait Amerika. A PEW Research Center nevű agytröszt összeállításából például kiderül, az egyes vallási csoportok számarányukhoz mérten mekkora súllyal vannak jelen az amerikai törvényhozásban, és ezek az adatok hogyan változtak az évek során.

Tovább : ITT olvasható

 

Azt hiszem,...

őslakos -

2012.12.02. 20:06:13

jelenleg nem politikai hisztériakeltésre, kampányszónoklatokra van szükség. Az ország a csőd szélén, szinte minden tekintetben Európa sereghajtói vagyunk! Egyébként többször meghallgatva Gy. képviselő felszólalását, egyszer sem hallottam ki belőle sem Hitlerre, Auschwitzra, sem Horthyra, Szálasira való utalást sem. A kérdés az volt, hogy hogyan szavaz a magyar országgyűlésben egy magyar-izraeli állampolgár egy izraeli agressziót esetlegesen elitélő kérdésben.

Zsidó nénike

magyarharcos -

2012.12.02. 20:06:04


Ez a fotó az egyik Gárda rendezvényen készült!

Érdekes módon egy Jobbikos és Gárdista sem bántotta a hölgyet!!!

Sőt...én magam tisztelgem a hölgy előtt !!!

Ébresztő !!!

Aki farkast kiált,ő maga a farkas...


Szavazás
Ön melyik képviselőjelöltre szavazna az 8-as választókerületben?
   
 Tóthné Somodi Ildikó VFE 
 Dr. Egedy Zsolt Mihály Független 
 Sáfránné Baranyi Beatrix Fidesz- KDNP 
   
Eredmény
Programok

A sarokkanapé, a kis lakások megmentője

Azok, akik kis lakásban élnek, pontosan tudják, hogy minden egyes ...

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok