Mi Abonyunk - A rendőrségnek magának kell a tekintélyét visszaszereznie
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8083, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2013.06.11. 15:13

Mondta el a legutóbbi képviselő testületi ülésen Cegléd Rendőrkapitánya, Török Csaba alezredes, amikor képviselői felvetésekre reagált. Dr. Egedy Zsolt kifejtette, hogy tudja, hogy módszeresen építették le a rendszerváltás után a rendőrség tekintélyét, melyet a mai napig nem sikerült visszaállítani az akkori szintre. „ Amíg ez nem lesz helyreállítva, addig nehéz lesz intézkedni. Több kérdéskörben szerencsére előrelépés történt az új őrsparancsnok megérkezése óta. Viszont nem lehet a rendőrnek tekintélye, amikor a többi lakos előtt a rendőrök barátként üdvözlik bizonyos elkövetői kör valamelyik tagját. …. Tudjuk azt is, hogy ki vezet évek óta jogosítvány nélkül, újra és újra. Ez nagyon irritáló. De azért büntetnek a rendőrök, ha valakinek nincsen becsatolva a biztonsági öve. Ha van tekintély, megnyílik a lakosság és lesz együttműködés az abonyiak részéről.

Sajnos a helyi lakosság is hibás, hiszen van olyan, hogy szinte végignézi valaki, ahogyan kirabolják éppen a szomszédját. Kölcsönös segítségre lenne szükség. A KMB-s rendszerről el kell mondanom, hogy a lakosság nagy részének fogalma sincsen arról, hogy ki az ő Körzeti Megbízottja. Az első 100 nap türelmi idő mindenkit megillet, de ez a 100 nap már eltelt. Látunk végre egy pozitív tendenciát, a bűnelkövetői kör két tagja már szerencsére előzetesben van. „- mondta Egedy Zsolt

Habony István képviselő is hosszasan szólt hozzá a témához. Komoly problémának érzi, hogy a lakosság nem jött el a képviselő testületi ülésre, melyen éppen a közbiztonság kérdését tárgyalta a testület önálló napirendként. Szerinte az a szóbeszéd járja, hogy Abony a bűncselekmények számát tekintve benne van az első ötvenben az országban. „ Kiderült, hogy mégsem volt minden rendben, mikor a korábbi ceglédi kapitányt menesztették. Jöttek önök, ez öröm is, jelentős feladatuk van, ez pedig a rendőri tekintély visszaállítása. Előfordul, hogy a rendőr inkább elfordul, amikor lát valamit, a helyett, hogy intézkedne. A behajtani tilos táblás utcából jött ki egy autós rükvercben, de ennek semmi következménye nem volt, hiába látta a rendőr. Ez sajnálatos tény. Csak azért kell büntetni az autósokat, hogy a penzumot összeszedjék? Nem az autósokkal és a 60- 70 éves nénivel van a gond, akinek éppen nincsen lámpa a biciklijén. A lényeges és kevésbé lényeges dolgok között különbséget kellene tudni tenni. Meggyőződésem, hogy még jelentős tennivalók várnak Önökre. Az nem állapot, hogy egy idős házaspár 20 kacsát töm, és felváltva kell, hogy aludjanak, mert már vannak, akik előre kifizették nekik a kacsa árát és féltik a jószágokat. A lakosság úgy érzi, hogy Abony nagyon fertőzött. A gazdák azért nem akarták a mezőőri szolgálatot támogatni, mert a lopási kár szerintük kisebb, mint amennyi költséggel ez járt volna számukra. „ – mondta Habony István, aki szerint sajnos kevés rendőrt lehet látni a településen, és szerinte a rendőröknek igenis együtt kell élniük egy várossal.


Török Csaba rendőrkapitány válaszában elmondta, hogy magának a rendőrségnek kell visszaszereznie a saját tekintélyét. „ Nincsen arra előirányzat, hogy mekkora bevételt kell produkálnia a rendőrségnek a bírságokból. „ Minden település nagyon fontos számunkra,a dolgunk a közbiztonság szavatolása. Hogy mennyire rossz a közbiztonság Abonyban? Az országos felmérés szerint nem vagyunk benne a legrosszabb százban. Egy idős hölgy sérelmére történt rablás estén megtaláltuk az elkövetőt, ez a kapitányság eredménye. Sajnos hirtelen varázsütésre nem tudunk megoldani mindent. Fontos számunkra, hogy érezhető legyen, hogy a rendőrség ott van a lakosság mögött. Az országos főkapitányági szinttől ered az az elv, hogy a rendőrségnek lakosságorientáltnak kell lennie. Ezért másfajta szintre próbáljuk nevelni a kollégákat, de nem egyszerű bizonyos gondolkodásokat átalakítani. Természetesen sajnos olyan rendőri intézkedések is vannak, melyekre nem lehetünk büszkék. Jelentős humán erőforrás deficittel küzdünk, az állomány nagy része fiatal és tapasztalatlan mind szakmailag, mind emberileg. Maximálisan egyetértek azzal, hogy nem csak gépjárműves rendőrre van szükség, de a létszámhelyzet ezt egyelőre nem biztosítja. Fontos lenne valóban a gyalogos és a kerékpáros rendőri szolgálat, hogy beszéljenek a rendőrök az állampolgárokkal, ne csak akkor, ha baj van. Én úgy gondolom, az elmúlt időszakban itt végbement személyi változások jó irányba mutatnak. Nagyon fontos, hogy a lakosság hogy ítéli meg a rendőrség munkáját, való igaz, hogy vannak még fejleszteni való részek. A kritikai észrevételeket be fogjuk építeni a munkánkba. „
Lőrinczy Veronika
 

Közbiztonság:
 0 Hozzászólás   

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Ajánlott cikkek:

Kilencedik perét is elvesztette Antal- Láng Edina

Égett a szemét Cegléden

Vad csapódott az utastérbe a 44-es úton

Csaló nő: Vakcinafejlesztő kutatóorvosnak adta ki magát

Szörnyű tragédia történt ma a temetőben

Nyolcadik perét nyolc ember ellen veszítette el első fokon Antal- Láng Edina

Csúnya baleset történt Cegléden

Jogerős ítélet: Antal- Láng Edina bűnös rágalmazás vétségében

Baleset a Szelei úton: gyermekeket ütöttek el

Szabadidős rendőr fogta el az abonyi vasútállomáson a szatírt

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Ön melyik képviselőjelöltre szavazna az 5-ös választókerületben?
   
 Molnár Gábor József VFE 
 Mészáros László János Független 
 Vincze Antal Fidesz- KDNP 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső





Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok