Mi Abonyunk - Rendőrségi hírek a Ceglédi Rendőrkapitáynságtól
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8081, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2014.10.10. 14:00

Bűnügy


A 33 éves fővárosi férfi egy idős asszonyt akart kirabolni Cegléden.

A Ceglédi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya eljárást folytat rablás bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt K. Zoltán 33 éves budapesti lakos ellen.
A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított 2014. szeptember 30-án 14 óra körüli időben az egyik ceglédi utcában odalépett a 78 éves sértetthez, akitől megkérdezte, hogy mennyi az idő. Az idős asszony ránézett az órájára. A 33 éves férfi ezt kihasználva megragadta a sértett nyakában lévő aranyláncot és rángatni kezdte, azonban a lánc nem szakadt el. Ekkor a gyanúsított a vállánál fogva nagy erővel meglökte a sértettet, aki ennek következtében a földre esett, a nyaklánc pedig elszakadt és kiesett a nyakából. Az idős asszony segítségért kiáltott, miközben magához vette a nyakából kitépett ékszert. K. Zoltán így értékszerzés nélkül elmenekült a helyszínről.
A bejelentést követően a ceglédi rendőrök azonnal megkezdték az adatgyűjtést. Ennek során a Ceglédi Rendőrkapitányság szolgálatban lévő, de munkaközi szünetét töltő járőre a beszerzett adatok alapján a bűncselekmény helyszínének közelében felismerni vélte a gyanúsítottat, amit azonnal jelzett az adatgyűjtést végző kollégáinak. A rendőrök a megadott utcában intézkedés alá vonták, majd elfogták és előállították K. Zoltánt, akit gyanúsítottként hallgattak ki és bűnügyi őrizetbe vettek. Az illetékes bíróság 2014. október 3-án elrendelte a gyanúsított előzetes letartóztatását.
A gyanúsított ellen a további eljárást – fogvatartása mellett – a Ceglédi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya folytatja le.


Az elmúlt időszakban újból megjelent a területünkön az ún. „besurranásos” lopás, amely során az elkövető a nyitva hagyott ingatlan nyílászáróin keresztül bejut az épületbe és onnan jellemzően készpénzt, illetve kisebb használati tárgyakat tulajdonít el. A rendőrség felhívja a lakosság figyelmét, hogy az értékeikre fordítsanak nagyobb figyelmet, se a bejárati ajtót, se a lépcsőház ajtaját ne hagyják nyitott állapotban, még rövid időre sem!

Közlekedés


A Ceglédi Rendőrkapitányság illetékességi területén az elmúlt héten - 2014. szeptember 29. és 2014. október 5. közötti időszakban - 7 közlekedési baleset történt, melyből 5 esetben anyagi kár keletkezett. Ezeknél az eseteknél a baleset részesei megegyeztek. Két közlekedési baleset következtében– az elsődleges orvosi vélemény alapján - könnyű sérülést szenvedtek a személyek, akiket a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállítottak. Ezekben az esetekben szabálysértési eljárás indult a Ceglédi Rendőrkapitányságon.


Az Országos Rendőr-főkapitányság- Országos Balesetmegelőzési Bizottsága 2013-ban kísérleti jelleggel indította el a „SuliMoped” elnevezésű programot, mely idén Pest megyében egy abonyi általános iskolában folytatódik.
A program tantervi órakereten kívül, elektronikus oktatási módszerek (e-learning) és részben szimulátorok alkalmazásával, az Országos Rendőr-főkapitányság- Országos Balesetmegelőzési Bizottságának szakmai és anyagi támogatásával valósult meg. A program célja, hogy -¬ a lehetőségekhez mérten - minél több általános iskolás diák rendelkezzen segédmotoros kerékpár vezetői engedéllyel.
Az idei tanévben a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Pest Megyei Baleset-megelőzési Bizottsága az abonyi Somogyi Imre Általános Iskolában tartja a képzést, melynek válogatója 2014. szeptember 25-én zajlott le.
A programba való bekerülés összetett szempontokon alapul. A képzésben előnyt élveznek a hátrányos helyzetben élő diákok, a kiemelkedő tanulmányi eredménnyel rendelkező tanulók, valamint akik korábban jól teljesítettek felmenő rendszerű közlekedésbiztonsági versenyeken.
A válogató során elért – elméleti és gyakorlati - teljesítményük, valamint az őket oktató pedagógusok szakvéleménye alapján a rengeteg jelentkező diák közül 50 fő vehet részt az idei programban.


Az ősz beköszöntével gyakrabban fogjuk emlegetni a látni és látszani szókapcsolatot. A fényvisszaverő ruházat, karszalag, matrica láthatóvá tesz, megvédhet az utakon. Lakott területen kívül mind a kerékpárosoknak, mind a gyalogosoknak éjszaka és korlátozott látási viszonyok esetén fényvisszaverő ruházatot kell viselni. Ezek nem helyettesíthetik a világítóberendezést, de növelik a láthatóságot, ezzel együtt a biztonságot. A fényvisszaverő eszközök és öltözék viselete, valamint a jól működő világítás esetén a gyalogosok és a kerékpárosok sötétben is jól láthatóvá válnak.


A Ceglédi Rendőrkapitányság kéri a közlekedőket, hogy nagy figyelemmel, fokozott óvatossággal vegyenek részt a közúti forgalomban! Balesetmentes közlekedést kívánunk!


Ceglédi Rendőrkapitányság
 

Közbiztonság:
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Kilencedik perét is elvesztette Antal- Láng Edina

Égett a szemét Cegléden

Vad csapódott az utastérbe a 44-es úton

Csaló nő: Vakcinafejlesztő kutatóorvosnak adta ki magát

Szörnyű tragédia történt ma a temetőben

Nyolcadik perét nyolc ember ellen veszítette el első fokon Antal- Láng Edina

Csúnya baleset történt Cegléden

Jogerős ítélet: Antal- Láng Edina bűnös rágalmazás vétségében

Baleset a Szelei úton: gyermekeket ütöttek el

Szabadidős rendőr fogta el az abonyi vasútállomáson a szatírt

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?
   
 Pető Zsolt 
 Dr. Egedy Zsolt 
 Valaki más 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső





Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok