Mi Abonyunk - Majdnem gyilkosságot követett el a Mátyás király úti kátyú
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7200, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2014.03.24. 19:14

Röviden ennyi a történet. Valószínű, hogy a próféta szólt abból, a számomra nagyon kedves Olvasónkból, aki március elején felhívott és feltette a kérdést: Ki a felelős azért, ha egy motoros belemegy a Mátyás király úti kátyúba és meghal? Rovatunkat a JANIK Autósiskola támogatja!

Cikkünk minderről képekkel március 5-én jelent meg és pontosan két hétre rá megtörtént a baj. Vámos úr, az ezermester szokásos módon közlekedett benzines kis motorkerékpárjával, jól ismerte az utat, így hát betartotta azt, amit a tábla előír. 20 km / óránál semmiképpen nem ment gyorsabban. Szokás szerint szerette volna kikerülni az életveszélyes kátyút, ám egy heves széllökés miatt nem tudott megfelelően manőverezni és belement. Gyakorlatilag így a szél fújta bele az idős embert a hatalmas kráterbe. Elesett, nagyon csúnyán összetörte magát, még az arcüregi csontjai is eltörtek. Előző cikkünk IDE kattintva olvasható

A baleset nyomai a mai napig jól láthatók, az arca fekete, és a karja is teljesen össze van zúzódva. „ Nagyon fáj! „ – mondja és el is hiszem neki. A motorkerékpár egyébként alig sérült, ez is bizonyítja azt, hogy nagyon lassan haladt. A mentősök kórházba szállították, és a gyógyszereket is beszerezte. Első sorban nem a vagyoni kár a jelentős, hanem a nem vagyoni.

Ismételten fel kell tennem a kérdést az illetékeseknek: Ki ezért a felelős? Mi történt volna, ha a férfi életét veszti? Ki ment volna börtönbe gondatlanságból elkövetett bűncselekményért? Igaz, a tábla kint van, az a bizonyos kétpúpú bukkanó előjelző, mellyel a közutak fenntartói védekezni szoktak egy esetleges kártérítési igény esetén, de a felelősség kérdése mégis felmerül. Sebességkorlátozó tábla is van, persze, de ezt mindaz, aki életben kíván maradni, be is tartja. Ha már olyannyira rossz az út állapota, hogy azon tényleg nem lehet kétkerekű járművel közlekedni, akkor miért nem tiltják ki onnan őket? Miért engedik meg, hogy naponta emberek százai kockáztassák itt életüket? Miért nem lehetett ideiglenes megoldásnak aszfaltot önteni a pár darab életveszélyes kátyúba a tél beállta előtt? Vagy akár most? Meddig marad ez még így vajon?

 

 

Vámos úr nagyon kérte, hogy jelenjen meg az írás, azért, hogy mások ne járjanak így, azért, hogy az illetékesek kapjanak észbe végre és csinálják meg legalább ideiglenesen ezt a borzalmat, addig, amíg nem veszti itt életét valaki! Ez a cikk ezért született. Igaz, most kampány van, a kisemberek vélhetően nem számítanak azoknak, akik éppen kampányolnak helyben…. Csak egy a bökkenő: A legjobb kampány az lenne, ha leereszkedne az illetékes a lakossághoz és érdemben segítene. Erre várnak már nagyon sokan nagyon sok éve….

 

A jogszabály egyébként a kátyúkár miatt keletkezett anyagi és nem anyagi károkért egyértelműen a közút fenntartóját, jelen esetben az önkormányzatot teszi felelőssé. Ha a szakértő megállapítja egy hatósági eljárás keretében, hogy a kint lévő táblák nem elegendőek, azaz kétkerekű jármű használatára alkalmatlan a Mátyás király út útfelülete, fizethetne az önkormányzat Vámos úrnak, mint a katonatiszt. A sértett panaszával a hivatalos szervekhez fordul.

Lőrinczy Veronika


 

Citrom-díj:
Kátyú   
 1 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Ez egy dzsungel! Elhanyagolt ingatlan Abonyban!

Keressük, hogy ki volt az, aki a saját szemetét más elé tette le

Idős olvasóink és a Posta.....

Valós probléma Abonyban: Küzdenek védőnőink a tetvek ellen

Elvágták a lakókat Abonytól! Ez tűrhetetlen! Csorbulnak az útépítés miatt alkotmányos jogaik?

Botrányos állapotok a társasházban, a Rossmann felett

Abonyban maradnak a szigorú szabályok

Sírgyalázó módon lopják a temetőben a virágokat!

Tovább vergődhetünk az útépítés miatt: Fél évet csúszik a 4-es Abony- Cegléd szakaszának megépítése

Mínuszok jönnek a jövő héten

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
Mátyás K. út

gykiss57 -

2014.03.25. 12:13:29

Így lenne ötösöm bármelyik lottón, mint ahogy ezt láttam előre!


Szavazás
Önnek milyen tapasztalatai vannak az abonyi orvosi ügyelet működésével kapcsolatban?
   
 Nagyon jó 
 Is- is 
 Nagyon rossz 
 Nincsenek tapasztalataim 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok