Mi Abonyunk - Újszász- Abony út: Mindannyiunk örömére
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8081, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2013.05.22. 13:19

Cikkünket a JANIK Autósiskola támogatja!- Május 22-én a Magyar Közút Nonprofit Kft vezetői, valamint a két érintett polgármester, Romhányiné Dr. Balogh Edit és Molnár Péter tartott sajtótájékoztatót közösen Földi Lászlóval, térségünk országgyűlési képviselőjével. A rendezvényt először az egyik abonyi nagyáruház parkolójában szerették volna lebonyolítani, de az eső megtréfálta a résztvevőket, akik a programot Abony Város Önkormányzatának Dísztermében folytatták. Májusi eső aranyat ér! Tartja a mondás, és ez igaz az Újszász Abony összekötő útra is, mellyel hatalmas hiányt pótolnak most, értéke arannyal nem kifejezhető. Már korábban megépült az út Jász- Nagykun Szolnok megyei szakasza, egy Észak - Alföldi régiós fejlesztési projektnek köszönhetően, melyért Molnár Péter újszászi polgármester is sokat lobbizott. Most bő újabb hat kilométeres szakasz épül meg, ezúttal Pest megyében. Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester elmondta, hogy különös baleseti veszélyforrást jelentett az, hogy az út minősége a megyehatáron megváltozott.

Földi László országgyűlési képviselő: „ Mi abonyiak egyszerűen csak Újszászi útnak nevezzük ezt az utat, kérdezték tőlem, hogy melyik út a legfontosabb a választókerületemben és elmondtam, hogy a négyes út mellett ez. Így kerülhetett be a megye fejlesztési tervébe, mely külön öröm számomra, annál is inkább, mert ez egy nagy forgalmú út. Teljes átépítés fog történni, azt kívánom, hogy használjuk egészséggel, ha elkészül. Abony város belső területén is megépül az új út. „

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. műszaki vezérigazgató- helyettese, Szőke József elmondta, hogy a közeljövőben felújításra kerülő útszakasz valóban a térség egyik legrosszabb útpályája. „ Az útfelújításokban mi lebonyolító szerepet játszunk, forrásokkal nem mi rendelkezünk. Egy Új Széchenyi Terves pályázat keretében nyílik lehetőség a mostani beruházásra. Azért is különleges ez a projekt, mert teljes körű rekonstrukció történik, jelentős szakaszon új útalap is épül, erre az elmúlt 5-10 évben nem volt példa a térségben. Országosan ezen pályázati konstrukcióban 87 milliárd forint áll rendelkezésre, melyből 16 milliárd kerül a Központi Régióba, így Pest megyébe is.

Janik Autósiakola! Hölgyeknek és Uraknak!

Velünk könnyen, magabiztosan

sajátíthatja el a vezetés tudományát!

 

A mostani beruházás alkalmával lehetőségünk van új gépek beszerzésére is, jelentős eszközpark bővítés történik, melyet ezen az új útszakaszon is használunk majd a későbbiekben is. Ma Magyarországon a mellékúthálózat van a legkritikusabb helyzetben, a 2010-2020-as ciklusban az Új Széchenyi Terv keretében sok négy- és ötszámjegyű út újul meg. Ez azért is kedvező, mert a felújított utak mentén gazdasági fellendülés is várható. Jó munkát kívánok a kivitelezőknek, és türelmet szeretnék kérni a lakosságtól, a felújítás idejére. „

Pásztor Zoltán, a Pest Megyei Közút igazgatója a beruházás műszaki tartalmát ismertette. „ Ennek az útnak a története a középkorban kezdődött, hiszen Abony városa akkor virágzó kereskedő- és mezőváros volt. Nem véletlenül hívták Nagyabonynak 150 évvel ezelőtt. Hét országút fut itt össze, hét irányból, mely akkor, abban a korban nagy előny volt, de sajnos nagy hátrány ez a jelenben. Mária Terézia útfenntartó mérnökeinek segítségével épültek először jó minőségű utak. Majd a II. Világháborút követően volt nagy tömegű portalanítás az utak tekintetében. Ekkor került a Mária Terézia korabeli utak jelentős részére is bitumenes záróréteg. A belvíz sajnos két évvel ezelőtt megadta a kegyelemdöfést az Újszász- Abony útnak. A teljes felújítás idejére le kell zárnunk az utat, ez talán Pest megye legrosszabb útja, melynek két fő része van. A városközpontban teljes pályaszerkezet átépítés következik.

Egy jelentős szakaszon, a megyehatárig teljesen felszedjük az útalapot, ezt bedaráljuk, és ez bedolgozásra kerül majd. 90 cm-s új pályaszerkezet készül, ilyen nagyon régóta nem volt, több, mint egymilliárdos projektről van szó, mely hatalmas anyagmozgatással jár. A terelő utat kijelöltük, teljes zárás van érvényben. Újszilvás és Tápiógyörgye felé közlekedhetnek az autósok. Amíg iskolaszezon van, addig a Volánbuszokat beengedjük ide. Június közepétől pedig már senki nem jöhet be ide, mert még az útalapot is felszedjük több kilométer hosszon. „

Romhányiné Dr. Balogh Edit Abony polgármestere: „ Köszönet érte, hogy végre megvalósul az álmunk. Hét éve küzdünk azért, hogy a két régiót és a két várost összekötő út felújításra kerüljön, ez az Észak- Alföldi régióban lévő részen már elkészült. A 2010- 11-es belvíz miatt újra kellett tervezni. Nagyon sok diák ingázik, nekik is létszükséglet a jó út. Reméljük, hogy mindennek gazdaság élénkítő hatása is lesz. A Jászságból ezen az úton történik az áruszállítás, Abony a fejlesztéseknek köszönhetően több autópálya csatlakozási pontja lesz. Kérem, hogy további lobbi tevékenységgel segítsenek bennünket, hiszen a térségben nagyon magas a munkanélküliségi ráta, mintegy 12 %-os. Ezért neveznek bennünket Pest megye Szabolcsának is. Molnár Péter, Újszász polgármestere: „ Első sorban a két települést érinti ez a beruházás, de vitathatatlanul gazdaságélénkítő hatása is van. Valóban sok lobbitevékenység áll annak háttérben, hogy megépült a megyénkben lévő szakasz. A helyi újságban cikksorozatot is megjelentettünk az út történetéről. Sok sikert kívánok! Az biztos, hogy településünk partner lesz az építkezésben! „ Megtudtam továbbá Újszász polgármesterétől, hogy örömmel vette észre, hogy helyiek, azaz újszásziak is dolgoznak az építkezésen, tehát a munka egy része helyben marad, segítve ezzel a helyi vállalkozásokat.

Lőrinczy Veronika

Közélet:
Abony   
Újszász   
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?

Chili Parádé Abonyban

Értékőr: 45 éve hunyt el Cselényi József Abony Város posztumusz díszpolgára

Meseterápia

Kinizsi színházi előadás

Nagyszabású kúriafelújítási program Abonyban

Pecsenye Parádé eredmények

Moziklub

Versek a cipősdobozban

Kipp Kopp koncert

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?
   
 Pető Zsolt 
 Dr. Egedy Zsolt 
 Valaki más 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső





Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok