Mi Abonyunk - Így látja egy FIDESZ-es prominens
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8084, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2012.01.31. 12:54

Részletek egy interjúból, mely a Magyar Demokrata című lapban jelent meg, a riportalany Bagó Zoltán FIDESZ-es EU képviselő. A cikket maga az érintett küldte el nekem, melyet most közzéteszek. "Utálom az összeesküvéselméleteket, de lassan már nekem is az az érzésem, hogy valami általam sem ismert bennfentes csoport a hivatalos intézmények feje felett dönt a legfontosabb kérdésekben. Erre gondolok a lopakodó föderalizmus kifejezéssel. A pénzvilág ötödik hatalmi ágként kezd viselkedni."

(...)

"Az első Orbán-kormány 2002-ben úgy adta át Magyarországot a szocialista-liberális vezetésnek, hogy az Európai Unióhoz újonnan csatlakozni kívánó országok között éllovas volt, teljesítményére irigykedve néztek a volt kelet-európai országok. Magyarország GDP-hez viszonyított államadóssága 2002-ben 53 százalék volt és csökkenő tendenciát mutatott; a költségvetési hiány stabil, kiszámítható pályán, a gazdasági növekedés 4-5 százalékos sávban mozgott, a munkanélküliség pedig 6 százalék alá csökkent.


Ezzel szemben mit hagytak a szocialisták maguk után 2010-ben? A GDP több mint 80 százalékára rugó, súlyosan eladósított országot, romokban heverő gazdaságot, széteső közigazgatást, kivéreztetett állami ellátórendszereket, súlyos devizaadósságot görgető lakosságot, 11 százalék fölötti munkanélküliséget, átláthatatlan költségvetési viszonyokat. Regnálásuk nyolc éve alatt pedig a környező országok Magyarországot nemcsak megelőzték, de számos mutatóban többszörösen lekörözték.

A második Orbán-kormány másfél éve rendíthetetlenül dolgozik a szocialisták által hátrahagyott romok eltakarításán, az államadósság csökkentésén, a költségvetési hiány leszorításán, a vállalkozások és a devizában eladósodott családok terheinek könnyítésén, a gazdasági növekedés serkentésén. A szocialista kormányok miatt azonban az Európai Bizottság már 2004-ben túlzottdeficit-eljárást indított Magyarország ellen.

A szocialisták hat éven keresztül képtelenek voltak az ország költségvetési hiányát csökkenő pályára állítani. Magyarországot eladósodott, kiszolgáltatott, a világgazdasági viharoknak ellenállni képtelen országgá tették. És ekkor jött az össztűz Brüsszelből Magyarországra. Az, hogy ennyire egyszerre jelentkeztek a támadások, nem véletlen. A bankadó és a multiadó után véletlenek nincsenek."

(...)

"A sajtóból értesültem a demonstrációról. Helyes, hogy azok is felemelték a hangjukat, akik egyetértenek a kormány politikájával. Ne legyen az a látszat, hogy csak a kormányellenes tüntetők nyilvánítják ki a véleményüket.

Én is elmentem, mert nem a nyugat által hivatkozott értékek elfogadtatásáról van most szó, hanem a pénz hatalmáról, terjeszkedéséről, földünk, vizünk, nyugdíjkasszánk megszerzéséről, a munkabérek csökkentéséről.

Minden kellene nekik, ami még kiszorítható belőlünk. Meg kellett mutatnunk, hogy sokan vagyunk és kiállunk a függetlenségünk mellett."

Szencz Dóra interjúja a Magyar Demokratában, 2012. január 21.

A teljes interjú ITT elolvasható és le is tölthető

Közélet:
FIDESZ   
EU   
 0 Hozzászólás   

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Ajánlott cikkek:

Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?

Chili Parádé Abonyban

Értékőr: 45 éve hunyt el Cselényi József Abony Város posztumusz díszpolgára

Meseterápia

Kipp Kopp koncert

Nagyszabású kúriafelújítási program Abonyban

Pecsenye Parádé eredmények

Moziklub

Versek a cipősdobozban

Chliievő verseny

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Ön melyik képviselőjelöltre szavazna az 8-as választókerületben?
   
 Tóthné Somodi Ildikó VFE 
 Dr. Egedy Zsolt Mihály Független 
 Sáfránné Baranyi Beatrix Fidesz- KDNP 
   
Eredmény
Programok

A sarokkanapé, a kis lakások megmentője

Azok, akik kis lakásban élnek, pontosan tudják, hogy minden egyes ...

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok