Mi Abonyunk - Rendvédelmi dolgozók újratöltve
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8079, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2014.12.23. 14:07

 

Jövőre 44 milliárd forintot biztosít a kormány a fegyveres és rendvédelmi dolgozók életpályamodelljének bevezetésére - jelentette ki Orbán Viktor kedden a Készenléti Rendőrség budapesti alakulóterén, ahol 385 új rendőrautót adott át a szervezetnek.

A kormányfő szerint a kabinet által biztosított forrásból jövő júliustól a fegyveres és rendvédelmi dolgozók illetménye átlagosan 30 százalékkal fog emelkedni. Külön megemlítette, hogy az érintettek otthonteremtését is támogatja az életpályamodell.

Orbán Viktor hangsúlyozta: folyamatosan javul a nyomozások eredményessége, kevesebb a bűncselekmény, ami szinte csoda ahhoz képest, hogy a rendőrök anyagi megbecsültsége 'időtlen idők óta nem javult'. Hozzátette: ma már természetes számunkra, hogy biztonságban élhetünk, s úgy vélte: természetes az is, hogy mindezt a rendőrség a láthatatlan, mégis hatékony fegyverével, a tekintélyével éri el.

Felidézte: 2010-re nem csak gazdasági értelemben került Magyarország a tönk szélére, de romokban hevert a rend és közbiztonság is.

Az elmúlt évekről azt mondta: a tisztességes embereket védő igazságos törvényi környezetet teremtettek, 'megtisztítottuk sorainkat azoktól, aki a bűn oldalára álltak', s olyan erős erkölcsi alapot fektettek le, amelyre fel lehet építeni egy tekintélyt parancsoló rendőrséget. Hozzáfűzte: az ország gazdálkodásának egyensúlyba hozásával ma már többet lehet költeni a közbiztonságra.

A kormányfő felsorolta: 3500 fővel megerősítették a rendőrséget, új pótlékot vezettek be a tiszthelyetteseknek, a rendőrök új ruhákat kaptak, a kedden átadott gépkocsikkal együtt pedig több mint 4600 új autóval bővült a rendőrség járműállománya.

Orbán Viktor szerint fontos a létszám, a törvények, a felszereltség, a szervezeti háttér, de ezek mind semmit se érnek, ha a rendnek nincsenek a hazájukat szerető és azt odaadással szolgáló őrei, őket pedig anyagilag is meg kell becsülni. Ehhez megvan 'az erőnk, az elszántságunk és a pénzünk is' - mondta a kormányfő.

Közölte azt is, hogy a most átadott gépkocsikkal együtt összesen 1587 járművet kap a rendőrség 2014-2015-ben. Hangsúlyozta: az autók túlnyomó része Magyarországon készült, a magyar emberek munkáját dicséri. Felidézte: egykor magyar rendőrök szovjet Zsigulikat vezetve üldözték a nyugati Mercedeseket, s az, hogy Ötvös Csöpi utolérte őket, sokkal inkább tűnt a forgatókönyvírók túlzásának, mint a valóság ábrázolásának. Ahogy a bajor rendőrök esetében természetes, hogy olyan BMW-ket hajtanak, amelyeket az utolsó csavarig bajorok készítettek, ma már az is természetes, hogy magyar rendőrök Magyarországon gyártott autókat használhatnak.

Az ünnepségen 385 új szolgálati gépjárművet adtak át: terepjáró képességű mikrobuszokat, járőr- és bűnügyi személyautókat. A rendőrség megrendelésére gyártott Skoda, Mercedes és Audi típusú szolgálati gépkocsik a 2014-ben indult program első ütemeként, a központi költségvetés finanszírozásával, illetve az Európai Unió Külső Határok Alap támogatásával valósult meg.

Az egyes területi rendőrségeket szolgáló gépkocsi-park a beszerzés további ütemeiben, 2015. első negyedévében újabb járművekkel bővül: a központi költségvetés további 1180, míg az uniós forrás 22 autót biztosít.

A Készenléti Rendőrség alakulóterén felsorakoztatott járőr gépkocsikat - a korábbi beszerzésektől eltérően - speciális rendészeti felszerelési csomaggal, lövedékálló mellénytárolóval, LED technológiás elemlámpával és töltővel, kiegészítő megkülönböztető jelzéssel látták el, a szélvédőket hővédelemmel bíró biztonsági és sötétítő fóliával vonták be.

A 9,4 milliárd forint összértékű járművek valamennyi területi rendőri szerv munkáját szolgálják: támogatják a Készenléti Rendőrség, a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság, a budapesti és a megyei rendőr-főkapitányságok, valamint a külső határos megyék határrendészeti kirendeltségeinek feladatellátását.
MTI
Kép: kormany.hu

Közbiztonság:
 3 Hozzászólás   

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Ajánlott cikkek:

Kilencedik perét is elvesztette Antal- Láng Edina

Égett a szemét Cegléden

Vad csapódott az utastérbe a 44-es úton

Csaló nő: Vakcinafejlesztő kutatóorvosnak adta ki magát

Szörnyű tragédia történt ma a temetőben

Nyolcadik perét nyolc ember ellen veszítette el első fokon Antal- Láng Edina

Csúnya baleset történt Cegléden

Jogerős ítélet: Antal- Láng Edina bűnös rágalmazás vétségében

Baleset a Szelei úton: gyermekeket ütöttek el

Szabadidős rendőr fogta el az abonyi vasútállomáson a szatírt

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
Nem szapulás.....

gandalf -

2014.12.26. 19:39:53

Ezek csak trafipax huszárok!                                                                                                           Tisztelettel!                                                                                                                                Gandalf

 

 

Örülök, hogy

TATU -

2014.12.24. 09:36:39

Rendőreink korszerű járműben ülhetnek, ez ma már követelménye a fejlődésnek. Nem bántani és szapúlni kell rendvédelmi és hivatásos szerveinket Ők értünk vannak.

bla bla bla

Kovács Péter -

2014.12.23. 18:15:56

A kompenzációt és az illetménykiegészítést elveszik, mert az ugye csak adható...majd emelnek 30%-ot és máris 2000 Ft-al többet visz haza a dolgozó.

De ne így legyen.


Szavazás
Önnek van már védettségi igazolványa?
   
 Van, mert beoltattam magam 
 Van, mert átestem a COVID-on 
 Beoltattam magam, de még nem kaptam meg 
 Nincs, mert még nem oltattam be magam 
 Nincs, és nem is akarom, hogy legyen!  
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső





Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok