Mi Abonyunk - Horthy kanyar: Sosem felejtik el az áldozatokat
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8079, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2014.09.14. 14:08

Könnyes megemlékezés a tragikusan fiatalon elhunyt Vágó Lászlóról- Az Élet és a Teremtő olykor igazságtalan. Olyanokat szólít magához idejekorán, akiknek halála nagyon fáj és értelmetlennek, érthetetlennek érezzük. Így volt az egy évvel ezelőtt is, amikor Vágó László szolnoki fiatalember, az Abonyban is jól ismert zenész, gitáros, az úgynevezett Horthy kanyarban életét vesztette egy tragikus kimenetelű közlekedési balesetben. A döbbenet és a fájdalom akkor leírhatatlan volt, melyet azok éreztek, akik közel álltak hozzá. Életének végének színhelyén egy szép emléktábla jelzi örök mementóként azt, hogy őt, Vágó Lacikát családja és barátai sosem felejtik el. Vidám volt, vidáman élt, boldogságban és szeretetben. Megadatott neki, hogy szép énekhangjával, kiváló gitárjátékával hallgatóságának felejthetetlen élményt szerezzen a tehetséges fiatal zenész. Képgaléria IDE kattintva

Többé már nem játszik nekünk, de bizonyára ő is jelen volt a másvilágról akkor, amikor a szomorú évforduló kapcsán, ez év szeptember 12-én délután családtagok, barátok összegyűltek az emlékhelynél, hogy elhozzák az emlékezés virágait és mécseseit.

 

A helyszín nem mindennapi. A Cegléd és Abony városok közti kanyar nem véletlenül viseli a kormányzó nevét, hiszen ő maga is lovas kocsis balesetet szenvedett itt. Azóta még nagyon sokan lettek a rossz ívű, rossz lejtésű ádáz kanyar áldozatai. Vannak, akik élve megúszták, vannak, akiknek a mécses ugyanúgy jár, mint Vágó Lászlónak, hiszen sokan mások is elhunytak ezen a helyen. Egy elvétett kanyar, egy halál… Állt egy fa ezen a helyen. Úgy neveztük el, hogy halálfa, aztán a tragikus egy évvel ezelőtti baleset után pár nappal a fát ismeretlenek kivágták.

 

Utána egy magas csonk maradt, no meg a fa. A fa sok ember halálát okozta, a közútkezelő munkatársai elvitték a halott halálfát, és a földdel egy síkúvá tették azt. Úgy tudom, ebben a kanyarban azóta is számos baleset történt, de halálos kimenetelű nem. Nincs fa… Talán furcsán hangzik, de mégis igaz: Vágó László életét adta azért, hogy a fa eltűnjön, és mások ne halhassanak testén szörnyhalált. Ha arra járnak az autósok, látják az út menti mementót, mely figyelmeztet arra, hogy ezen az útszakaszon hogyan is kell közlekedni. Ez a cikk nem csak a megemlékezésről szól, ha sikerül a figyelmet felkelteni, és csak egyetlen egy emberéltet megmentek vele, már célt értem.

 

Van egy „ láthatatlan „, ám mégis nélkülözhetetlen „ kéz „, mely nélkül a fenti megemlékezés nem jöhetett volna létre. Főként nem biztonságban. A programról értesülve haladéktalanul felhívtam Török Csabát, a Ceglédi Rendőrkapitányság vezetőjét, és segítséget kértem tőle a helyszín biztosítására vonatkozóan. A kapitány úr három mondat elhangzását követően elmondta, hogy természetesen állnak rendelkezésünkre. Levelemet ez ügyben elküldtem neki, majd az esemény napján mind ő, mint pedig a Közlekedési Osztályvezető, Orosz Zoltán telefonon elmondta, hogy félpályás útzárral, rendőri jelenléttel, vészvillogós gépjárművel biztosítják a megemlékezés zavartalanságát. Megtörtént. A jelen lévő rendőr mindenben helyt állt, segítve a rendezvény zavartalan lebonyolítását. Megtudtam, hogy pontosan ő volt az, aki egy évvel ezelőtt a helyszínelést végezte Vágó László baleseténél. Talán így, neki sem volt olyan könnyű, rutinfeladata, mint ahogyan azt megszokta. Olyan sebeket tárt fel újra ez a nap, melyek nehezen és talán soha nem gyógyulnak.

 

Mivel azonban Vágó László sem szerette volna, ha az este is szomorú, barátai a Nyárfa presszóban gyűltek össze és zenéltek emlékére. Nem könnyesen, de szomorkásan, és úgy, hogy láttam, soha nem felejtik el igaz barátjukat, zenésztársukat. A baleset helyszínén járva egy ijesztő féknyomra lettem figyelmes a fűben. Egy autó letért, majd visszakerült az útra. Ne feledjék soha! Az ördög nem alszik! Vigyázzanak magukra és egymásra! Különösen, ha ezen az útszakaszon járnak. Ilyenkor gondoljanak Vágó Lászlóra, és azon embertársainkra, akik itt lelték halálukat. No, meg mindazokra a rendvédelmi dolgozókra, rendőrökre, és tűzoltókra, és a mentősökre, akik a helyszínen dolgoztak… Ők is megérdemlik.

Lőrinczy Veronika
 

Közbiztonság:
 0 Hozzászólás   

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Ajánlott cikkek:

Kilencedik perét is elvesztette Antal- Láng Edina

Égett a szemét Cegléden

Vad csapódott az utastérbe a 44-es úton

Csaló nő: Vakcinafejlesztő kutatóorvosnak adta ki magát

Szörnyű tragédia történt ma a temetőben

Nyolcadik perét nyolc ember ellen veszítette el első fokon Antal- Láng Edina

Csúnya baleset történt Cegléden

Jogerős ítélet: Antal- Láng Edina bűnös rágalmazás vétségében

Baleset a Szelei úton: gyermekeket ütöttek el

Szabadidős rendőr fogta el az abonyi vasútállomáson a szatírt

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?
   
 Pető Zsolt 
 Dr. Egedy Zsolt 
 Valaki más 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső





Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok