Mi Abonyunk - Olvasónk megvédi a gyerekeket és még nagyon sok mindent....
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8084, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2012.07.23. 13:16

Olvasónk nem azok közé tartozik, akiknek mindig savanyú a szőlő. Ám most mégis építő jellegű kritikát fogalmazott meg blogbejegyzésében, több ügy kapcsán is. S. Pataki a kezdetek óta velünk van, viszonylag ritkábban szól hozzá témához, akkor is főként szakmai szemmel. Most elég szerteágazó problémakört boncolgat, így írását érdemesnek találtam önálló cikként is kiemelni. Köszönjük szépen és természetesen várjuk az ellenvéleményeket is. Mert ez az oldal: Abony, tabuk nélkül! Íme, írása: A lehetőségünk tere!- Ez csak szavak mágiája, fedezet arra az abonyi lehetőségre, hogy elhanyagolják a Kossuth-tér ezen részét, amit súlyos pénzek kidobása, felfordulás árán lett megvalósítva. Az állapot arra a nemtörődöm hozzáállásra utal, hogy a nyolcvan valamennyi millió Ft az csak úgy jött, ingyen, a saját rész meg hagy vesszen, mert már túl vagyunk rajta. Amikor a képen ábrázolt részletet nézem, jut eszembe, hogy a körbe betonidomozott zöldterületek, virággal- növénnyel , öntöző hálózattal, pihenőpadokkal, szemét kosarakkal, két váró, búvó fülkével szegélyezve, derékszögű út vezetésével , átadáskor ez szürke, szülemény jobban nézett ki, mint, amit a felvétel igazol.

A képen a legüdítőbb a ritkás zöld szín. Szomorúan tekintek a képre a gaztól burjánzó, gondozatlan gyepre a parlagon heverő műanyag nedvesítő csőre , a vandál beavatkozás nyomaira, amit még most sem hevert ki az oly annyira védett gyep. Leszűrve a tényeket , eddig az állapítható meg, hogy kapkodva, hevenyészett módon, nagy huza- vonával megvalósul valami, majd azt egy késői gondolat okán, ezt a valamit tönkre teszik, a valós helyzet helyre állítása nélkül - lásd a: térfigyelő kamerák.

A tér terveit ismerve az aljzatban védő csövezések vannak elhelyezve vezetékek részére , vandálkodás elkerülése érdekében gondolni kellet volna jó előre- a tervezés időszakában- a bennfentesnek/ illetékeseknek arra, hogy térfigyelésre is szükség lehet egyszer. A teret nem a polgároktól kell félteni, amint azt az előttem kommentező írása is tanúsít, hanem az oktalan egyesektől.

Tehát létesítünk valamit, de azt fenntartani már nem tudjuk. Ide sorolom a képhez nem tartozó eseteket is, amikor a megépített Városi utakon az Abokom nyomot hagy az által, hogy csőtörést hárított el. A kimetszett aszfalt területet nem pótolják, csak egyszerűen mart aszfalt forgáccsal töltik ki az üreget. A forgács előbb - utóbb a járművek által kiverődik és gödrösödik, a drága úttest, a járművezetők meg szentségelnek és szidalmaznak. Ide tartozik a drága úttesten lesüllyesztett, és kiemelkedő aknatetők esete is.

Rend a lelke mindennek, szoktuk mondani, ehhez tartom Magamat is, aminek a betartása csak a kettesekre vonatkozik a tanúság szerint az egyesekre nem. A modortalan térfelelőst nem akarom bántani, de elnézést kérve - más által- ez mellett nem lehet csak úgy elmenni, egy kultúrembernek sem, főleg akkor ha gyermekekről van szó. A gyermekeknek a természethez való vonzódódása tűnik ki a panaszos írásából. Inkább leülnek a gazos fűre, mint a szürke ,poros, kemény kövezetre.

A gyermekeket nem lehet pórázon tartani, és a gazos gyep sem szenvedett tőlük maradandó károsodást. Az évtizedek óta áhított , mérföldkőhöz való érkezés ünnepélyes rendezvény alkalmával, saját szememmel is meggyőződtem a tér a füvesített területeinek állapotáról, a képről leolvasott fent jelzett rendellenességek változatlanul, szembeötlően megvannak, vagy is maradandó nyomokat hagyott a hivatalosan elkövetett vandalizmus.

Továbbá a jogosan, de bántó módon megnyilvánuló felügyelő, elvégre a tisztességes adózókból élnek, és jogosan várható el, mint közszereplőtől az emberi méltóság tiszteletben tartása, akkor is, ha hivatalos fellépésről, bánásmódról van szó. Vezetőjüknek kell, hogy legyen annyi sütni valója, hogy tuskó személyeket emberek közé nem oszt be. Feltételezem, hogy udvarias, esetleg nyájasabb személyek is találhatók az állomány soraiban, - ha nincs, akkor be kell szerezni, van Abonyban elegendő munkanélküli- akik bántás, és sértés nélkül is képesek rendre utasítani az adott elkövetőket, ha a fűre lépni egyszer már nem ildomos.
Írtam, tömören, röviden arról ami, egy-kettő a bögyömbe volt, lehet likézni ill. bütykölni, kinek, mi tetszik.
 

Közélet:
Abony   
Főtér   
 4 Hozzászólás   

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Ajánlott cikkek:

Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?

Chili Parádé Abonyban

Értékőr: 45 éve hunyt el Cselényi József Abony Város posztumusz díszpolgára

Meseterápia

Kipp Kopp koncert

Nagyszabású kúriafelújítási program Abonyban

Pecsenye Parádé eredmények

Moziklub

Versek a cipősdobozban

Chliievő verseny

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
Legyünk pontosak

északi mágus -

2012.07.25. 12:31:36

-ha van "Fűre lépni tilos!" tábla akkor fűre lépni tilos.

-ha nincs "Fűre lépni tilos" tábla, akkor fűre lépni szabad.

"de tény, hogy a fűre lépni tilos. Lehet, hogy nem tiltja a tábla"

Ilyen viszont szerintem nincs. Szerencsére a közlekedésben sem, mert akkor ott büntetne meg a rendőr ahol akar, mondván pl.: ma itt megállni tilos, bár nem tiltja tábla...

Érdemes...

Svoboda -

2012.07.23. 15:29:31

....valóban végiggondolni a történteket. Nyilván nem saját kútfőből merítette az ötletet a közterület-felügyelő, ezt azt hiszem Ilike kommentje is alátámasztja. Hogy milyen modorban szólt...nos igen, elvárható minden egyes közszolgától, hogy a lehető legjobban polgárbarát módon nyilatkozzon meg. Mindenkinek mindent elhiszek, mivel nem volt jelen sajnos a rendezvényen. Azt is aláírom, hogy mindenkinek lehet rossz napja akár az egyik, akár a másik oldalon. Kétségtelen sajnos az is, hgy ma még a generális tiltás időszakát éljük, mivel rengeteg példa van arra is, hogy a téren békésen játszó gyerekek az öntözőberendezés szórófejeit szétcsavargatják, eldobálják, nyilván nem rossz szándékból, hanem játékból. DE...a szülők ott álltak a gyerekek mellett és jót mulatnak rajta....ezen is el kell gondolkodni, kérem...ha a TÉR A MIÉNK LESZ ÉS ÚGY BÁNUNK VELE, AHOGY A SAJÁTUNKKAL ILLIK ÉS KELL, akkor nem hiszem, hogy bármilyen tiltásra szükség lesz...de addig még elég hosszúnak tűnik az út. Sajnos a mindenkié manapság még a senkiével azonos....nos ezen kellene változtatni. No meg a megyilvánulásokon is, különösen a közhatalom képviselői részéről...

Elhanyagoltság és vandálság

Steve968 -

2012.07.23. 15:05:52

között van némi különbség. A térfigyelőkamerák telepítésének főhangsúlya a tavalyi - rendszeres - vandalizmus volt. Hetente rugdosták ki az öntözőrendszer fúvókáit, vagy szakították le, hol az egyik, hol a másik villamosszekrényt.

 

Sajnos, a fű is nehezen bírkózik meg a vandál honpolgárainkkal. Ebben a szárasságban, még az egyszerű taposási kár is jelentős lehet - főleg egy-egy nagyobb rendezvény alkalmával, amikor is jelentős mennyiségű jószándékú ember jelenhet meg.

 

 

Csaó-csaó: {#emotions_dlg.steve968}

nem csak egy....

veroniq -

2012.07.23. 13:26:23

Nem csak egy panaszos olvasónk akadt az ügy kapcsán. Volt olyan, aki gyerekeinek kis helyes kockás plédet hozott, hogy innen nézzék kedvencüket, Szűcs Juditot. Nem sokáig üldögélhettek a füvön.... Rájuk szóltak. Így a térkőre terítették a kockás plédet és onnan szemlélték tovább az eseményeket. Igaz, már nem olyan felhőtlen boldogsággal. LŐVE


Szavazás
Ön melyik képviselőjelöltre szavazna az 8-as választókerületben?
   
 Tóthné Somodi Ildikó VFE 
 Dr. Egedy Zsolt Mihály Független 
 Sáfránné Baranyi Beatrix Fidesz- KDNP 
   
Eredmény
Programok

A sarokkanapé, a kis lakások megmentője

Azok, akik kis lakásban élnek, pontosan tudják, hogy minden egyes ...

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok