Mi Abonyunk - A PER: Nem tudta kizáratni a nyilvánosságot a vádlott
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7669, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2021.02.09. 11:03

 

Február 9-én folytatódott az a per, melyben Lőrinczy Veronika, Abony Város sajtóreferense, a www.miabonyunk.hu oldal főszerkesztője perelte be azt az abonyi nőt, aki róla több száz önálló posztot, kommentet, köztük a magánvádló újságíró véleménye szerint több, a becsület csorbítására alkalmas posztot helyezett el saját közösségi oldalán. A vádlott folyamatosan gúnyolja, a sajtóreferenst, akinek elmondása szerint ez sérti emberi méltóságát, mely pedig alkotmányos jog. Ezen kívül olyan valótlan tényállítást is közzé tett a vádlott, mely rágalmazás, becsületsértés alapos gyanúját veti fel. A magánvádló elmondta, hogy véleménye szerint bosszú áll a posztok hátterében, tekintettel arra, hogy a vádlott elvesztette a 2019-es önkormányzati választásokot. Lőrinczy Veronika kihangsúlyozta, hogy ennek nem ő az oka, hiszen a jelenlegi polgármester Pető Zsolt és csapatának minden tagja megnyerte a helyhatósági választásokat.

 


A bírósági tárgyaláson a magánvádló, Lőrinczy Veronika meghallgatására került sor. Az eljárás mintegy fél órán át tartott, a bírónő további bizonyítékok becsatolását a perben nem kérte. A bírónő elégségesnek ítélte meg a perben a magánvádló által korábban becsatolt dokumentumokat.


A vádlott ismételten megpróbálta zárt tárgyalás elrendelését kérni, valamint a sajtóengedély megvonását is kezdeményezte. A vádlott megkérdezte a bírót, hogy megkapta-e a sajtóengedély megvonására vonatkozó beadványát. A bírónő elmondta, hogy megkapta, és ezzel kapcsolatban a bíróság végzést hozott és elutasította a zárt tárgyalásra vonatkozó kérelmet.


A bírónő jogszabályi hivatkozással kifejtette, hogy ebben az esetben nem lehet zárt tárgyalást elrendelni. Így az előzetesen sajtóengedéllyel rendelkező www.miabonyunk.hu internetes oldal jelen lehetett a tárgyaláson, és onnan bírói engedéllyel tudósíthat.


A hírportál megbízásából Járdány Vanda fényképész készített néhány felvételt, a törvénynek megfelelő módon, a GDPR szabályait legmesszebb menőkig betartva. A vádlott több indokot is felhozott, hogy miért kér zárt tárgyalást, így többek közt azt mondta, hogy súlyos testi fogyatékossággal rendelkező igazolványa van.


Igaz, hogy a vádlott saját elmondása szerint nem nézte meg a törvényt, de kérdezte, hogy ő beletartozik-e abba a kategóriába, aki különleges bánásmódot igényelhet. A bírónő ismételten kifejtette, hogy a vádlott NEM kérhet zárt tárgyalást, a súlyos testi fogyatékosságára való hivatkozással sem.


A per során, a magánvádló tanúként történt meghallgatásán ismételten felmerült az elmeorvosi szakértői vizsgálat lehetősége vádlott ellen.


A magánvádló több tanút is szeretne ebben a perben beidéztetni, így többek közt a vádlott férjét is. A vádlott a férjét írásban nyilatkoztatta, melyet oda akart adni a bírónőnek, aki most ezt nem fogadta be tőle.


A per a vádlott kihallgatásával folytatódik március elején. A fejleményekről beszámolunk Önöknek.


Lőrinczy Veronika, képek: Járdány Vanda
  

Közbiztonság:
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Emberkereskedelem, prostitúcióra kényszerítés a Mérgesen

Elkapta az ABOPOL a betörőt a szolnoki Intersparnál!

A PER: Izsó Balázs nyilatkozott lapunknak

Ügyészségi közlemény- gyermekpornográfia

Bukott a banda: Hétszázmillió forint drogkereskedelemből

Megint lecsapott a TEK a Mérgesen

Viszonvádak az abonyi nő ellen, aki 9 lakost jelentett fel

Nem kukkolhatod a szomszéd udvarát a térfigyelő kameráddal!

Villanyoszlopnak ütközött egy autó Cegléden

9 ittas vezetőt állítottak bíróság elé Cegléden

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Önnek milyen tapasztalatai vannak az abonyi orvosi ügyelet működésével kapcsolatban?
   
 Nagyon jó 
 Is- is 
 Nagyon rossz 
 Nincsenek tapasztalataim 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok