Mi Abonyunk - Közút: Jövő héten felfestik a jeleket, de ez az átkelőhely semmiféle előírásnak nem felel meg!
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7980, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2014.06.20. 13:39

Rekord gyorsasággal megérkezett a Magyar Közút válasza az abonyi gyalogátkelőhely ügyében. Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője minden részletre kiterjedő alapos választ adott a problémafelvetésre. Ez egyben remek hírt is tartalmaz, hiszen a tervek szerint már a jövő héten felfestik az útburkolati jeleket. Viszont, mint a szakember levelében leírja, idézem: „ A kérdéses gyalogos átkelőhely jelenlegi kialakítása semmilyen előírásnak és Útügyi Műszaki Előírásnak nem felel meg. „- ezért kezdeményezik a gyalogátkelőhely hivatalos szerveknél történő felülvizsgálatát a biztonságossá tétel érdekében, ez önkormányzati feladat lesz.

Eredeti írásunk IDE kattintva olvasható

Az alábbiakban Pécsi Norbert Sándor lapunknak adott teljes válaszát olvashatják:

A kérdéses gyalogos átkelőhely jelenlegi kialakítása semmilyen előírásnak és Útügyi Műszaki Előírásnak nem felel meg. A gyalogosok védelme nincs biztosítva az átkelőhely területén, illetve a közvetlen környezetében kialakított szabálytalan parkolóhelyek és növényzet miatt. Az elhelyezett virágládák, illetve pollersor ezt hivatott részben biztosítani. Ezeket nem társaságunk írta elő, azonban a keresztirányú mozgásokat megakadályozza, ezért azzal kapcsolatban kifogással nem éltünk, nem élünk.

A jelenlegi jogszabályok alapján gyalogos átkelőhelyek kijelölését az érdekelt önkormányzatnak, mint a lakosság képviselőjének kell kezdeményeznie a Pest Megyei Kormányhivatal Közlekedési Felügyelőségénél, továbbá az önkormányzatnak kell gondoskodnia a gyalogos átkelőhelyek megvilágításáról, a gyalogos átkelőhelyhez vezető szilárd burkolatú járda, a gyalogút, a kerékpárút és gyalogos felállóhely, a kiemelt szegélyen vagy padkán kívüli gyalogos korlátok, az egyéb gyalogos biztonsági berendezések létesítéséről és fenntartásáról. Mindezt összegezve a gyalogos átkelőhely biztonságossá tétele önkormányzati feladat.

Társaságunk a burkolatjel festést a szükséges források rendelkezésre állásától, valamint a burkolat állapotától függően oldószeres vagy tartós kivitelben végzi el. Az ez évi festési programunk már elindult, jelenlegi ütemtervünk alapján a jövő héten kerül sor ezen szakasz újrafestésére. Ezzel párhuzamosan a Pest megyei Kormányhivatalnál, mint a gyalogos átkelőhelyek engedélyező hatóságánál kezdeményezzük az átkelőhely ellenőrzését és a szükséges intézkedések előírását. „

Reméljük, hogy az ügy hamarosan megoldódik, hiszen Abony egyik legveszélyesebb gyalogátkelőhelyéről van szó, melynél magas sövény is akadályozza a kilátást, és a közelben iskola található. A gyalogátkelőhelyet iskolaszezonban naponta több száz gyermek is használja. Egyébként utánajártam, és szakértőnket megkérdeztem erről az átkelőhelyről. Janik András, a JANIK Autósiskola vezetője lapunknak elmondta, hogy ez akkor is gyalogátkelőhely, ha már egyáltalán nem látszanak rajta az útburkolati jelek. Ugyanis tábla is jelzi ennek létét, mely a vonatkozó jogszabályok szerint magasabb rendű, mint az útburkolati jelek.

Ha megtörténik a felfestés, megmutatom Önöknek!

Lőrinczy Veronika

Közbiztonság:
 1 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Csaló nő: Vakcinafejlesztő kutatóorvosnak adta ki magát

Szörnyű tragédia történt ma a temetőben

Hétvégi abonyi baleset

Nyílt levél a miniszterelnöknek

Szombati baleset

Baleset a Szelei úton: gyermekeket ütöttek el

Szabadidős rendőr fogta el az abonyi vasútállomáson a szatírt

Nagyobb társaság verekedett össze a Penny Marketnél

FENYEGETÉSSEL CSALTA KI A SÉRTETT ÉRTÉKEIT A GYANÚSÍTOTT

Bilincsben az abonyi drog kereskedők

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
Csíknélkül?

gykiss57 -

2014.06.21. 19:44:39

Lehet, hogy nem szabályos, de csík nélkül meg életveszélyes!


Szavazás
Önnek van már védettségi igazolványa?
   
 Van, mert beoltattam magam 
 Van, mert átestem a COVID-on 
 Beoltattam magam, de még nem kaptam meg 
 Nincs, mert még nem oltattam be magam 
 Nincs, és nem is akarom, hogy legyen!  
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok