Mi Abonyunk - Horgas Eszter varázslatos fuvolakoncertje Abonyban
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8081, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2014.08.03. 20:57

Augusztus 2-án Horgas Eszter fuvolaművész Nyár Esti örömzene című koncertjét hallgathatta meg az abonyi Kultúra Házában. A művésznő elragadó személyisége eleve lenyűgözte a műértő és lelkes közönséget. Feledhetetlen élményben lehetett részük mindazoknak, akik szombat esti programként Horgas Eszter és zongorakísérőjének széles repertoárú fantasztikus műsorát hallgatták meg. A művésznő elmondta, hogy a fuvola nem az a hangszer, melyet szólóban használnak, de ennek ellenére ő megpróbálta a lehetetlen, mint ahogyan már olyan sokszor pályafutása során. Természetesen sikerült neki, amihez tiszta szívből gratulálunk! A közönség vastapsa nyilvánvalóan tudatta vele, hogy ismét maradandót alkotott. Szeretettel küldöm neki ezt a cikket, az általam készített fényképekkel és kívánok további felfelé ívelő csodálatos pályafutást Abony város lakossága, valamint a MiAbonyunk olvasói nevében is.

 

De kicsoda is Horgas Eszter?

Szegő András írta róla: „Horgas Eszter napjaink egyik legeredetibb, legizgalmasabb előadóművésze, fuvolavirtuóza, egy műfaj megteremtője, létrehozója, egyszemélyes képviselője”

 

 

Ezen kívül pedig két kislány Édesanyja, egy igazi Nő, aki mindig rendkívül csinos, a színpadon pedig tündököl. Szüksége is van a jó kondícióra, hiszen évente közel száz koncertet ad nemzetközi és a hazai színpadokon egyaránt. Eddig 24 CD-t, 2 DVD-t adott ki, és egy saját könyv is fűződik a nevéhez. A Köztársasági Érdemrenddel kitüntetett művész olyan világsztárokkal dolgozik, mint Al Di Meola, Natalie Cole, Tony Lakatos, Robi Lakatos és a hazai muzsikusok legjava.

Írja róla az Nlcafe

 

 

 

 

A szakirodalom szerint 2002-ben Artisjus-díjat kapott, 2009-ben pedig a a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjét vehette át. Édesapja Horgas Béla költő, édesanyja Levendel Júlia író, így már gyermekkorában kapcsolatba került az irodalommal és a zenével. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán diplomázott, Kovács Lóránt és Sebők Erika fuvolaművészek, illetve Kurtág György és Rados Ferenc kamarazene-professzorok tanították. 1987-től gyakori szereplő volt a Liszt Ferenc Kamarazenekar és a Budapesti Fesztiválzenekar felépésein. 1987-ben Adorján András, 1989-ben Jean-Pierre Rampal fuvolaművészeknél is tanult mint ösztöndíjas. 1992-től tanszékvezetőként működik a Weiner Leó Zeneművészeti Szakközépiskola fafúvós tanszékén.

1993-ban megalapította a Forrás Kamarazenei műhelyt, melynek Kurtág György és Rados Ferenc növendékei a tagjai. 2000 januárjában alakította meg a ClassJazz Band-et, 2001. január 5-én és 6-án a Zeneakadémiai hangversenyen Vinand Gáborral és Tony Lakatossal játszott. 2001-től kezdődően látott napvilágott CD sorozata Horgas Eszter arcai címmel. 2001-ben Latin Fiesta címmel tartott telt házas előadást két estén keresztül az Erkel Színházban. 2002-ben elnyerte az Artisjus előadói díját. 2003-ban a Budapest Arénában lépett fel Al Di Meola gitárossal, a Carmen előadását 10 000 fő látta. 2006-ban Vivaldi hegedűre írt Négy Évszak c. művét átdolgozta fuvolára. 2007-ben sor került a „Charlotte” bemutatójára, melyhez saját történetet dolgozott ki. 2008-ban ismét Al Di Meolával lépett színpadra, a „Carmen” folytatásaként elkészült az „Ő és Carmen”, mely CD-n is megjelent, s hét két leforgása alatt vált platinalemezzé. 2009-ben elnyerte a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjét, a szakmai zsűri pedig az év legjobb lemezei közé emelte a „Karácsony Angyala” c. CD-jét. 2010-ben bemutatta a Full Till tangót a ClassJazz Band, Meskó Ilona, Kurucz Krisztián, Gazda Bence és Milos Punisic közreműködésével. 2011-ben Natalie Cole vendége volt a Budapest Arénában. Ugyanettől az évtől művészeti vezetője a Partitúra Összművészeti Kurzusnak. 2012-ben volt a Szeretni Bolondulásig bemutatója, melyben régi filmzenei slágerek hallhatók fuvolára, énekhangra és a ClassJazz Band együttesre hangszerelve. Közreműködik benne Botos Éva. Szintén ebbe az évben volt a Hét boszorka színpadi bemutatója is. A hét "boszorka": Horgas Eszter, Básti Juli, Botos Éva, Polyák Lilla, Pokorni Lia, Tompos Kátya, Falusi Mariann. 2013-ban került sor a Francia szerelem bemutatójára a Talamba ütő együttessel. Ebben francia zeneszerzők művei hangzanak el közel 200 ütőhangszerre és fuvolára. Fellépései mellett tanít is a Weiner Leó Konzervatóriumban.

 

 

 

 

 

 

 


Forrás: wikipédia

Kultúra:
Abony   
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Szép este volt: Abonyiak csodálatos szereplése a Szolnoki Szimfonikusok Újévi Koncertjén

Kivonulással fenyeget a SPAR

KIrály Izabella szerint kevés abonyi vevő a kultúrára

ESZENYI ENIKŐ: TAHI TÓTH LÁSZLÓ A LEGNAGYOBB MŰVÉSZEK KÖZÉ TARTOZOTT

Nótások találkoztak Abonyban

Pető Zsolt, Abony Város polgármestere nyitotta meg az országos rendezvényt

Nagykőrös: Hiszem, hogy a Nagykőrösi Arany János Muzeális Gyűjtemény olyan érték, melyet minden magyar embernek látnia kell

Előkészületben a Nagyabonyi Színkör újabb előadása

Kedvenc abonyi rapperünk ismét beindult :)

Remek tanszaki hangverseny a Bihariban

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?
   
 Pető Zsolt 
 Dr. Egedy Zsolt 
 Valaki más 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső





Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok