Mi Abonyunk - Adókat emelt, új adónemeket vezetett be az abonyi önkormányzat
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7200, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2014.11.27. 20:01

Abony város önkormányzata november 27-i ülésén több adónemet is megemelt, és újat is bevezetett. A Helyi Iparűzési Adó 2 % lett, ezek után ingatlanadó megfizetésére kötelezik nem csak a vállalkozásokat, hanem az egyéni vállalkozókat is. A kommunális adót is emelték, ez minden abonyi egyéni vállalkozót, és társas vállalkozót is érint majd, de a magánszemélyeket is. Jelenleg évi 6 000 forint ennek mértéke. Az eredeti előterjesztésben az szerepelt, hogy ez ingatlanonként legyen évi 10 000 forint. A bizottságok ezt mérsékelték volna, évi 8 000 forintra, így ezt szavazták meg a testület tagjai. Egedy Zsolt mást szeretett volna, azt, ha az infláció mértékével nő a 6000 forint. Ezt azonban a többiek is lesöpörték a porondról.

A többletbevételekre nagy szükség van a stabil költségvetés érdekében. A fenti döntéseket egyhangúlag hozták meg a városi képviselők.

LŐVE
 

Politika:
Abony   
 5 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Közadatok Antal- Láng Edináról- III. rész

Közadatok Antal- Láng Edináról- I. rész

Egyhangú igen az abonyi műjégpályára! Szép volt!

A helyi Fidesz elnök, Balangó László NEM vállalja, hogy beüljön a képviselő- testületbe

Abonyban 1341 Fideszes is Pető Zsoltot támogatta!

Közadatok Antal- Láng Edináról- II. rész

Közlemény az abonyi Jobbik alapszervezetéről- Szeremi Anikó feloszlatta

Ők készítik majd elő a döntéseket: Abony Város Bizottságainak tagjai értünk dolgoznak

Október 28-án megalakul az új abonyi képviselő- testület: Ünnepélyes eskütételek, illetmények, alpolgármester

Egyedülálló eredmény a város történelmében, ezzel együtt hatalmas a felelősségünk is!- Interjú Pető Zsolt polgármesterrel

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
Ha bevezetik.

TATU -

2014.12.01. 10:43:04

Az ingatlan adót ha bevezetik el kell törőlni a kommunális adókat,miért a lakhatásunkat veszélyeztetik.Van hobbi ami plusz tessék azokat adóztatni,ne az otthonainkat.A kommunális adó meg így is irreális,nem akarunk azért adózni,hogy ebből fedezzék a segélyeket.A becsületes emberektől van mit elvenni,had ne fizessük a hiányokat.Mink már egyszer mindennek kifizettük adótartalmát.

Adóemelés

Vajk -

2014.11.29. 15:42:17

A mai világban amikor az emberek jó nagy része a napi megélhetéséért küzd!

Nem tudom,hogy miért kell ezen emberek helyzetétt tovább rontani.

Adóemeléssel és újabb adók kivetésével,ha nem fizetsz akkor elvisszuk amid van!

Ezeket a döntéseket sajnos "NEM" a minimálbérből élő emberek hozzák meg.

 

Adó

szundi -

2014.11.28. 21:38:09

Szerintem,nem az adókat kellenne emelni,hanem a tartozásokat beszedni! Például az önkormányzati lakásokat olyan embereknek kiadni akik tényleg rá vannak szorulva és fizetnek is érte,nem pedig olyanoknak akik csak lelakják és több milliós tartozást halmoznak fel! Nem értem ez a pénz nem hiányzik az önkormányzatnak? Egyébként mire is költik a kommunális adóból befolyt összegeket????

Rezsicsökkentés?!

annyone -

2014.11.28. 17:49:00

Rezsicsökkentés volt, és elmúlt!

Adó!

S.pataki -

2014.11.28. 14:48:50

 

Mottó: „kisebb tőggyel is megellik a tehén-a borjú is felnő-.”

Ez nem más mint a hatalmi mámor túlkapása, indoklás nélkül!

F.é. október 12.-én az egyöntetű döntést hozó testület tagjai még pitiztek a választok kegyeiért, elnyeréséért. Tessék, és lássák, egy párhéttel később ki is mutatják a foguk fehérjét.

A fizetőképes polgárokkal fizettetik meg a notorikus nem fizetők kieső hányadát is. Az infláció mértékű adóemeléssel elégedjen meg mindenki, mert ennyivel kell sok embernek a bevételét illetően számolnia. Az elmart adó tartozások behajtása legyen inkább a testület főgondja, és abból elégítsék ki nagyvonalú igényeiket. Van más útja is a város gyarapodásának ahogy ismerem a kormányzat szemléletét az uniós pénzekkel kapcsolatban( pályázat, önrész). Az inproduktiv létszámot épitsék le, csökkentsék a bürot.

A több választási ciklusban kialakult tapasztalatom az, hogy még a 12 fős önkormányzati testület létszáma is sok a külsős tagokat nem is említve. Sok az improduktív elem, így nem lehet hatékonyan működni, csak a gomb nyomogatásra hagyatkozva, ráadásul a biztos, jó pénzért. De ezen nem is csodálkozom, hogy így van, amikor képviselő ( akkor jelölt) a kampány időszakában szerette volna meg ismerni a lakosok problémáit( mit képvisel az ilyen?). Ugyan akkor a lakossági észrevételek komoly hiányosságokról számolnak be.

Igen kell bevétel az Önkormányzatnak de nem mértéktelenül, ahogy azt a kormányzatunk szabadjára engedte. Érdekes a testület javadalmazását ( ami szintén korlátlan, lehet gazdulni) restellik közzétenni- szerepet játszik itt is, és jól jön ez a mértéktelen lakossági zsarolás-. Most is az a sok választási humbug ígérgetések járnak az eszemben, ami jelen tetteikkel éppen ellentétes( félrevezetés) az élhető város ideával.

Párhuzam: A jelen gazdaságpolitika megcélozta a volt szoc-lib 8 éves kormányzás alatt alkalmazott gyakorlatot, hogy az adott virágcsokrot szálanként visszavesszük – fejtegetés nélkül,Szili Katalin, volt házelnök gondolata után-. Így a középosztálytól lefelé gyarapodásról szó sem lehet, ez egy huszonnégy éves tendencia!

Végül az adó, meg a söralátét regéje – terjedelmes, nem regélem el, mert ismert a téma sokunknak -!


Szavazás
Önnek milyen tapasztalatai vannak az abonyi orvosi ügyelet működésével kapcsolatban?
   
 Nagyon jó 
 Is- is 
 Nagyon rossz 
 Nincsenek tapasztalataim 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok