Mi Abonyunk - Az Év Polgárőr Egyesülete lett az abonyi
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8081, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2013.10.12. 19:53

Ez derült ki azon a tagtoborzóval egybekötött lakossági fórumon, melyet október 11-én szerveztek Abonyban, a Kultúra Házában. Az esemény rangosságát jól példázza, hogy személyesen jelen volt Török Csaba alezredes, Cegléd rendőrkapitánya, Schönléber Zoltán abonyi rendőr őrsparancsnok, Parti Mihály alpolgármester és dr. Bilisis Péter jogász, a Pest Megyei Polgárőr Szövetség elnöke. Mindannyian gratuláltak a megtisztelő kitüntetéshez, melyet pár napon belül vehetnek át az Abonyi Polgárőr Egyesület tagjai, ünnepélyes keretek között.

Juhász Pálné elnök beszédében kiemelte, hogy a település lakossága 16.000 fő és szükség lenne arra, hogy a jelenlegi 20 körüli taglétszámot jelentősen megnöveljék, mintegy 60- 70 főre. Szeretnének a rendőrség jobb kezeként működni. Török Csaba rendőrkapitány beszédében elmondta, hogy felelős rendőri vezetőként tudja, hogy ha őt egy közbiztonsággal kapcsolatos lakossági fórumra hívják meg, akkor kötelessége azon részt venni. A rend a köznyelvben első sorban a közbiztonságot jelenti, a polgárőrök meggyőződésből, bérezés nélkül segítik a rendőrség munkáját. Örömét fejezte ki, hogy Abonyba kerül egy ilyen értékes díj, mely minősíti a helyi polgárőrök munkáját. Szerinte a helyi polgárőrség valóban bővítésre lenne érdemes.

Török Csaba elmondta, hogy tudja, hogy van még mit javítani a közbiztonság terén, de már elindultak a kedvező folyamatok és Abonyban 30 %-kos csökkenés tapasztalható a bűncselekmények számát tekintve. „ valóban az lenne az ideális, ha nyitott ajtók mögött is biztonságban lenne a lakosság. Nagyon bosszantó bűncselekmények történtek, a lakosságnak sok esetben nagyon nehéz megkeresnie a havi jövedelmét. Sokáig spórolnak egy szivattyúra és elviszik, lehet, hogy egy év alatt spórolták meg az árát. Intenzív elvárás a lakosság részéről, hogy ilyen ne történjen meg. Köszönettel tartozom a polgárőröknek. Tárt karokkal várjuk őket, szeretném, ha minél többen csatlakoznának ehhez a munkához. „ – mondta el a rendőri vezető

 

Shönléber Zoltán őrsparancsnok elmondta, hogy a közbiztonság hárompólusú szolgáltatás. Az első pólus a rendőrség, nekik van a legnagyobb felelősségük. A második a civil szervezetek. A harmadik a profitorinetált szervezetek. Egyedül a polgárőrök végeznek nonprofit tevékenységet. Ez mindenképpen kiemelendő, hiszen a közösségért, önkéntesen teszik. Szerinte nagyon szükséges lenne az összefogás. Nem minden este kellene az új polgárőr tagoknak munkát vállalnia, hanem havonta egyszer legalább. „ Az abonyi polgárőrök mesterfokon, példamutatóan végzik a munkájukat. Jó érzés olyan közösséghez tartozni, akik profi szinten űzik ezt a mesterséget. Vannak közös eredményeink és remélem, hogy a polgárőrök is így érzik. Kérem, a lakosságot, hogy akinek módja van rá, jöjjön és segítsen. „

LŐVE


 

Közbiztonság:
 2 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Kilencedik perét is elvesztette Antal- Láng Edina

Égett a szemét Cegléden

Vad csapódott az utastérbe a 44-es úton

Csaló nő: Vakcinafejlesztő kutatóorvosnak adta ki magát

Szörnyű tragédia történt ma a temetőben

Nyolcadik perét nyolc ember ellen veszítette el első fokon Antal- Láng Edina

Csúnya baleset történt Cegléden

Jogerős ítélet: Antal- Láng Edina bűnös rágalmazás vétségében

Baleset a Szelei úton: gyermekeket ütöttek el

Szabadidős rendőr fogta el az abonyi vasútállomáson a szatírt

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
Privátban:)

veroniq -

2013.10.15. 15:21:57

Valahogy kiegyenesedett minden, még az is, ami nagyon görbe volt.

Már nincsenek elszámolási gondok sem.

Merem remélni, hogy a helyi önkormányzat több pénzt fog nekik adni, ha már ennyire sikeresek lettek és szükség is van rájuk.... Nem elvonni megint...... 

Privátban elmondom bárkinek, hogy hogy sikerült mégis elszámolniuk, de szerintem az egyesület vezetője is elmeséli szívesen:)

LŐVE

 

Gratulálok!

Süllő -

2013.10.13. 17:58:16

Örülök, hogy akik szabadidejüket áldozzák a közrend hatóság melletti rendfenntartásáért, ilyen kiemelt elismerést kaptak. Ehhez elhivatottság kell! {#emotions_dlg.facebeard}

Fenti cikk alapján gondolom, hogy a korábbi pénzügyi elszámolási problémák tisztázódtak. Esetleg ennek körülményeiről lehet tudni többet, hiszen anno nagy vihart kavartak?

 


Szavazás
Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?
   
 Pető Zsolt 
 Dr. Egedy Zsolt 
 Valaki más 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső





Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok