Mi Abonyunk - Új vizsgálati osztályvezető érkezett a Ceglédi Rendőrkapitányságra
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8081, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2015.05.27. 09:21

 

Azt is mondhatnánk tréfásan, hogy most aztán végképp reszkessetek bűnözők, sőt ki is mondható. Az elmúlt időszakban jelentősen javult a Ceglédi Rendőrkapitányság statisztikája, egyre kevesebb a kibogozatlan ügy, a fülön nem csípett elkövető. Több remek szakember érkezett a közelmúltban ide, most újabbal erősítettek a ceglédi rendőrök. Remek az együttműködés a helyi ügyészséggel, közös akciókban is részt vesznek. Talán többek között ennek is köszönhető a jelentősen és folyamatosan javuló statisztika. Göblyös Péter vezető ügyésszel remek munkakapcsolatban állnak a Ceglédi Rendőrkapitányság tagjai, és az új vizsgálati osztályvezető is szerencsés helyzetben van, hiszen vele korábban együtt dolgozott már ő is. Karasz Csaba Tiszakécskéről érkezett Ceglédre, régi, rutinos rendőr, nem ma kezdte a szakmát. 1993-ban szerelt fel, meséli békésen mosolyogva, ám érzem, hogy a bűnüldözés terén nem ismer sem lehetetlent, sem kegyelmet a szakember. 23 évesen kezdte meg pályafutását a Kecskeméti Rendőrkapitányságnál, ekkor szerelt fel rendőrnek. Már ekkor is a bűnügyi munkában vett részt a vizsgálati osztályon, hét év múlva lett ott osztályvezető. 2008-tól 2011-ig kapitányságvezető helyettesként dolgozott, majd Tiszakécskén folytatta, szintén bűnügyi szakterületen. Karasz Csaba új szemléletmódot képvisel, erőssége a vádelőkészítő munka, a bizonyító eljárások kidolgozása, a gazdasági bűncselekmények felgöngyölítésében hatalmas rutint szerzett.

 

 

„ Nagyon fontos, hogy „konyhakész„ anyagokat tudjunk átadni az ügyészségnek, olyanokat, melyek vádképesek, megállják a helyüket. Ezen dolgozom. Megfogott ez a szellemiség, amit itt tapasztaltam az elmúlt néhány napban, itt valóban tenni akarás van. A célunk és küldetésünk az, hogy mindent megtegyünk annak érdekében, hogy minél jobban élhetők legyenek a hozzánk tartozó települések, minél jobb legyen a közbiztonság, és a köznyugalom. Úgy tudjanak élni a polgárok, hogy nem kell attól rettegni, hogy ellopják valakinek a kerékpárját, autóját, ne kelljen attól félni, hogy valakinek feltörik az otthonát, tanyáját, vagy megtámadják az utcán. Előttem is nyitva állt a lehetőség, hogy nyugállományba vonulok, de nem tettem meg, nekem még dolgom van, úgy érzem. Azért jó rendőrnek lenni, mert igen változatos, nincsen két egyforma napom. Voltak érdekes eseteim is. Kecskeméten szóltak, hogy elloptak egy mozdonyt! Aztán kiderült, hogy csakis jobbra vagy balra mehetett…. Végül Kiskunfélegyházán találtuk meg, elfelejtették, hogy oda vitte a MÁV egyik mozdonyvezetője. Érdekes eset volt egy toronydarunak a lefoglalása is, hiszen ez egy hatemeletes „darab„. Helyben hagyólag történt a foglalás, még szerencse. Légi baleset is történt Kecskemét térségében. Egy külföldi léghajó kényszerleszállást hajtott végre, és a sérülést a végén az okozta, hogy az oktató lábára ráesett egy homokzsák. Ez utóbbi miatt kellett végül eljárnunk. Rengeteg sikerélmény ért és ér munkám során. Ez olyan, mint amikor a vadászok egy magaslesről figyelnek, mi innen és lecsapunk a bűnelkövetőkre. Munkánk jutalma az is, amikor a sértett arcát láthatom, mikor visszaadjuk neki ellopottnak hitt értéktárgyát. Kőkemény szakmai munka kell mindehhez, és persze tisztesség. A felderítés során valakinek érdekében teszünk lépéseket, azért, akinek a jogai sérülnek. Persze valakinek, azaz magának, az elkövetőnek sérülnek az érdekei.

 

 

Jó érzés, hogy a gyermekeim büszkék rám, és nem szemlesütve mondják, hogy az apjuk rendőr. Nem csak az irodában vagyok persze, nagyon szeretem a terepmunkát is, ami jó kondíciót feltételez. Ennek érdekében megteszek minden tőlem telhetőt. A BM Országos Úszónapok keretében tagja voltam a gyorsváltónak és büszkén mondhatom, hogy bronzérmet sikerült szereznünk. Ezúton szeretném megragadni az alkalmat, hogy felhívjam a lakosság figyelmét arra, hogy a bűncselekmények megelőzése érdekében nagyon fontos a saját vagyontárgyakra fokozottan ügyelni. Különösen igaz ez az idősekre, akik nagyon hiszékenyek, hiszen ők még egészen más világban, más szellemiségben nőttek fel. Alapvetően ők bíznak mindenkiben. Az a jó, ha alapvetően bizalmatlanok vagyunk, és semmilyen körülmények között nem engedünk be gyanús idegenek az otthonunkba. Mindenképpen kérjenek igazolványt attól, aki valamilyen céllal szeretne bemenni Önökhöz!

 

A célom az, hogy az asztalomon lévő bűnügyeknél a gordiuszinak látszó csomókat is kibogozzuk, és rövid idő alatt lezárhassuk őket. Minél kevesebb folyamatban lévő bűnügy van, annál több ideje jut a kollégáknak az új eseteknél a lehető legalaposabb munkát elvégezniük, és kiszélesíteniük az eljárások körét.

 

 

Cegléd és környéke nagyon fontos és kedves számomra, hiszen itt, Cegléden született mindkét gyermekem. Többek között ezért is gondolom úgy, hogy azért a helyért, azért a városért és a kapitányság illetékességi területén lévő településekért különösen érdemes tenni. Úgy érzem, hogy a kollégáimnak itt rendkívüli elhivatottsága van, szeretném ezt a tábort gyarapítani jómagam is. Úgy gondolom, hogy így lehetünk eredményesek. Szeretem a munkám, szeretem a szakmám.„– mondta el lapunknak Karasz Csaba Vizsgálati Osztályvezető, rendőr alezredes.

Munkavégzéséhez lapunk és az illetékességi területen lévő valamennyi törvénytisztelő állampolgár nevében sok sikert, kitartást, egészséget és eredményességet kívánunk!

Lőrinczy Veronika
 

Közbiztonság:
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Kilencedik perét is elvesztette Antal- Láng Edina

Égett a szemét Cegléden

Vad csapódott az utastérbe a 44-es úton

Csaló nő: Vakcinafejlesztő kutatóorvosnak adta ki magát

Szörnyű tragédia történt ma a temetőben

Nyolcadik perét nyolc ember ellen veszítette el első fokon Antal- Láng Edina

Csúnya baleset történt Cegléden

Jogerős ítélet: Antal- Láng Edina bűnös rágalmazás vétségében

Baleset a Szelei úton: gyermekeket ütöttek el

Szabadidős rendőr fogta el az abonyi vasútállomáson a szatírt

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?
   
 Pető Zsolt 
 Dr. Egedy Zsolt 
 Valaki más 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső





Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok