Mi Abonyunk - Drogokról, szenvedélyekről másképpen
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8083, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2013.04.24. 15:31

Április 23-án az Összefogás Egy Jobb Abonyért Közhasznú Egyesület a Kábítószerek korosztályos veszélyei címmel rendezett iskolások számára előadást. Nem is akár milyet. A fiatal közönség ámulattal, és több esetben tátott szájjal csodálkozva hallgatta és nézte végig a parádésra sikerült, valóban hasznos és érdekfeszítő, ugyanakkor tényleg hozzájuk szóló, humoros elemekkel megspékelt előadást. Az előadó személyének választása a lehető legjobb döntés volt. Klobusitzky György a Nemzetvédelmi Egyetem népszerű tanáraként szólt a fiatalokhoz. Számos egyéb, izgalmas dolgot is megmutatott az érintett korosztálynak, többek között azt, hogy kinek a neve mennyire gyakori, azt, hogy már Trabant Limuzint is lehet bérelni, vagy azt, hogy melyik weboldalon nézhetjük meg, hogy az egyes repülőgépek milyen útvonalakon repülnek. Az érdekes bevezető után nem a feketeleves következett, ugyanilyen érdekes maradt az előadás, melyet a kiváló tapasztalt szakember számos szemléltetőeszköz bedobásával tett érdekessé.

Elképesztő discos balesetes fényképeket láthattunk, amikor az autók kifli alakúra törnek és számos halálos áldozatot követelnek ezek az események. A rengeteg fiatal áldozat emlékére az utak mentén sok mementót, keresztet, emlékhelyet állítanak. Klobusitzky György felhívta a fiatalok figyelmét arra, hogy semmiképpen se üljenek be disco után olyan sofőr mellé, aki drogot vagy alkoholt fogyasztott. Több olyan eset is előfordult, amikor az autó nem csupán ronccsá tört, hanem ki is égett, számos esetben benne égtek az áldozatok. Ezt is képekkel illusztrálta az előadó. „ Vigyázzatok ki mellé ültök be! Mert meg fogtok halni! „- figyelmeztetett a szakember

Részlet egy hasonló előadásból:

Klobusitzky György elmondta, hogy sajnos ma Magyarországon a drog fogalmán a tiltott kábítószereket érti a köznyelv, de ez nem csak ennyi, hiszen az EU-ban és a világon sok egyéb dolog is ide tartozik, ezek: gyógyszerek, alkohol, koffein és nikotin. Viszont ez utóbbiak legálisak és kaphatók bolti forgalomban, míg a kábítószert csak dealertől lehet illegálisan beszerezni. Van egy mostanában divatba jött drog, az úgynevezett Ketamine, melyről nem mindenki tudja, hogy nem más, mint a nagy testű állatok fájdalomcsillapítója, mint például az elefánté vagy a tigrisé. Ezt a rohammentőkben szokták alkalmazni, mikor egy áldozat beszorul a gépkocsiba és adnak neki ilyen szert, amíg meg nem érkezik a tűzoltóság, hogy kiszabadítsa őt. Sajnos már a gyógyszerre ivás a múlt, ennél sokkal rosszabb, hogy energiaitallal gyógyszereznek a fiatalok, melynek kiszámíthatatlan hatása van. Az előadó mutatott egy képet, melyen egy 17 éves lány volt látható, majd később 27 évesen, sok év drogozás után, gyakorlatilag roncsként. Az LSD hatásait is nyomon követhettük egy grafikus rajzain, az egyes stádiumokban. Az alkohol pedig nem út, hanem híd, nagyon kell vigyázni a mértékkel.

Egyéb hasznos információkat is kaphattak a fiatalok. Azt gondolom, megérte.

LŐVE

Közbiztonság:
Abony   
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Kilencedik perét is elvesztette Antal- Láng Edina

Égett a szemét Cegléden

Vad csapódott az utastérbe a 44-es úton

Csaló nő: Vakcinafejlesztő kutatóorvosnak adta ki magát

Szörnyű tragédia történt ma a temetőben

Nyolcadik perét nyolc ember ellen veszítette el első fokon Antal- Láng Edina

Csúnya baleset történt Cegléden

Jogerős ítélet: Antal- Láng Edina bűnös rágalmazás vétségében

Baleset a Szelei úton: gyermekeket ütöttek el

Szabadidős rendőr fogta el az abonyi vasútállomáson a szatírt

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Ön melyik képviselőjelöltre szavazna a 3-as választókerületben?
   
 Barati László Független 
 Dr. Lencse Gréta FIDESZ- KDNP 
 Korbély Csaba Ferencné VFE 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső





Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok